Wybór ramy
Started By
Muniek
, 23 sie 2007 08:54
846 odpowiedzi w tym temacie
#401 Gosc_bartek86_*
Napisano 25 wrzesień 2010 - 14:00
Dlatego pytam. Bardzo mozliwe ze go nie bede kupowac tylko kupie rame z karbonu. Nie mam doswiadzecznia az takiego. I jeszcze dochodza bardzo duze przekroje ramy obawam sie podmuchów wiatru to moze byc dosc powazna wada w polaczeniu z kolami na wysokim storzku :-| . Ostatnio zaciekawł mnie rowerek whistle crow rama za całkiem nie najgrsze pieniadze i bardzo mi sie podoba :mrgreen:
Napisano 26 wrzesień 2010 - 18:12
Ja mam Whistle Crow od Sypytkowskiego, model z 2009 roku jeszcze za 3 tys zł...
Jestem z niej b. zadowolony. Polecam. Only carbon!
Chłopaki bodajże z Torunia jeżdżą na tych ramach od 5 lat. Rozmawiałem z nimi na wyścigu w Puławach. Np. żadnemu z nich nigdy nie pękła ta rama w okolicach suportu (co często zdarza się w przypadku karbonowych ram).
Dobry wybór za takie pieniądze (teraz chyba za 2400 zł).
Jestem z niej b. zadowolony. Polecam. Only carbon!
Chłopaki bodajże z Torunia jeżdżą na tych ramach od 5 lat. Rozmawiałem z nimi na wyścigu w Puławach. Np. żadnemu z nich nigdy nie pękła ta rama w okolicach suportu (co często zdarza się w przypadku karbonowych ram).
Dobry wybór za takie pieniądze (teraz chyba za 2400 zł).
#411 Gosc_bartek86_*
Napisano 29 wrzesień 2010 - 10:15
Rama kupiona Whistle Crow. Chłopaki dzieki za pomoc w wyborze bo pewnie bym dalej byl nie zdecydowany i mozliwe ze przeplacil bym Cervelo S1. A tak mam rame carbonowa :-) za całkiem rozsaden pieniadze co prawda nie jest to Colnago czy Trek ale pewnie i tak bede o niebo lżejszy i sztywniejszy od mojej obecnej alu ramy z authora :mrgreen:
Napisano 29 wrzesień 2010 - 17:16
Witam. Mam szybkie pytanie. Co sądzicie o tramie MERIDA ROAD RACE 905 HFS
Napisano 29 wrzesień 2010 - 18:37
Mam zaufanie do ram Meridy. Szosówkę złożyłem na Road Race 904 '2006 i jestem bardzo zadowolony.Co sądzicie o tramie MERIDA ROAD RACE 905 HFS
Góral - też Merida.
Ten set prezentuje się b. ładnie - obecnie gruba sztyca - na tej aukcji 200,-PLN mniej niż w sklepie: http://www.skleprowe...uct&prod_id=470
Obecnie myślę o złożeniu roweru na ramie karbonowej i jak mi temat z inną marką nie wypali, to będzie Scultura.
Napisano 30 wrzesień 2010 - 07:30
Nawinęła mi się rama Wilier Triestina warto dorzucić trochę aby ją kupić czy pozostać na Meridzie ? Będę wdzięczny za sugestie.
#416 Gosc_bartek86_*
Napisano 30 wrzesień 2010 - 07:50
wagowo chyba nie najgorsza :-P widziałem ta rame na zywo na poczatku myslame ze to karbon. Dopiero jak przygladelm to zobaczylem ze to alu. Wystrzalowe malowanie w barwach Lampre. Natomiast geometria jakas torche dziwna zreszta bylo juz na forum - powiedzmy komfortowa. O sztywnosci sie nie wypowiem bo nie mialem okazji jezdzic. Ale wykonanie napewno godne i to malowanie :-) waga ramy 1320g widelec 470 g
Napisano 30 wrzesień 2010 - 11:40
Ma ktoś może doświadczenia z jazdy na któreś z powyższych ram ?