Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy POZNAŃ

3897 odpowiedzi w tym temacie

#1721 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 sierpień 2011 - 20:06

Sorka za zamieszanie: u mnie wyjazd realny dopiero ok. 12-13.

W sumie i tak brak odzewu, ale żeby nie było...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#1722 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 postów
  • SkądWLKP

Napisano 19 sierpień 2011 - 21:31

W dniu 3 września w Luboniu odbędzie się druga edycja Wyścigu Kolarskiego im. Andrzeja Wiśniewskiego. Wstępnie ustalony dystans dla amatorów to 18 okrążeń po 2,5km każde. W ubiegłym roku organizacja była całkiem całkiem. Zapisy przyjmowane są pod nr tel 503 117 156. Ale pewnie też będzie można się zgłosić w dniu zawodów (w zeszłym roku tak było).
Niestety ja nie mogę startować, gdyż wybieram się na maraton do Choszczna.

Potwierdzam! Impreza bardzo ciekawa, w zasadzie to kryterium uliczne. Z zeszłego roku mam jeszcze lampki rowerowe :mrgreen: jako wygrana nagroda - warto się pojawić za pierwsze 5 miejsc są ciekawe nagrody.

Borys pamiętasz...mam jeszcze Twój kask ;-)

Bardzo szkoda, że w tym roku wypada to 3 września :-/ Niestety w tym czasie będę śmigał w górach na wyścigu 3 etapowym Road Trophy :roll:

#1723 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 20 sierpień 2011 - 12:40

JEST ! nie będzie WinSho xD :mrgreen: przynajmniej jedno miejsce bliżej podium :mrgreen:

#1724 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 postów
  • SkądWLKP

Napisano 20 sierpień 2011 - 13:14

JEST ! nie będzie WinSho xD :mrgreen: przynajmniej jedno miejsce bliżej podium :mrgreen:

Hehe głupolu...Żałuję strasznie tej imprezy no ale góry prezentują się ciekawiej :!:

#1725 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 sierpień 2011 - 13:22

Z tego co czytam na e-lubon, wyścig na 18 okrążeń dotyczy tylko amatorów poniżej 20 i powyzej 65 lat, pozostali przejadą tych okrązeń 27 - mam racje?

#1726 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądLuboń

Napisano 22 sierpień 2011 - 09:28

Z tego co czytam na e-lubon, wyścig na 18 okrążeń dotyczy tylko amatorów poniżej 20 i powyzej 65 lat, pozostali przejadą tych okrązeń 27 - mam racje?

Faktycznie takie informacje są podane na e-luboń. Info które wcześniej wpisałem o dystansie 18 okrążeń pochodziło z piątkowego Głosu... Na ten moment nie wiem która informacja jest poprawna, ale wydaje mi się że ta z e-luboń.
Tak nawiasem myślę, że 27 okrążeń na takiej trasie to będzie niezły horror dla uczestników... :->

Borys pamiętasz...mam jeszcze Twój kask

Pamiętam, będę miał w czym startować w przyszłym roku ;-)

#1727 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpień 2011 - 09:52

Tak nawiasem myślę, że 27 okrążeń na takiej trasie to będzie niezły horror dla uczestników... :->

Dlaczego horror? Aż taka ciężka jest ta trasa?

Chętnie bym spróbował swoich sił, ale z racji tego że nigdy nie uczestniczyłem w żadnym wyścigu troche dałeś mi do myślenia tzn nie wiem czy dam rade (przejechać trase tempem wyścigowym - forma w tym roku nie taka jak być powinna :-P )

A tak btw. jak wyglądało to w zeszłym roku? Sami pro startowali czy byli też jacyś amatorzy?

Pozdro

#1728 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądLuboń

Napisano 22 sierpień 2011 - 12:06

Horror dlatego, że na trasie jest dużo zakrętów... Przy szybkiem tempie to jest naprawdę duże utrudnienie. Przed każdym zakrętem wyhamowanie, a po jego pokonaniu gaz do dechy... i tak przez 70 km ;-) Chyba, że planujesz średnią 30km to nie ma kłopotu :mrgreen:
W ubiegłym roku był dystans 35km i pamiętam, że się ujechałem jak nigdy. Średnia mi wyszła ok 36km/h i finiszowałem gdzieś w środku stawki... W stawce byli sami amatorzy ;)

#1729 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpień 2011 - 12:56

dla naprawdę leniwych: http://e-lubon.pl/ne...niewskiego-2167
osiem zakrętów ok. 90 stopni na trasie 2,5 km - faktycznie się postarali!

