Skocz do zawartości

Zdjęcie

Giant TCR C2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#21 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 02 marzec 2012 - 11:16

Jak dla mnie kiepsko by to wyglądało

u2250y2014v3.gif

#22 Gosc_oscar_*

Gosc_oscar_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2012 - 11:27

Zdjęcia będą za jakiś czas, korba na razie zostaje Dura Ace, też wolałbym czarną ale co zrobić... Ale i tak moim zdaniem lepiej wygląda niż Ultegra, która była poprzednio.

na WeighWeenies jakiś koleś zbudował treka z taką samą korbą ale pomalował ją na czarno - polecam poszukać i zrobić to samo. wygląda naprawdę zacnie

#23 Gosc_oscar_*

Gosc_oscar_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2012 - 17:28

znalazłem temat:)
http://weightweenies...hp?f=10&t=88933

#24 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 marzec 2012 - 18:05

Rzeczywiście bardzo fajnie to wygląda :) Ale chyba bałbym się odprysków itp... Jakiś kamyczek i już białe plamy wyglądające co najmniej mało ciekawie...
Ale tak zaraz po zrobieniu zajefajna korba :)

#25 Gosc_oscar_*

Gosc_oscar_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2012 - 20:21

Rzeczywiście bardzo fajnie to wygląda :) Ale chyba bałbym się odprysków itp... Jakiś kamyczek i już białe plamy wyglądające co najmniej mało ciekawie...
Ale tak zaraz po zrobieniu zajefajna korba :)

i bez malowania zobaczysz, że szybko złapiesz rysy - te korby szybko łapały jakieś przetarcia, np. od butów na środku. miałem kiedyś tę grupę i korba pierwsza się 'polerowała'. moze gdybys po piaskowaniu i malowaniu przykrył bezbarwnym, byłoby trudniej podrapać z widocznym efektem, niż przy oryginalnym wyglądzie. korba tania nie jest więc jest ryzyko, ale być może miałbyś jedyną czarną DA w PL;)

#26 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 marzec 2012 - 14:52

Dwie fotki z treningu, ale jeszcze robione telefonem.
Tym razem koła treningowe:
> przód:
Piasta: Novatec A171 czarna
Obręcz: Mavic Open Pro
Szprychy: Sapim Laser 1,5 mm
Nyple: Sapim Polyax
Opona: Continental Attack
> tył:
Piasta: Powertap SL+
Obręcz: Alexrims DA28
Szprychy: CnSpoke
Opona: Continental Force

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pzdr

#27 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 06 marzec 2012 - 21:09

Super wygląda, ale moim zdaniem z białą owijką i siodełkiem by ciekawiej wyglądało (a jakbyś jeszcze wtedy dorzucił czerwone gumki na klamki.... :) ). Teraz taki czerwono-czarny chaos jest, głównie to owijka mi się nie podoba, ma jakiś taki wiśniowy odcień co słabo współgra z krwiście czerwoną ramą.

#28 adabar1

adabar1
  • Użytkownik
  • 84 postów
  • SkądOstrów

Napisano 06 marzec 2012 - 21:29

Jestem bardzo ciekawy Twojej opinii na temat R-sys. Raczej słyszy się, że to kiepskie koła mało aero itd... że to tylko opcja na góry?!

#29 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 marzec 2012 - 21:34

Miałem przejść obojętnie ale dorzucę swoje 5gr.
Od samego początku w tym zacnym rowerku nie pasuje mi mostek, za duża żarówka. Upoluj 3T arx team i będziesz miał piękny komplet, który idealnie wkomponuje się między kierownicę a główkę ramy.
pzdr

#30 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 marzec 2012 - 22:45

Suchy miałem już kupiony 3T ARX Team i co się okazało, za cholerę nie pasował na kierownicę. Po skręceniu na maksa kierownica latała. Nie mam pojęcia czemu, w końcu to był komplet. Musiałem go odsprzedać i kupiłem ten... widocznie tak miało być.

Adabar1 ja sobie R-Sys chwalę, faktycznie nie są to koła na płaskie wyścigi, bo szprychy są masywne. Ale w górach to bajka, są bardzo sztywne i pod górę lecą jak przecinaki, nie ma też problemu na zjazdach, bo nie są to karbonowe obręcze i nie trzeba się martwić o ich szybkie zużycie podczas hamowania.
Dodam też, że tak naprawdę aerodynamikę kół czuć raczej gdzieś dopiero powyżej 40 km/h...
pzdr

#31 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 07 marzec 2012 - 09:17

Suchy miałem już kupiony 3T ARX Team i co się okazało, za cholerę nie pasował na kierownicę. Po skręceniu na maksa kierownica latała.

Dobrze wiedziec ale dziwne nie zeby nie pasowalo do kompletu a jak duzy luz miales ?

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#32 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 marzec 2012 - 10:21

Też mi tu coś nie pasuje, wiem że Deda robi mostki i kierownice pod 31.7mm zamiast typowych 31.8mm (dokładny wymiar OS 1.25" = 31,75mm zaokrąglają w dół a reszta w górę) ale nawet pomimo tego można to mieszać bez problemu z innymi producentami.
W Twoim przypadku przyszła mi na myśl podróbka mostka/kiery (?) (na necie jest ostatnio sporo "chińskich" mostów FSA OS99 CSI) ale to chyba najmniej prawdopodobne ;-)
Czekam na inne wyjaśnienia bo powiem szczerze, temat mnie zaciekawił zwłaszcza że interesowałem się takim zestawem (arx + ergonowa/ergosum).
pzdr

#33 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 07 marzec 2012 - 11:00

Czekam na inne wyjaśnienia bo powiem szczerze, temat mnie zaciekawił zwłaszcza że interesowałem się takim zestawem (arx + ergonowa/ergosum).

Sam mam podobny zestaw ale u mnie luzu nie widze zadnego :->

#34 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 marzec 2012 - 13:26

To sobie wyobraźcie w jakim ja byłem szoku jak to skręciłem a tu dupa blada...
Zarówno mostek, jak i kierownica były w 100% oryginalne. Nie mam pojęcia dlaczego to było niedopasowane.
Luz był na tyle duży, że żadna pasta do karbonu nie pomagała.
W komplecie (kiera+mostek) to wyglądało super, ale co zrobić, musiałem mostek odsprzedać dalej.

Dodam, że nigdzie w necie nie znalazłem podobnego przypadku...

pzdr

#35 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 07 marzec 2012 - 14:03

Virenque, rozumiem ciebie bo nie zawsze wszystko uklada sie idelanie , ale ciekawy przypadek sam bylbym w szoku ;-)

#36 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 07 marzec 2012 - 14:08

Virenque, trzeba było reklamować. To ewidentnie jakaś wada fabryczna była.

#37 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 07 marzec 2012 - 14:15

thorian, wysatrczy wszystko pomierzyc to powinno rozwiazac sprawe co do mostka to raczej bylbym pewny ze byl dobra moze to wina kierownicy i srednicy mocowania ;-)

#38 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 marzec 2012 - 14:15

Thorian jak bym kupował to w sklepie to bym reklamował, ale to było z drugiej ręki od ludzi z forum. W obu przypadkach byłem drugim właścicielem.
No i jak tu stwierdzić, czy wadę miała kierownica, czy mostek :)
Do kierownicy pasują inne mostki, a u poprzedniego właściciela mostka pasował on do innej kierownicy 3T...
pzdr

#39 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 październik 2012 - 15:21

Konkretna zmiana :)

Koła startowe z Maviców R-Sys na Easton Tempest II Carbone 50mm.
Dziś jestem po jeździe testowej i jestem zachwycony :)
Koła są na szytkach, przednie Continental Gatorskin, tylne Tufo Elite.

Niedługo zmiana siodełka - ale na identyczne, już jest nawet kupione.
No i planuję zmienić tą owijkę, jak myślicie: na czarną, czerwoną czy może białą ?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pozdrawiam

#40 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 13 październik 2012 - 15:53

No i planuję zmienić tą owijkę, jak myślicie: na czarną, czerwoną czy może białą ?

Biała -mam taką w rowerze o podobnej kolorystyce - fakt ,że brudzi się łatwo ale efekt jest naprawdę warty