Jump to content

Photo

Szosowcy POZNAŃ

3897 replies to this topic

#1701 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,263 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 August 2011 - 13:36

Ruszałem 10.10 z ronda.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#1702 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 15 August 2011 - 14:54

i nikt cie nie mijał...?

#1703 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 August 2011 - 18:02

no niestety .... jechaliscie po prostu za wolno by Rozmiara dogonić !

www.facebook.com/strato.bike

gallery_2798_164_47484.jpg

#1704 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 15 August 2011 - 18:29

Pewnie ta... dopiero potem jechaliśmy sobie 52km/h średnia z Bnina do Rogala :mrgreen:

#1705 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 August 2011 - 19:38

a bikestat pokazuje 27 ja nie wiem jak ty to robisz :shock:

#1706 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 15 August 2011 - 20:59

Odp. krótka jak się tylko da : :-P
Pokazuje cały rok / wszystkie moje wyloty nawet te ze średnią 10km/h która robi swoje ...
Nie sądzę żeby ktoś był na tyle "autystyczny" żeby uważać Dziadka Piotra jak na siebie powiedział za wyjątkowo słabego kolarza :mrgreen: jedna jazda i nawet nie zauważysz jak licznik pokaże na prostej pod wiatr 68km/h :-D

Reasumując - czego nauczyłem się przez trzy dni "szkółki Pawlaka", jeśli wolno mi ją tak nazwać... ;-)

Mianowicie :

So.: Trzymanie koła, jazda obok siebie, uderzanie się dłońmi przy 38km/h w chwycie przy klamkach - później to samo ale z łokciami, szlifowanie kapcia na kole.

Nd.: Dystans, kadencja 90<105*>110 obr./min. , ręce jak najdalej od hamulców , podwójny wachlarz do wyścigowego rantu, dwie sytuacje związane z kierowcami < very śmiesznev :-D > szczegóły jak się zobaczymy jutro na torze :mrgreen:

*-najbardziej mi przypadło do gustu takie mielenie

Dziś: kadencja, czujność odnośnie do ucieczek, zaciąganie piętami, pozycja na rowerze, nawadnianie, finishe... A o rzeczach które tu napisałem okazało się że nie wiem NIC! :shock: a połowy technik nawet nie znałem :-(

Do tego pokazywanie dziur na kierownicy a nie żadne wychylanie czy puszczanie jednej reki z kierownicy itp. przez te trzy dni nauczyli mnie więcej niż przez te dwa lata wy wszyscy ale oczywiście wam też się należą wielkie dzięki :mrgreen: Ale czujności to mnie nauczyli myślę że wzrosła o duże 80% od soboty i to mnie najbardziej cieszy do tego to Limaro myślę że pojeżdżę jeszcze do 1 września sam żeby do precyzować technikę i staje przed drzwiami klubu :-D

#1707 Clinton

Clinton
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądPolkowice

Posted 16 August 2011 - 19:20

Witam wszystkich szosowców z Poznania.
Jako, że udaję się do Waszego miasta na studia od września chciałbym się dowiedzieć czy macie jakieś stałe wypady w określone dni, w określonym miejscu i czasie? Opuszczam moje 'szosowe' miasteczko Polkowice, a nie chciałbym rezygnować z tego jakże pięknego sportu. A i pytanie jeszcze takie, czy byłaby możliwość dołączenia się do wspólnych wypadów i treningów? Pozdrawiam

#1708 piotrfala

piotrfala
  • Użytkownik
  • 861 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 August 2011 - 21:32

Stała ustawka jest na rondzie obornickim w niedziele o 10. Z forum mało osób tam jeździ. czasem ekipą z forum spotykamy sie na rondzie starołęka albo w innych miejscach ale wtedy spotkania ustalamy wspólnie na forum.

#1709 Clinton

Clinton
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądPolkowice

Posted 16 August 2011 - 21:57

Co do tych niedzielnych wypadów o 10, jaka tam ekipa jeździ (przedział wiekowy) ile km średnio się robi i jakie tempo? Pozdrawiam :)

#1710 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 posts
  • SkądWLKP

Posted 16 August 2011 - 22:06

Witam wszystkich szosowców z Poznania.
Jako, że udaję się do Waszego miasta na studia od września chciałbym się dowiedzieć czy macie jakieś stałe wypady w określone dni, w określonym miejscu i czasie? Opuszczam moje 'szosowe' miasteczko Polkowice, a nie chciałbym rezygnować z tego jakże pięknego sportu. A i pytanie jeszcze takie, czy byłaby możliwość dołączenia się do wspólnych wypadów i treningów? Pozdrawiam

