Szosowcy POZNAŃ
Gosc_Rzysko_*
Posted 15 August 2011 - 20:59
Pokazuje cały rok / wszystkie moje wyloty nawet te ze średnią 10km/h która robi swoje ...
Nie sądzę żeby ktoś był na tyle "autystyczny" żeby uważać Dziadka Piotra jak na siebie powiedział za wyjątkowo słabego kolarza :mrgreen: jedna jazda i nawet nie zauważysz jak licznik pokaże na prostej pod wiatr 68km/h :-D
Reasumując - czego nauczyłem się przez trzy dni "szkółki Pawlaka", jeśli wolno mi ją tak nazwać... ;-)
Mianowicie :
So.: Trzymanie koła, jazda obok siebie, uderzanie się dłońmi przy 38km/h w chwycie przy klamkach - później to samo ale z łokciami, szlifowanie kapcia na kole.
Nd.: Dystans, kadencja 90<105*>110 obr./min. , ręce jak najdalej od hamulców
*-najbardziej mi przypadło do gustu takie mielenie
Dziś: kadencja, czujność odnośnie do ucieczek, zaciąganie piętami, pozycja na rowerze, nawadnianie, finishe... A o rzeczach które tu napisałem okazało się że nie wiem NIC! :shock: a połowy technik nawet nie znałem :-(
Do tego pokazywanie dziur na kierownicy a nie żadne wychylanie czy puszczanie jednej reki z kierownicy itp. przez te trzy dni nauczyli mnie więcej niż przez te dwa lata wy wszyscy ale oczywiście wam też się należą wielkie dzięki :mrgreen: Ale czujności to mnie nauczyli myślę że wzrosła o duże 80% od soboty i to mnie najbardziej cieszy do tego to Limaro myślę że pojeżdżę jeszcze do 1 września sam żeby do precyzować technikę
Posted 16 August 2011 - 19:20
Jako, że udaję się do Waszego miasta na studia od września chciałbym się dowiedzieć czy macie jakieś stałe wypady w określone dni, w określonym miejscu i czasie? Opuszczam moje 'szosowe' miasteczko Polkowice, a nie chciałbym rezygnować z tego jakże pięknego sportu. A i pytanie jeszcze takie, czy byłaby możliwość dołączenia się do wspólnych wypadów i treningów? Pozdrawiam
Posted 16 August 2011 - 22:06
Witam wszystkich szosowców z Poznania.
Jako, że udaję się do Waszego miasta na studia od września chciałbym się dowiedzieć czy macie jakieś stałe wypady w określone dni, w określonym miejscu i czasie? Opuszczam moje 'szosowe' miasteczko Polkowice, a nie chciałbym rezygnować z tego jakże pięknego sportu. A i pytanie jeszcze takie, czy byłaby możliwość dołączenia się do wspólnych wypadów i treningów? Pozdrawiam
Witamy ;-) Dawaj jutro na trening. Start godzina 10, czas jazdy około 5 h. Pozdr
Posted 16 August 2011 - 22:30
jestem od niedawna w poznaniu, wlasnie po roku przerwy wsiadlem na rower i chce zaczac znowu jezdzic, na razie planuje jazdy w tygodniu wieczorami tak po 2h spokojnie w tlenie, jest troche balastu do spalenia :-) jak sie rozruszam to zjawie sie w niedziele na rondzie
czy ktos jezdzi w tygodniu wieczorem? start okolo 19 winogrady, godzina w kierunku wagrowca i z powrotem,
pozdrawiam
Posted 17 August 2011 - 06:23
Co do tych niedzielnych wypadów o 10, jaka tam ekipa jeździ (przedział wiekowy) ile km średnio się robi i jakie tempo? Pozdrawiam
Wiekowo każdy przedział, jeśli chodzi o trasę to są dwie:
Rondo - Oborniki - Murowana Goślina - Biedrusko - Poznań
Rondo - Oborniki - Rogoźno - Murowana Goślina - Biedrusko - Poznań
Z reguły mocniejsi jadą dłuższą trasę, a czasem jest tak że wszyscy kręcą krótszą. Jeśli chodzi o tempo to jest solidne, ale zależy od dnia. W ostatnią niedzielę pojechaliśmy wszyscy krótszą trasę i średnia samej ustawki wyszła 39,1 km/h
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Posted 17 August 2011 - 09:29
Kurde nie wiem czy dam radę, mam nadzieję, że nie będziecie krzyczeć na mnie jak nie dam rady wyjść na zmianę :-( Taka średnia to zawodowcom wychodzi :-D No nic trzeba spróbować.Jeśli chodzi o tempo to jest solidne, ale zależy od dnia. W ostatnią niedzielę pojechaliśmy wszyscy krótszą trasę i średnia samej ustawki wyszła 39,1 km/h
pzdr
Posted 17 August 2011 - 09:53
Wiele osób przyjechało na rondo tylko raz
Przyjedź, może akurat trafisz na słabe tempo, a gwarantuję że Ci się spodoba.
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Posted 19 August 2011 - 11:38
Niby nie ma padać, ale będzie trochę chłodniej: 15-18 stopni.
Ktoś się pojawi?
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Posted 19 August 2011 - 14:40
Niestety ja nie mogę startować, gdyż wybieram się na maraton do Choszczna.