Jump to content

Photo

Szosowcy POZNAŃ

3897 replies to this topic

#2461 lukiwrzesnia

lukiwrzesnia
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • SkądWrześnia

Posted 25 August 2012 - 20:01

Witam nie widziałem gdzie napisac wiec napisze tutaj ktos chetny na wyjazd do Karpacza+czechy?3 dni.Wtorek sroda,czwartek?szosówka,dystans 150-200km.dojazd pociągiem.Jade sam,jak ktos chetny to pisać na pw.Pozdro

#2462 trek1200

trek1200
  • Użytkownik
  • 16 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 August 2012 - 19:51

robię jutro trening około 180 minut wyjazd z pod Panoramy ul.Górecka 30, tempo 90 minut w miarę mocne i równe pozostałe 90 minut spokojne , jak są chętni to start godzina 15

#2463 zakk

zakk
  • Użytkownik
  • 57 posts
  • Skądpoznań

Posted 27 August 2012 - 20:10

robię jutro trening około 180 minut wyjazd z pod Panoramy ul.Górecka 30, tempo 90 minut w miarę mocne i równe pozostałe 90 minut spokojne , jak są chętni to start godzina 15

a ta mocna część to jaka średnia przewidywana ?

#2464 trek1200

trek1200
  • Użytkownik
  • 16 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 August 2012 - 20:53

robię w środę trening około 180 minut wyjazd z pod Panoramy ul.Górecka 30, tempo 90 minut w miarę mocne i równe pozostałe 90 minut spokojne , jak są chętni to start godzina 14

około 40 km/h

TRENING W ŚRODĘ START GODZINA 14

#2465 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 August 2012 - 21:10

Jest ktoś chętny pokręcić w sobotę z r. Starołęka?

#2466 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 August 2012 - 23:14

Jakby ktoś był chętny na wyjazd weekendowy na Rajcza Tour we wrześniu niech da znać.
Szukam kompana.

pzdr

#2467 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 29 August 2012 - 23:55

Virenque -
Kurde, 115km troszkę jest, powiem tak, odpowiedź dam ci na dniach max pojutrze. ;-)
Ile ma maksymalny podjazd ?

#2468 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 August 2012 - 16:43

A co to ten Rajcza Tour bo nie jestem w temacie?

#2469 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 30 August 2012 - 21:12

Czises ... Gogle itd. ... http://rajczatour.pl/

#2470 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 August 2012 - 22:33

Za cienki w barach jeszcze jestem na takie podjazdy:)

#2471 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 31 August 2012 - 03:33

Tego nie sprawdziłem, a są aż takie strome ? Sprawdzę sobie dokładnie popołudniu :mrgreen:

#2472 Gosc_Patricko_*

Gosc_Patricko_*
  • Gość

Posted 02 September 2012 - 11:12

Jechaliście dziś z dojazdu? Ja dojechałem ok. godz. 11.00 przed Łukowem do dwójki chyba jadącej z obornickiego. Po drodze mijałem jednego , który złapał laczka. Zatrzymałem się i chciałem pomóc,ale podziękował i kazał mi jechać dalej. :) Chyba myślał, że wyjeżdżałem z nimi :) Później jeszcze mijałem kogoś jadącego z Rożnowa do Łukowa, ale nie poznałem kto to był :-D Wszyscy w goglach i kaskach podobni

#2473 KubaRozpruwacz

KubaRozpruwacz
  • Użytkownik
  • 20 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 September 2012 - 12:12

Dzisiaj w ciemno pojechałem na Dojazd, nie było nikogo oprócz kolegi, który był pierwszy raz, Dominika. Poczekaliśmy 10 minut i stwierdziliśmy, że lecimy na Obornickie. Tempo naprawdę mocne, w Obornikach średnią miałem 36 km/h. Za przejazdem jeden kolega złapał laczka, powiedział, że wszystko ma więc poleciałem dalej, akurat w grupie poszedł taki gaz, że podzieliła się na dwie. Ścigając tę drugą minąłem drugiego kolegę z laczkiem (może kilometr, dwa dalej). Minąłem jeszcze trzech albo czterech, którzy odpadli, ale oczywiście już większej grupy nie dogoniłem, tylko jednego kolegę, z którym dojechaliśmy po zmianach do początku poligonu, gdzie się rozdzieliliśmy.

