Jaka Polecacie Minimalistyczną Lokalizacyjną Lampkę Przód?
Napisano 17 marzec 2022 - 10:51
Napisano 17 marzec 2022 - 12:28
Jak szukasz minimalistycznej to baterie typu AA/AAA odpadają, bo są po prostu duże. Naos z bateriami CR2032? Nie będzie świeciło ani mocno, ani długo. Zresztą nawet producent nie podaje szacowanych wartości czasu świecenia, ani nawet lumenów. Wybrałbym Prox APUS ładowaną poprzez USB, jest mała, kwadratowa, fajny montaż i świeci rewelacyjnie. Kosztuje około 40zł. W nocy też jeżdżę z Convoyem, natomiast w ciągu dnia czy też przed zapadnięciem zmroku APUS gwarantuje, że będzie Cię dobrze widać.
Napisano 17 marzec 2022 - 13:03
Lampka na cr2032 według mnie nie jest dobrym pomysłem - zbankrutujesz na bateriach, a czas świecenia będzie śmiesznie krótki lub lampka będzie świeciła śmiesznie słabo co wyklucza ją jako lampkę pozycyjną na dzień. Żeby przebić się przez słońce i zwrócić na siebie uwagę to trzeba mocnej lampy ze skupionym światłem.
Ja trzeci rok śmigam z bontragerem ion 200rt i złego słowa nie powiem, nawet mimo dość dużej ceny. Nie spełnia Twoich wymogów bo ma wbudowany aku ale żadna inna lampa pozycyjna na dzień nie ma do niej startu. Szczerze jak ma być minimalistycznie i bezpiecznie to nie widzę innego wyboru niż wbudowany aku - baterie AAA są same w sobie ogromne więc ciężko tu mówić o małej lampce na AAA. Musisz przemyśleć kwestie zasilania
Napisano 17 marzec 2022 - 16:43
Mam obie.
https://allegro.pl/o...-usb-9783835285
https://allegro.pl/o...arny-9368719950
Super sprawa w trybie eko ponad 40h na jednym ładowaniu.
W sumie włączam ją zawsze od zakupu nawet w słoneczny dzień.
Brak dodatkowych kabli do ładowania(gniazdo usb jest zaimplementowane w obudowę.
Tylna dostaje błotem i ponad 1,5 roku używania a ładowałem może max 5 razy.
Napisano 17 marzec 2022 - 20:35
Kup sobie ion 200 rt i sprawa załatwiona
Czy ktoś używał takie coś jak Prox Naos czy to nie nadaje się ze względu na krótką żywotność baterii CR2032?
Pomijając żywotność baterii to tego wcale w dzień nie widać. Miałem kiedyś prox apus, jako budżetówka może być
- artho lubi to
Napisano 17 marzec 2022 - 21:54
Mi się kupowanie sprzętu na baterie kłóci światopoglądowo. Baterie są drogie, nieekologiczne, trzeba o nich pamiętać, szybko się zużywają, są jednorazowe, trzeba je wyrzucać do odpowiednich pojemników (ja zbieram, zbieram, wreszcie któraś wylewa, paskudzi wszystko wokół).
Baterie w 2022 roku trącą myszką.
Ale autor sprecyzował czego szuka, więc wersji ładowanych na USB nie będę tutaj proponował.
- artho lubi to
Napisano 17 marzec 2022 - 22:04