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#1730 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpień 2011 - 14:10

Okej to już wszystko wiem :-D . Pozostaje pożyczyć kask i do zobaczenia 3 września ;-). 30 km/h na odcinku 67,5km? Będe zadowolony jak przejade ten dystans poniżej 2,5h :-) (nie śmiejcie się)

Pozdrawiam

#1731 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 22 sierpień 2011 - 21:41

dla mnie spoko trzeba tylko rower ustawić pod to kryterium ... więc zaczynam niedługo tę trasę jeździć ;-)

Pójdę tym razem w wagę i sztywność wygoda na nic tu się nie przyda bo jak mnie pamięć nie myli to w zeszłym roku nawet na mtb jechałem na stójce ... :mrgreen:

#1732 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 sierpień 2011 - 09:48

Rzysko ja dziś się wybieram obczaić dokładnie tą trasę bo wydaje mi się, że tam przy wojska polskiego to dość ładny przechył jest.

Miło, że nie ja jeden z forum tam wystartuje :-D

A tak w ogóle, ma ktoś z szanownej szosowej braci pożyczyć kask na ten jeden dzień ;-) ?

#1733 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 23 sierpień 2011 - 10:08

ja mogę ci pożyczyć kask a kiedy jedziesz to sie zgadamy ;-)

#1734 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 sierpień 2011 - 10:12

D3biec, w Lidlu jest promocja na sprzęt "rowerowy" - może mają i kaski, nie patrzyłem. Przyda się nie tylko na wyścigi, w końcu głowę masz jedną, trudno ją posklejać!

#1735 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 23 sierpień 2011 - 11:04

.....dokładnie od wczoraj asortyment na jesień dostępny w Lidlu.....wiadomo, że na temat jakości można polemizować ale sam zakupiłem pompkę nożną i doładowałem rowerek i zaraz się do pracy dzisiaj lepiej jechało...

http://www.lidl.pl/c...offerdate=20811

#1736 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 sierpień 2011 - 13:00

Wiem, czytałem gazetke z lidla ;-) . Z tym, że rower traktuje bardziej jako środek transportu niż wyścigową maszynę, jeżdze cały rok i praktycznie wszędzie (pomijając wyjśćia na imprezy gdzie wypije :-P ), i to w normalnych ciuchach bo...

Primo - Nie zawsze jest możliwość przebrania się a np w pracy czy uczelni nie będe śmigał w obcisłych getrach i koszulce, (pozostaje też kwestia co zrobić z kaskiem)

Secundo - Nie wiem, ale jakoś dziwnie bym sie czuł jesienią na szosie w jeansach, bluzie z kapturem i kasku :-P

Rzysko, jestem już po dzisiejszym treningu, tak stwierdziłem, że jest ładna pogoda to się wybiore nad jezioro maltańskie ;-) , ale jeżeli chcesz to może jakoś pod wieczór (18-19) moglibyśmy się przejechać (siły jeszcze powinienem troche wykrzesać ;-) ). W razie czego pisz na gg 8124657

PS. czy ktoś z naszego forum nie ujeżdza przypadkiem szaro-czarnej szosy R&P Pawlak?

#1737 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 23 sierpień 2011 - 15:31

łeee ale dzisiaj tor jest o 19 ... to malta raczej mi odpada :-? ale na tor możesz przyjechac :-D

#1738 D3biec

D3biec
  • Użytkownik
  • 318 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 sierpień 2011 - 16:30

Tor sobie odpuszcze (dziwnie to brzmi z ust kogoś kto bo nigdy jeszcze na nim nie był, ale looz), po południu jeszcze dodatkowo sobie dołożyłem kilometrów bo musiałem coś załatwić na mieście. Za to obejrze sobie dziś wisełke :-) . Ale może jutro jakoś obczaimy trase?

A tak z ciekawości, wpuszczą na tor "kolarza" bez stroju z kolarką bez barana :-P ?

#1739 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 23 sierpień 2011 - 16:43

tak ale wbijaj twardo przez barjerki i o nic nie pytaj ... jak zaczniesz pytac to znając zycie nie wpusci cie ;-)

#1740 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 26 sierpień 2011 - 15:19

Jedzie ktoś dzisiaj na ostatni /według spisu/ dzień na torze ? ;-)

piotrfala - Kiedyś oto pytałem teraz to domnie wraca, mianowicie czy carbon można zostawić bez żadnego lakieru, farby, odkryty czy warynki atmosferyczne moga cos zpier***ic :-/ bo w sumie oszczedzam dodatkowo z około 200g myśle - samo 200g to nie jest takie złe napewno to mniej niz 400 lakieru ale pytanie mnie nieprzerwanie meczy ... :-|

Dodaj odpowiedź