Znowu całą zimę na rolce przesiedział :mrgreen:Planowana jest wycieczka powyżej 100...km
Szosowcy POZNAŃ
Posted 13 March 2012 - 13:02
<p>
Posted 14 March 2012 - 13:51
http://www.portalwrc...o-poprawki.html
Dziś przejechałem cały odcinek i jest na prawdę bardzo fajna, jedyny minus jest taki, że jest całkowicie odkryta bo prowadzi przez pola, dziś wiało z zachodu i myślałem że skonam bo wiało mi w twarz
Trasa nie jest płaska, a pofałdowana, a na łącznikach to nawet obecnie można podjazdy trenować.
Jak na ustawce obornickiej będziemy tamtędy wracać i będzie wiał wiatr zachodni (taki mamy najczęściej) to będzie się działo
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Posted 14 March 2012 - 19:36
Żadnych konkretnych planów nie mam, wszelkie propozycje mile widziane. Niemniej, może w/w obwodnicę warto sprawdzić? W sumie te 60km najmniej chciałbym zrobić, nawet o setkę bym się pokusił, jeśli sił starczy (raczej spokojnie tempo, dopiero połowa marca) :-)
Posted 14 March 2012 - 23:27
Z jakiej części Poznania jesteś? Rondo Starołęka pasowałoby? Wybieram się w piątek ok. 12-13, ale w sumie myślałem bardziej o wypadzie na innym rowerze w teren... Z szosą chciałem poczekać, aż trochę dziury w ulicach połatają. Nawet jadąc samochodem trudno je omijać.Znajdzie się chętna osoba na jazdę w piątek w godzinach południowych, koło godz. 13:00?
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Posted 14 March 2012 - 23:48
Na MTB też mógłbym sobie pozwolić, ale jako, że na szosie jeżdżę od niedawna, to na razie na niej chciałem się skupić i trochę km nakręcić.
Dziury zawsze będą, jedne załatają, ale dwa razy więcej innych w tym czasie powstanie, taki już urok tego kraju :-|
Posted 16 March 2012 - 09:10
Wiem, że macie już swoja jazdę na sobotę, ale może ktoś się przyłączy na konkretne (kilometrowo, nie szybkościowo) kręcenie w niedzielę.
W planie mam Czarnków i Górę Goraj, co niektórzy trasę znają bo kręciliśmy ją razem we wrześniu 2010.
pzdr
Wychodzi coś około 150-160 km, możemy też zrobić krótszą wersję i wracać przez Szamotuły, Sobotę i Złotniki zamiast Obornik.
Tempo spokojne - to ma być tlen i tylko tlen
Powiedzmy, że spotkanie w niedzielę o 10:00 na rondzie Obornickim, dzięki czemu do Obornik można podłączyć się pod ustawkę.
Posted 16 March 2012 - 09:40
pzdr
Posted 16 March 2012 - 12:15
W tym roku więcej jak 70km jednego dnia nie machnąłem, ale szkoda byłoby zmarnować niedzielę przy tak pięknie zapowiadającej się pogodzie.
Posted 16 March 2012 - 12:17
Gosc_Rzysko_*
Posted 16 March 2012 - 15:26
Virenque - Jak jedzie Alex... w zeszłą niedzielę pod wiatr cały czas 42km/h miałem, z wiaterkiem mi stykało 53.5km/h, aaa na nowej obwodnicy Murowanej ten zajebisty podjazd pod wiatr to mijałem z prędkością 12km/h natomiast faktycznie, obwodnica jest pener, lajtu jej nie można zarzucić szczególnie jak jest wiatr w twarz ale z wiaterkiem, ymmm... gdyby nie przełożenie to bym do 70km/h dobił ! haha :-D
Więc w zeszłą Nd. było ok. 14os. od obwodnicy wracałem z trzema ziomkami a potem w dwóch - generalnie zabójcze: -wiatr, -prędkość i sobotni trening z Borysem zrobiły swoje :mrgreen:
Sobota - 100km - Borys - biorę bułki !!! :mrgreen: :-P (heh trochę mąki i pomogło :roll: )