Ja to chyba zbyt strachliwy jestem na tę grupę (ogólnie to jestem przewrażliwiony, bo dwa razy byłem potrącony przez auto), jazda Obornicką tak dużą grupą bardzo irytuje kierowców, a wiadomo, że buractwo za kierownicami aut wiecznie się spieszy. Przed Obornikami (na tej drodze z Maniewa przez las, mniej więcej tam gdzie jest ten najostrzejszy na trasie zjazd) wyprzedzał nas yaris, był w połowie drogi kiedy zza zakrętu wyskoczyło uno, już widziałem czołówkę i rykoszetujący wrak rozbijający grupę. Na szczęście kierownik w uno wykazał się refleksem i pojechał po poboczu. Ustawka dojazdowa zdecydowanie bardziej mi odpowiada, jazda jeden za drugim na ruchliwych odcinkach, sama trasa też o wiele przyjemniejsza i przede wszystkim dłuższa. Dzisiaj wyszło mi 84 km, średnia 33 km/h. Pierwsze 35 km z grupą obornicką - średnia 36.

#2474 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 03 September 2012 - 00:32

".../akurat w grupie poszedł taki gaz/..." Max na zmianie, ... i wszystko jasne :lol:
Virenque - Sorka za poślizg w odpowiedzi, ja odpadam, mam maraton i nie ma opcji żeby pogodzić trzy starty przednim, z tego jeden w górach ... :-(

#2475 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 September 2012 - 12:03

Tak sobie czytam starsze posty i natknąłem się na:

robię w środę trening około 180 minut wyjazd z pod Panoramy ul.Górecka 30, tempo 90 minut w miarę mocne i równe pozostałe 90 minut spokojne , jak są chętni to start godzina 14

około 40 km/h

Tak tylko zapytam z ciekawości - przez 90 minut cisnąłeś samemu ze średnia 40km/h?

Ja bym zgubił po drodze płuca, prawą nogę i lewe udo przy takiej średniej przez półtora godziny samemu :D

#2476 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 September 2012 - 16:16

No Panowie kto oprócz Szpików startuje w Luboniu :?:

#2477 Gosc_Patricko_*

Gosc_Patricko_*
  • Gość

Posted 05 September 2012 - 21:18

W Luboniu pierwszy raz sprobuje swoich sil. Zapisalem sie przez internet a jutro rano robie wplate. Zamierzam nie byc ostatni poniewaz jezdze dopiero od konca czerwca :)

#2478 zakk

zakk
  • Użytkownik
  • 57 posts
  • Skądpoznań

Posted 05 September 2012 - 21:22

W Luboniu pierwszy raz sprobuje swoich sil. Zapisalem sie przez internet a jutro rano robie wplate. Zamierzam nie byc ostatni poniewaz jezdze dopiero od konca czerwca :)

Mógłbyś wkleić link do strony z zapisami ?

#2479 Gosc_Patricko_*

Gosc_Patricko_*
  • Gość

Posted 06 September 2012 - 08:21

Mógłbyś wkleić link do strony z zapisami ?

Proszę bardzo :) : http://wyscigkolarsk.../zgloszenia.php

Czy się ktoś orientuje jak wygląda jakość asfaltu na trasie? Dużo dziur itp?

#2480 zakk

zakk
  • Użytkownik
  • 57 posts
  • Skądpoznań

Posted 06 September 2012 - 21:35

Czy się ktoś orientuje jak wygląda jakość asfaltu na trasie? Dużo dziur itp?

Z tego co się orientuję to ostatnio było sporo remontów nawierzchni ulic w centrum Lubonia, jak będę miał chwilę czasu to podjadę jutro obejrzeć trasę, ale najlepiej zapewne jest zorientowany BorysCh1.

Reply to this topic