Koła Karbonowe Csc
Napisano 11 październik 2022 - 07:47
Trasa to najczęściej z Warszawy na ciastko do Góry Kawiarni, czyli generalnie płasko wiec chodzi o to by jak nalatwiej było utrzymywać te 30 km/h.
Stożek 40 do 50 mm to max.
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka
Napisano 11 październik 2022 - 07:59
Przepraszam, nie doczytałem, że poadłeś CSC. Napiszę tak - zastanów się, czy faktycznie tych kół potrzebujesz. Ja kilka lat jeździłem na dobrych kołach aluminiowych i byłem z nich zadowolony. Teraz co prawda mam stożki, jest może trochę szybciej ale startuję w jakiś amatorksich wyścigach, czasami polecę 100km pod 3h ale to samo robiłem na kołach alu.
Oczywiście dochodzi kwestia estetyki i tu wybór kół karbonowych w pełni rozumię. Ale czy przy prędkościach 30km/h ci to pomoże? Może nieznacznie. Odnośnie wysokości na płaskie to myślał bym nawet o 60mm, sam mam koła 62mm co właściwie odpowiada mojej wadze i hulam na nich bez problemu, niestabilność się pojawia tylko przy zjeździe od 55-60km/h i silnym bocznym wietrze.
Napisano 11 październik 2022 - 10:23
A ja polecam troche dołożyć i polować na koła Vinci, Berg albo innego polskiego producenta (choć wiadomo, że na chińskich komponentach). Budżet lekko przekroczysz, ale masz super obsługę klienta, gwarancję door to door itp. Zawsze część zakupu można sfinansować ratami 0%
Ps. sam w jednym rowerze mam koła CSC i uważam, że są świetne, ale kupowałem je jakiś czas temu kiedy wychodził dwa razy taniej niż koła innych firm, teraz wolałem dopłacić do Vinci.
Napisano 11 październik 2022 - 12:40
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka
Napisano 11 październik 2022 - 12:49
Mam taką około 40 kilometrową płaską pętlę, którą dosyć często jeżdżę https://www.strava.c...ties/7880487389i jadę tam sobie zawsze z mniej więcej równą mocą. Prędkości na wszystkich tych kołach wychodzą prawie takie same. Wiem, że nie jest to może test laboratoryjny, ale coś mówi
Napisano 11 październik 2022 - 12:51
Różnice czuć przy przyspieszaniu i pod górę. Na płaskim różnica raczej nie jest odczuwalna.Mam Gianta Defy 2021, więc pewnie też te same fabryczne koła co ty. Miałem też koła CSC 50 mm, mam teraz Vinci Rapid 50 mm i niestety muszę Cię zmartwić, ale na żadnych w zasadzie nie zauważyłem zmian w osiągach
Napisano 11 październik 2022 - 15:13
Ja nie widziałem sensu, dlatego kupiłem połowa taniej.
to wracając do początku, jest coś ciekawego na rynku w okolicach 2 - 2,5 tpln ?
jestem laikiem w temacie i chcę wybrać coś coś w miarę pewnego co będzie pasowało do mojego nowego roweru giant tcr 1 disc
Napisano 11 październik 2022 - 16:51
https://icancycling....=39600426647630to wracając do początku, jest coś ciekawego na rynku w okolicach 2 - 2,5 tpln ?
jestem laikiem w temacie i chcę wybrać coś coś w miarę pewnego co będzie pasowało do mojego nowego roweru giant tcr 1 disc
Z kodem gcperformance - masz 5% rabatu.