Witamy ;-) Dawaj jutro na trening. Start godzina 10, czas jazdy około 5 h. Pozdr

#1711 dziadborowy

dziadborowy
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądPoznan

Posted 16 August 2011 - 22:30

witam wszystkich

jestem od niedawna w poznaniu, wlasnie po roku przerwy wsiadlem na rower i chce zaczac znowu jezdzic, na razie planuje jazdy w tygodniu wieczorami tak po 2h spokojnie w tlenie, jest troche balastu do spalenia :-) jak sie rozruszam to zjawie sie w niedziele na rondzie

czy ktos jezdzi w tygodniu wieczorem? start okolo 19 winogrady, godzina w kierunku wagrowca i z powrotem,

pozdrawiam

#1712 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 August 2011 - 06:23

Co do tych niedzielnych wypadów o 10, jaka tam ekipa jeździ (przedział wiekowy) ile km średnio się robi i jakie tempo? Pozdrawiam :)

Wiekowo każdy przedział, jeśli chodzi o trasę to są dwie:
Rondo - Oborniki - Murowana Goślina - Biedrusko - Poznań
Rondo - Oborniki - Rogoźno - Murowana Goślina - Biedrusko - Poznań
Z reguły mocniejsi jadą dłuższą trasę, a czasem jest tak że wszyscy kręcą krótszą. Jeśli chodzi o tempo to jest solidne, ale zależy od dnia. W ostatnią niedzielę pojechaliśmy wszyscy krótszą trasę i średnia samej ustawki wyszła 39,1 km/h
pzdr

#1713 Clinton

Clinton
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądPolkowice

Posted 17 August 2011 - 09:25

Witamy ;-) Dawaj jutro na trening. Start godzina 10, czas jazdy około 5 h. Pozdr

Hehe, dzięki za propozycję, ale niestety przeprowadzam się do Poznania dopiero 17 września :(

#1714 Clinton

Clinton
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądPolkowice

Posted 17 August 2011 - 09:29

Jeśli chodzi o tempo to jest solidne, ale zależy od dnia. W ostatnią niedzielę pojechaliśmy wszyscy krótszą trasę i średnia samej ustawki wyszła 39,1 km/h
pzdr

Kurde nie wiem czy dam radę, mam nadzieję, że nie będziecie krzyczeć na mnie jak nie dam rady wyjść na zmianę :-( Taka średnia to zawodowcom wychodzi :-D No nic trzeba spróbować.

#1715 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 August 2011 - 09:53

Nikt nie będzie na Ciebie krzyczał, schowasz się z tyłu i będziesz się starał utrzymać po prostu, tak zaczynała większość z osób które przyjeżdżają :)
Wiele osób przyjechało na rondo tylko raz :) Więc najważniejsze się nie poddawać i nawet jak strzelisz pojawiać się znowu i znowu.
Przyjedź, może akurat trafisz na słabe tempo, a gwarantuję że Ci się spodoba.
pzdr

#1716 Clinton

Clinton
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądPolkowice

Posted 17 August 2011 - 11:22

Też myślę, że nie będzie źle. Jeżdżę tu w Polkowicach z "wyjechanymi" zawodowcami z CCC, czasem nawet Pan Jacek Bodyk się dołącza :) Ale średnia na 100km wychodzi tylko 34-35 :-P :P

#1717 trek1200

trek1200
  • Użytkownik
  • 16 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 August 2011 - 13:21

Dasz radę , ja byłem parę razy na bardzo średnim rowerze trek 1200:D i dawałem sobie nim nie źle radę :) obecnie jestem na etapie zmiany roweru więc mnie jeszcze troszkę tam nie będzie ale już mnie pali w nogach by się po ścigać :P

#1718 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,263 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 August 2011 - 15:43

Bez przesady ludzie na gorszych rowerach tam jeździli. Jak masz w nogach to spokojnie pojedziesz.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#1719 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 August 2011 - 11:38

Zapraszam wszystkich - niewybierających się w tym czasie do Kołobrzegu ;-) - na trening w sobotę o godz. 10:00 z Ronda Starołęka. Czas wyjazdu 2-3 godziny (?).

Niby nie ma padać, ale będzie trochę chłodniej: 15-18 stopni.

Ktoś się pojawi?

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#1720 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądLuboń

Posted 19 August 2011 - 14:40

W dniu 3 września w Luboniu odbędzie się druga edycja Wyścigu Kolarskiego im. Andrzeja Wiśniewskiego. Wstępnie ustalony dystans dla amatorów to 18 okrążeń po 2,5km każde. W ubiegłym roku organizacja była całkiem całkiem. Zapisy przyjmowane są pod nr tel 503 117 156. Ale pewnie też będzie można się zgłosić w dniu zawodów (w zeszłym roku tak było).
Niestety ja nie mogę startować, gdyż wybieram się na maraton do Choszczna.

Reply to this topic