Co myślicie o Bontrager Aeolus Elite 50 TLR ? warto ? wydają się trochę ciężkie
Może VISION SC 40 Disc?
Napisano 10 sierpień 2022 - 21:31
Napisano 11 sierpień 2022 - 06:52
Słusznie wątpisz.
Co rozumiesz, przez lepsze koła? Ładniejsze napisy, szersza albo węższa obręcz? Szukaj kół, które będą Ci odpowiadały wysokością i szerokością i miały jakieś sensowne piasty. Koła od polskich firm są OK, dużo ludzi je poleca, bo są dobrze składane. Miałem Evanlite, mam teraz Falcon i obie marki polecam, choć Falcon był lepiej naciągnięty, w Evanlite musiałem poprawiać po kilku jazdach. Poza tym na tym forum znajdziesz dobre opinie kół nolimited, vinci, itd. masz spory wybór. Jakościowo wszystkie są na tym samym poziomie.
Napisano 11 sierpień 2022 - 14:07
Napisano 11 sierpień 2022 - 14:11
Napisano 11 sierpień 2022 - 15:01
Co do przygody Mymloka z pękaniem szprych, to faktycznie dziwna sprawa. Ja z pewnością nie zgodziłbym się na zapłacenie za wymianę szprych w kole na gwarancji.
Dandy są drogie i obecnie oferują koła na swoich brandowanych piastach. Nie mówię, że są złe, ale to na pewno nie to samo co DT pod względem trwałości. No i cena taka, za którą ja w Falconie kupiłem gotowy zestaw z tarczami hamulcowymi Dura-Ace, kasetą Ultegra i oponami GP5000 S TR, sami możecie policzyć ile takie dodatki kosztują. Koła gotowe do wyjęcia z kartonu i założenia prosto na rower (w cenie miałem już montaż tarcz, kasety, opon). No i piasty DT 240 oraz szprychy cx-ray. Same koła są rewelacyjne.
Napisano 11 sierpień 2022 - 21:49
Napisano 12 sierpień 2022 - 11:23
Vinci ma też rewelacyjną obsługę klienta... Zarówno jeśli chodzi o serwis jak i w razie "W". Kurier odbiera i przywozi koła pod drzwi, wszystko na koszt firmy. W zeszłym roku miałem " przyjemność" udziału w kraksie w wyniku czego przednie koło kilka szprych wygiętych plus pokrzywiona obręcz. W ramach crash replacement za 750pln dostałem komplet nowych kół . Po za tym co chyba najważniejsze, póki co, po jakichś 7kkm z kołami żadnych problemów nie mam. Polecam rozważyć
Napisano 12 sierpień 2022 - 13:55
...zmienimy szprychy na nowe, za które musiałem zapłacić, co uważam jest nie fair, gwarancja to gwarancja...
...teraz mam też jakieś sapimy ale już nie strzelają, za to koło co chwilę się rozcentrowuje, szprychy się luzują nawet po jednej dłuższej trasie, tak że nyplami można kręcić palcami
Napisano 12 sierpień 2022 - 18:23
Dokładnie, to prawda z cena regularną trochę drogo, ale często są jakieś przeceny, warto polować. Sam swoje Tore kupiłem za chyba 3990 jak dobrze pamiętam.nie obawiałbym się zakupu, ale kupiłbym je tylko w promce. Trochę przesadzili z regularną ceną, zwłaszcza za serię Tore.