Nie miałem okazji jeździć na poprzedniej (ani Emondzie I ani Emondzie II) ale obecna, którą zwykło się nazywać trzecią jest bardzo udanym rowerem. Natomiast II-kę powinieneś znaleźć jeszcze w wielu sklepach, no tylko trzeba odzwonić i objechać trochę Polski . We Wro i Krk na pewno pół roku temu jeszcze były Emondy poprzedniej generacji, przy okazji w sporo lepszych cenach niż nowa.
Rower Szosowy Do 13000 Zł +-
Napisano 23 wrzesień 2021 - 11:57
Giant będzie dostępny po 1 sztuce od października ale tylko w sklepach firmowych "kluczowych" chyba tylko Warszawa. Z kolei Trek Emonda od 2022 roku od marca do lutego 2023 jest rozstrzał z dostawą. Można sobie zamówić ale przyjdzie gdzieś pomiędzy tą datą. Scott z kolei potwierdził zamówienia klientów(sklepów), ale żadnych terminów nie podaje...
Napisano 23 wrzesień 2021 - 12:26
Tymczasem na rynku używek takie perełki, że aż żal nie brać... (17 tys, więc ponad budżet ale coś może by spuścili bo wisi już ponad tydzień).
https://www.facebook...367787993310677
Napisano 24 wrzesień 2021 - 09:44
Dzwoniłeś pytać o TCR do Szczepan Bike Gorzów? Wrzucali kilka dni temu info, że u nich rowery są.
wklejam z FB:
Napisano 24 wrzesień 2021 - 10:49
Ktoś już to wrzucał niestety pod mój rozmiar jest tylko Propel i najdroższy TCR za 22k.
BTW czego ten jest taki tani:
https://mcsport.pl/r...2020-25424.html
Napisano 24 wrzesień 2021 - 11:45
Ktoś już to wrzucał niestety pod mój rozmiar jest tylko Propel i najdroższy TCR za 22k.
BTW czego ten jest taki tani:
Polecam Ci jednak kontakt z tym sklepem - może będą w stanie coś dla Ciebie sprowadzić.
Aluminiowe koła, szczęki i QR. Ja bym za niego tyle nie dał a dla ciebie tani .
Zgoda. Gdyby zrobili na niego cenę 8k, to uważam, że spoko rower.
Napisano 24 wrzesień 2021 - 12:05
No i dlatego to jest spoko rower. To jest pomiar obustronny, w korbie, eleganckie rozwiązanie, korzystam z niego i jest to naprawdę dobry sprzęt. Tylko kółka do zmiany i tak naprawdę można śmiało trenować, ścigać się. Jeżeli komuś oczywiście nie zależy na tarczach, bo np. mieszka na płaskim terenie albo ma odwagę i potrafi hamować w górach bez palenia obręczy. Mechaniczna ultegra działa cudownie.
Wada to model sprzed dwóch sezonów (kosmetyczne różnice w wyglądzie) i szybka utrata wartości, ponieważ nie ma tarcz. I dlatego zgadzam się, że 10k to odrobinkę za wysoka cena.
- artho lubi to
Napisano 24 wrzesień 2021 - 14:03
187 wzrostu i 86 przekrok
Jesteś na początku zakresu rozmiaru L dla Canyona. M-ka kończy się na 184/85, także raczej na spokojnie byś się ustawił (z wyjątkiem mostka, bo tam integra, no ale coś za coś).
No i dlatego to jest spoko rower. To jest pomiar obustronny, w korbie, eleganckie rozwiązanie, korzystam z niego i jest to naprawdę dobry sprzęt. Tylko kółka do zmiany i tak naprawdę można śmiało trenować, ścigać się. Jeżeli komuś oczywiście nie zależy na tarczach, bo np. mieszka na płaskim terenie albo ma odwagę i potrafi hamować w górach bez palenia obręczy. Mechaniczna ultegra działa cudownie.
Nom. Ponegocjować jeszcze i do tego stożki na lato, a te alu na gorsze pogodowo miesiące i jest bardzo spoko rower do jazdy i treningi. Pomiar mocy chciałbym mieć, a kupić osobno dwustronny to wydatek rzędu 3 kafli.
Napisano 11 październik 2021 - 16:46
Aktualizacja:
Odnośnie Emondy jest jedna 58 u mnie w lokalnym sklepie, aczkolwiek pan nakleił sobie opis na niej z 2022 roku i wycenił jak rocznik 2022, przy czym mówi że może zejść parę zł i cena i tak będzie wyższa niż w takiej fabrycerowerów bez promocji...
Lokalny dealer Scott wysłał zamówienia w centrali przyjęli i w sumie tyle, mówił pan że pewnego dnia dostanie monit "nadano dwie paczki" i dopiero jak rozpakuje to w sumie będzie wiedział jakie modele i rozmiary dostał. SkiTeam ma na stronie Cube w rozmiarze 56 pytałem już dwa razy kiedy inne rozmiary brak odpowiedzi. Giant miał wjechać z modelami w październiku chyba w ogóle nic nie przyjechało. Chyba trzeba się wstrzymać z szukaniem czegoś do grudnia-stycznia bo tak to sobie można tylko nerwy nadwyrężyć
- cauchy lubi to
Napisano 11 październik 2021 - 20:47