Szosowcy POZNAŃ
Napisano 19 sierpień 2011 - 20:06
W sumie i tak brak odzewu, ale żeby nie było...
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 19 sierpień 2011 - 21:31
W dniu 3 września w Luboniu odbędzie się druga edycja Wyścigu Kolarskiego im. Andrzeja Wiśniewskiego. Wstępnie ustalony dystans dla amatorów to 18 okrążeń po 2,5km każde. W ubiegłym roku organizacja była całkiem całkiem. Zapisy przyjmowane są pod nr tel 503 117 156. Ale pewnie też będzie można się zgłosić w dniu zawodów (w zeszłym roku tak było).
Niestety ja nie mogę startować, gdyż wybieram się na maraton do Choszczna.
Potwierdzam! Impreza bardzo ciekawa, w zasadzie to kryterium uliczne. Z zeszłego roku mam jeszcze lampki rowerowe :mrgreen: jako wygrana nagroda - warto się pojawić za pierwsze 5 miejsc są ciekawe nagrody.
Borys pamiętasz...mam jeszcze Twój kask ;-)
Bardzo szkoda, że w tym roku wypada to 3 września :-/ Niestety w tym czasie będę śmigał w górach na wyścigu 3 etapowym Road Trophy :roll:
Napisano 22 sierpień 2011 - 09:28
Z tego co czytam na e-lubon, wyścig na 18 okrążeń dotyczy tylko amatorów poniżej 20 i powyzej 65 lat, pozostali przejadą tych okrązeń 27 - mam racje?
Faktycznie takie informacje są podane na e-luboń. Info które wcześniej wpisałem o dystansie 18 okrążeń pochodziło z piątkowego Głosu... Na ten moment nie wiem która informacja jest poprawna, ale wydaje mi się że ta z e-luboń.
Tak nawiasem myślę, że 27 okrążeń na takiej trasie to będzie niezły horror dla uczestników... :->
Borys pamiętasz...mam jeszcze Twój kask
Pamiętam, będę miał w czym startować w przyszłym roku ;-)
Napisano 22 sierpień 2011 - 09:52
Tak nawiasem myślę, że 27 okrążeń na takiej trasie to będzie niezły horror dla uczestników... :->
Dlaczego horror? Aż taka ciężka jest ta trasa?
Chętnie bym spróbował swoich sił, ale z racji tego że nigdy nie uczestniczyłem w żadnym wyścigu troche dałeś mi do myślenia tzn nie wiem czy dam rade (przejechać trase tempem wyścigowym - forma w tym roku nie taka jak być powinna :-P )
A tak btw. jak wyglądało to w zeszłym roku? Sami pro startowali czy byli też jacyś amatorzy?
Pozdro
Napisano 22 sierpień 2011 - 12:06
W ubiegłym roku był dystans 35km i pamiętam, że się ujechałem jak nigdy. Średnia mi wyszła ok 36km/h i finiszowałem gdzieś w środku stawki... W stawce byli sami amatorzy
Napisano 22 sierpień 2011 - 12:56
osiem zakrętów ok. 90 stopni na trasie 2,5 km - faktycznie się postarali!
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Gosc_Rzysko_*
Napisano 22 sierpień 2011 - 21:41
Pójdę tym razem w wagę i sztywność wygoda na nic tu się nie przyda bo jak mnie pamięć nie myli to w zeszłym roku nawet na mtb jechałem na stójce ... :mrgreen:
Napisano 23 sierpień 2011 - 09:48
Miło, że nie ja jeden z forum tam wystartuje :-D
A tak w ogóle, ma ktoś z szanownej szosowej braci pożyczyć kask na ten jeden dzień ;-) ?
Napisano 23 sierpień 2011 - 10:12
Napisano 23 sierpień 2011 - 11:04
http://www.lidl.pl/c...offerdate=20811
Napisano 23 sierpień 2011 - 13:00
Primo - Nie zawsze jest możliwość przebrania się a np w pracy czy uczelni nie będe śmigał w obcisłych getrach i koszulce, (pozostaje też kwestia co zrobić z kaskiem)
Secundo - Nie wiem, ale jakoś dziwnie bym sie czuł jesienią na szosie w jeansach, bluzie z kapturem i kasku :-P
Rzysko, jestem już po dzisiejszym treningu, tak stwierdziłem, że jest ładna pogoda to się wybiore nad jezioro maltańskie ;-) , ale jeżeli chcesz to może jakoś pod wieczór (18-19) moglibyśmy się przejechać (siły jeszcze powinienem troche wykrzesać ;-) ). W razie czego pisz na gg 8124657
PS. czy ktoś z naszego forum nie ujeżdza przypadkiem szaro-czarnej szosy R&P Pawlak?
Napisano 23 sierpień 2011 - 16:30
A tak z ciekawości, wpuszczą na tor "kolarza" bez stroju z kolarką bez barana :-P ?
Gosc_Rzysko_*
Napisano 26 sierpień 2011 - 15:19
piotrfala - Kiedyś oto pytałem teraz to domnie wraca, mianowicie czy carbon można zostawić bez żadnego lakieru, farby, odkryty czy warynki atmosferyczne moga cos zpier***ic :-/ bo w sumie oszczedzam dodatkowo z około 200g myśle - samo 200g to nie jest takie złe napewno to mniej niz 400 lakieru ale pytanie mnie nieprzerwanie meczy ... :-|