Hej. Niedawno kupiłem rower szosowy scott speedster 30 z 2019 roku. Chodzi mi po głowie wymiana kół i przy okazji zakup nowej kasety. Rower ma napęd sora r3000 oraz kasetę CS-HG400 9 11-32 T, jest to bodaj alivio. Patrząc po zakresach różnych kaset 9 rzędowych najbardziej by mi odpowiadała starsza ultegra CS-6500 12-27. Chciałbym się was zapytać czy ta kaseta w ogóle by działała z nowym napędem? Czy da się ją zamocować na bębenek shimano 11s? Po zastosowaniu podkładki dystansowej oczywiście.
Kompatybilność Starej Ultegry Z Nową Sorą
Started By
paseratti
, 21 cze 2022 16:48
kaseta ultegra sora
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 czerwiec 2022 - 18:26
Powinno chodzić, ja jeszcze mam w starym rowerze sore r3000 (przerzutkę i klamkomanetki) i kasetę 105 (chyba CS-5500 na pewno 9-rzędowa). Nawet używałem zamiennie przerzutki sory i 105, nie miałem problemów.
Kaseta 9 rzędowa na koła (bębenek na kasetę 11 rzędową) z podkładką wchodziła bez problemów.
- paseratti lubi to
Napisano 22 czerwiec 2022 - 15:14
Dziękuję za odpowiedzi.
Przeglądałem wcześniej na stronie shimano te kasety i widziałem to stopniowanie. Faktycznie była by tańsza o połowę gdyby nie to, że nie jest w ogóle dostępna ;D
A przynajmniej ja jej nie potrafiłem znaleźć.
Będzie działać
BTW masz też kasetę sory hg50 12-27, pewnie połowę tańsza niż ultegra
Przeglądałem wcześniej na stronie shimano te kasety i widziałem to stopniowanie. Faktycznie była by tańsza o połowę gdyby nie to, że nie jest w ogóle dostępna ;D
A przynajmniej ja jej nie potrafiłem znaleźć.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: kaseta, ultegra, sora
Warsztat →
Warsztat →
Funkcjonowanie Ultegra Rd-R8000 Z Niezbyt Typowym PrzełożeniemNapisany przez gnom , 28 lut 2024 przeżutka, ultegra, łańcuch i 3 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Korby - kasety - łańcuchy - suporty →
Pytanie O Korby I Blat 46TNapisany przez gnom , 22 lis 2023 korba, 46T, ultegra, 105 |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Upgrade Osprzętu - Czy Ma Sens?Napisany przez Yaris , 29 kwi 2022 SORA, zmiana osprzętu |
|
||
Giełda →
Kupię →
Kaseta Shimano Uniglide 7SNapisany przez Kresowiak , 04 lut 2021 shimano, uniglide, ug, kaseta |
|
||
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
Sprzedam Koła Dt, Hamulce 105, Kaseta Ultegra, Klocki ClarksNapisany przez citizenfish , 05 lis 2020 DT 350, shimano br-r7000 i 2 więcej |
|