Witam
Chciałbym zapytać ponieważ jestem po lekkiej kolizji z autem w dniu wczorajszym.Moje pytanie dotyczy ramy karbonowej.Domyślam się,że nikt prorokiem nie jest niemniej ze mnie totalny laik,może czegoś się dowiem.A więc mam Gianta TCR SLR Pro disc 2 na karbonie.Gdy jechałem na prostej drodze z prędkością około 25 km/h z bocznej drogi bardzo powoli trącił mnie idealnie w tylne i na szczęscie tylko w tylne koło samochód.Obróciło mnie prawie o 180 stopni.Na szczęście nie wywróciłem się.Nie było to jakieś bardzo mocne nie było to też uderzenie bardziej jak mocne trącenie niemniej tylne karbonowe koło trochę bije.Mechanik mi mówił ze wszystko ok,bicie nie jest duże ale jest - gdy podniose koło i zakręce mocno korbą czuć jak pompuje.Moje pytanie dotyczy jednak ramy.Przeglądnąłem ją z pełną precyją i latarką na pewno żadnego pęknięcia nigdzie nie ma,obicia również.O ile wiem jak było by z aluminium tak moje pytanie jak takie coś zniosła rama karbonowa ? Czy nie muszę się o nic martwić i wkurzać się jedynie bijącym lekko kołem,czy są jakieś powody do zmartwień ? Spędza mi to sen z powiek niestety.Będę wdzięczny za jakieś informacje.