Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rower Szosowy Do 13000 Zł +-

126 odpowiedzi w tym temacie

#61 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 04 wrzesień 2021 - 12:45

Z williera miałem okazję na zywo widzieć na TdP malowanie Astany i jest całkiem przyjemne

#62 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 wrzesień 2021 - 16:19

Jedyny "kultowy", rozpoznawalny i "zastrzeżony" kolor w kolarstwie to celeste Bianchi ;)

• joesatch i artho lubią to

#63 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 04 wrzesień 2021 - 18:28

Ciężko się nie zgodzić z Bianchi i celeste, ale gdyby sięgnąć odrobinę głębiej to jak najbardziej pojawi się więcej unikatowych a jednocześnie jak najbardziej rozpoznawalnych (choć może nie zastrzeżonych) malowań, które zdecydowanie się kojarzą przecież dość bezpośrednio :D

#64 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06 wrzesień 2021 - 14:52

Obdzwoniłem dziś parę firm i no :) Wiem że nic nie wiem, jedyną konkretną odpowiedź dostałem mailowo jeszcze od BMC, reszta to rozmowy w stylu "Powinny być wtedy i wtedy" ale nie wiadomo ile i w jakich rozmiarach.

#65 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 06 wrzesień 2021 - 17:52

Wiadomo kiedy wrócimy do normalności?

#66 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06 wrzesień 2021 - 18:17

Nie, nic nigdzie nie wiedzą. W sumie poza dostępnymi modelami w BMC pan też nie wiedział jakich modeli i ilu mogą się spodziewać w przyszłych dostawach. Canyon nawet nie uwzględnia nowych grup w swoich modelach na 2022 to też o czymś świadczy. CUBE AGREE może w ogóle do PL nie dotrzeć z tego co mi trzech dealerów powiedziało. Giant jeden model koniec września, reszta MOŻE w 45 tygodniu roku a reszta luty 2022. Jedyne co jest jako tako dostępne to Treki

#67 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 06 wrzesień 2021 - 18:24

Wiadomo kiedy wrócimy do normalności?

Nie wiem na ile braki w branży rowerowej są powiązane z dostępnością półprzewodników na rynku (problemy z liniami produkcyjnymi np.), ale sytuacja tych drugich nie poprawi się szybciej, niż za 9-12 miesięcy. 

#68 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06 wrzesień 2021 - 19:26

Sytuacja jest taka że pani pracująca na logistyce w firmie produkującej części gumowe stwierdziła, że mieszankę gumową wcześniej zamawiali dosyć na bieżąco, teraz nie dość że zamawiają z prawie rocznym wyprzedzeniem to jeszcze płacą kosmiczne pieniądze kaucji "za kontener". 

#69 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 06 wrzesień 2021 - 21:01

Cube Agree w najtańszej wersji ma być dostępny od października, natomiast niebieski na nowej ultregrze w maju 2022 nie u nas. A już na bank nie stacjonarnie.

#70 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06 wrzesień 2021 - 21:38

Cube Agree w najtańszej wersji ma być dostępny od października, natomiast niebieski na nowej ultregrze w maju 2022 nie u nas. A już na bank nie stacjonarnie.

Ja dopytywałem akurat o wersję na Rivalu albo właśnie nową Ultegrę jeśli chodzi o zwykłą Ultegrę to pewnie bym jednak wolał Canyona 

#71 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 06 wrzesień 2021 - 21:44

Swoją drogą nie wiem jak z dostępnością Ale Stevens ma dobre ceny na 2022

#72 bzx

bzx
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 07 wrzesień 2021 - 10:34

Rozważyłbym ofertę sklepów które sprzedają używki (szybkierowery.pl, valdisport.pl, kupszose.pl, etc.) – plusem jest to, że dostajesz też gwarancję. Ostatnio zerkałem na stronę tego pierwszego i aż dziw, że niektóre jeszcze dostępne w tych czasach gdzie dostępność marna i wszystko schodzi na pniu... (na przykład taki Giant). 

Wiadomo, że nie zawsze kolor siądzie albo coś innego będzie nie tak, ale warto obserwować.

PS. nie jestem spokrewniony z żadnym z ww. sklepów.

• Feltf95 lubi to

#73 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 08 wrzesień 2021 - 13:10

Cieżka sprawa panowie xd

EDIT: Dostępność czegokolwiek na nowym osprzęcie brak.

W kwestii SRAM wszystko to luty marzec 2022 zostaje Mechaniczna Ultegra lub 105 lub stare Di2

EDIT2: Jakby ktoś chciał Cube Litening C:68X SLT carbon´n´prizmblack 2021 w rozmiarze 58 z 20% rabatem to mogę dać namiary bo taki dostałem zamiennik zamiast nowych CUBE, możliwośc leasingu na firmę / rat 0%

#74 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 21 wrzesień 2021 - 15:32

Panowie takie coś się na alledrogo pojawiło:

https://allegro.pl/o...8cm-11182936966

Jest to rocznikowo chyba 2022, co sądzicie warto czy lepiej czekać na Gianta/Cube(dzisiaj na SkiTeam był dostępny nowy CUBE na Ultegrze ale rozmiar 56 i w sumie to już go ktoś nabył)

#75 bzx

bzx
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 21 wrzesień 2021 - 15:55

Ja bym czekał.

Obczaj MCSport z Łodzi (mają też chyba sklep w Lublinie) – na Gianty zawsze mają uber rabaty, kolega wyjął ten model rok temu za tysiąc taniej: https://mcsport.pl/g...ced-0-2019.html... co prawda malowanie paskudne no ale jest ;)

Jest parę innych dostępnych, np. TCR na tarczach https://mcsport.pl/t...disc-szary.html

#76 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 21 wrzesień 2021 - 17:15

W moim przypadku TCR to rozmiar L na upartego M/L

#77 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 21 wrzesień 2021 - 17:44

Trenuj z Młynkiem ma dostępnego TCR Advanced Pro 0 Disc w L oraz Propela Adv. 1 i 2 Disc w ML.

#78 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 21 wrzesień 2021 - 17:59

No tak tylko TCR ADV Pro 0 Disc to 24 tys zł :) czyli 11 tys ponad budżet z kolei Propel to niestety nie moja bajka, ale dzięki za informację

#79 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 21 wrzesień 2021 - 18:03

Sprawdź Treka. Jeżdżę prawie rok na nowej Emondzie SL6 i jestem bardzo zadowolony. Dilerzy Treka zwykle niemało inwestują, więc w sklepach jest kilka rozmiarów a i zamówienia mają plus minus na odbiór kolejnych do sklepu co kwartał, jak nie model nieco tańszy to może nieco droższy byłby w Twoim rozmiarze (bądź na odwrót).

#80 Inoodles

Inoodles
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 21 wrzesień 2021 - 18:09

Treka oglądałem na żywo i Emonda starsza mi się bardzo podoba, nowa już niekoniecznie

Dodaj odpowiedź