Cannondale Synapse Di2 Disc 2015 Mała Sztywność
Napisano 16 październik 2022 - 18:49
Napisano 17 październik 2022 - 06:11
Naturalne jest ze przy wyższych mocach rama się lekko odkształca, co może prowadzić do ocierania łańcucha o wózek jeśli wózek przerzutki jest zbyt blisko tarczy korby. To odkształcenie raczej nie jest większe niż 1 mm w tym miejscu. Tak naprawdę żeby to zobaczyć na żywo, to najlepiej wpiąć rower na trenażer. Także raczej po prostu wyreguluj przerzutkę.
- ogreczek lubi to
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 17 październik 2022 - 06:16
Naturalne jest ze przy wyższych mocach rama się lekko odkształca, co może prowadzić do ocierania łańcucha o wózek jeśli wózek przerzutki jest zbyt blisko tarczy korby.
Dzięki ! No jestem mocno zaskoczony, że tak czuć (nigdy nie jeździłem na karbonie i w aluminium wszystko jest mega sztywne nawet przy 500 W, a tu ledwo 300 i czuje), takie głupie teoretyczne pytanie, a takie uginanie nie wpływa na przekazywanie mocy ? W sensie część mocy nie idzie bezpośrednio w "gięcie ramy" ? ![]()
Napisano 17 październik 2022 - 06:24
Dzięki ! No jestem mocno zaskoczony, że tak czuć (nigdy nie jeździłem na karbonie i w aluminium wszystko jest mega sztywne nawet przy 500 W, a tu ledwo 300 i czuje), takie głupie teoretyczne pytanie, a takie uginanie nie wpływa na przekazywanie mocy ? W sensie część mocy nie idzie bezpośrednio w "gięcie ramy" ?
Obstawiam, że rama aluminiowa też się gnie, tylko tam miałeś dobrze ustawioną przerzutkę.
- ogreczek lubi to
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 30 październik 2022 - 15:33