FDP: Męska wkładka kolarska zaprojektowana przede wszystkim dla kolarzy szosowych i ścigających się zawodników. Jej rdzeniem jest miękka i elastyczna włoska pianka o średnio-wysokiej gęstości i grubości 10 milimetrów, a technologia cięcia laserowego i niezwykle lekka warstwa wierzchnia zapewniają jak najwyższy poziom komfortu w niemal każdych warunkach pogodowych.
APEX: Męska wkładka kolarska stworzona z myślą o najdłuższych dystansach, wykonana z laserowo ciętej włoskiej pianki o grubości 12 milimetrów. Jest to wkładka o zróżnicowanej gęstości warstw, wykończona przyjemnym w dotyku materiałem Peach Hand, który eliminuje tarcie. Innowacyjny system H.T.S. wspomaga szybkie odprowadzanie nadmiaru potu od ciała i zapewnia niewiarygodny komfort.
Jedna z tych dwóch. Dla mnie obojętnie. FDP mam i jest spoko. Apexa nie testowałem.
W dotyku, grubości, gęstości i strukturze wykończenia FDP jest bardzo podobna, niemal identyczna do KISS Air 2 z Castelli. Też ma takie dołeczki pod materiałem. Nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że to ta sama wkładka.