Wybór ramy
Started By
Muniek
, 23 sie 2007 08:54
846 odpowiedzi w tym temacie
#66 Gosc_michaelk_*
Napisano 02 styczeń 2008 - 15:44
Witam!
Po pierwsze jako ze dawno mnie tu nie bylo chcialbym zlozyc zyczenia noworoczne. Zycze bezawaryjnej jazdy, duzo sukcesow i kilomerow.
Juz kilka razy prosilem was o zdanie. Obiecuje ze teraz to bedzie juz ostatni raz, bo w koncu musze sie zdecydowac na zakup.
http://www.allegro.p...05_okazja_.html
znalazlem taki rower na allegro
jak myslicie czy bedzie to dobry wybor? czy moze lepszy bylby poison?
pozdrawiam
Po pierwsze jako ze dawno mnie tu nie bylo chcialbym zlozyc zyczenia noworoczne. Zycze bezawaryjnej jazdy, duzo sukcesow i kilomerow.
Juz kilka razy prosilem was o zdanie. Obiecuje ze teraz to bedzie juz ostatni raz, bo w koncu musze sie zdecydowac na zakup.
http://www.allegro.p...05_okazja_.html
znalazlem taki rower na allegro
jak myslicie czy bedzie to dobry wybor? czy moze lepszy bylby poison?
pozdrawiam
#68 Gosc_michaelk_*
Napisano 02 styczeń 2008 - 17:02
#76 Gosc_michaelk_*
Napisano 02 styczeń 2008 - 21:51
Tez wlasnie mam dylemat z doborem przelozen.
W sumie to lubie po gorkach jezdzic. Przewaznie jezdze na polodnie od Krakowa. Kompakty sa niewygodne czy sa jakies inne powody dla ktorych taka korbe odradzacie?
Wystarczylaby mi korba 52/39 i kaseta 11-25 albo 12-27?
Tak wogole to zadzwonie jutro do nich zeby sie dowiedziec czy jest mozliwosc takiej modyfikacji.
W sumie to lubie po gorkach jezdzic. Przewaznie jezdze na polodnie od Krakowa. Kompakty sa niewygodne czy sa jakies inne powody dla ktorych taka korbe odradzacie?
Wystarczylaby mi korba 52/39 i kaseta 11-25 albo 12-27?
Tak wogole to zadzwonie jutro do nich zeby sie dowiedziec czy jest mozliwosc takiej modyfikacji.
Napisano 02 styczeń 2008 - 22:02
#78 Gosc_Jelitek_*
Napisano 02 styczeń 2008 - 22:08
michaelk, ja jeżdże po okolicznych górkach i przy napędzie 39/52 oraz kasecie 11-23 spokojnie daję radę, jedynie na stromych podjazdach musze mocno stawać na pedały żeby dać radę, ale takich podjazów to jest góra jeden, dwa w okolicy.
Teraz w przyszłości będę zakładał kasetę 12-25 żeby nie katować za bardzo napędu i lżej kręcić na podjazdach i wydaje mi się ze na nasze górki w zupełności to wystarczy.
Co do roweru to też jestem bardziej za Poisonem.
Teraz w przyszłości będę zakładał kasetę 12-25 żeby nie katować za bardzo napędu i lżej kręcić na podjazdach i wydaje mi się ze na nasze górki w zupełności to wystarczy.
Co do roweru to też jestem bardziej za Poisonem.
#79 Gosc_tozik_*
Napisano 02 styczeń 2008 - 23:35
Jeśli to twój pierwszy rower szosowy i będziesz jeździł po górach to sugerowałbym zostawić compacta. Tak czy owak przestudiuj sobie przytoczony wątek.
A między 105 i Ultegrą różnica jest niewielka - amatorowi, nawet dość zaawansowanemu
nowa 105 powinna w zupełności wystarczyć, choć jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
A między 105 i Ultegrą różnica jest niewielka - amatorowi, nawet dość zaawansowanemu
nowa 105 powinna w zupełności wystarczyć, choć jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia.