Mam wrażenie, że w sklepach rowerowych słowo "rabat" pada jeszcze przed "dzień dobry" ;D
Jak ostatnio kupowałem rower to normą było -20% do ceny - jak tak sklepy/dystrybutorzy przyzwyczaili klientów to nie ma się co dziwić, że nikt nie chce przepłacać
Pewnie, że bym chciał - tylko gdzie go dostać? Pierwsze cztery strony z google'a nie znalazły roweru w rozmiarze 54-56
Dzięki za odpowiedzi, jakby ktoś był zainteresowany to dzielę się tym co mi udało się ustalić:
Zajrzałem do dwóch sklepów stacjonarnych - w jednym mieli jeden rower alu i jeden carbon więc wyboru za bardzo nie było. Możliwości zamówienia z jakimś potwierdzeniem terminu też nie - prowadzą zapisy i dają znać przed dostawą
W drugim było trochę więcej sprzętu, ale albo bardzo podstawowe modele albo baaardzo drogie więc też zrezygnowałem
Przejrzałem strony wielu różnych sklepów - Orbei nie udało mi się znaleźć żadnej, było kilka Speców ale w cenach katalogowych value for money uznałem za słabe i odpuściłem
Kilka sensownych propozycji jest na stronie Rose - kilka konfiguracji do wyboru, deklarowana dostawa w dwa tygodnie
W końcu zamówiłem on-line BMC, niestety z zagranicznego sklepu ale w PL nie znalazłem nigdzie właściwego modelu w rozmiarze M. Domyślnie był wystawiony pare procent taniej, po krótkich negocjacjach skończyło się na -12%. Mają opcje darmowego zwrotu przez 14 dni gdyby coś nie wypaliło, ale mam nadzieję, że wszystko się spodoba