witam
wiem ze sa Tubolito ale cena troche przesadzona.ZNalazlem takie dętki na ALI za okolo 10-15$ czy to warto wogole rozpatrywac?jezdze na koalch karbon bez tarcz
Posted 10 May 2023 - 14:18
Z tego co czytam to z tymi chińczykami trochę loteria jest, ludzie narzekają, że a to wentyl nie trzyma, a to dziurawe Ja jeżdżę na RideNow od tego sezonu, wcześniej Tubolto i u mnie póki co żadne z powyższych problemów nie występują. Dętki w mojej ocenie nie odbiegają w niczym od Tubolito, trzymają ciśnienie, póki co bez kapcia (3kkm), ale zobaczymy co będzie dalej. Ja ze swojej strony polecam.
Przykładowy link https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol
Z tym, że jeśli jeździsz na obręczach to wybrałbym tą cięższą wersję 36g
Posted 10 May 2023 - 20:02
Posted 10 May 2023 - 20:05
Według tego jednostkowego przypadku wygląda to tak, jakby nie było zmian w stosunku do Foss sprzed 15 lat Śmialiśmy się wtedy, bo podobno ich dystrybutor w Polsce stwierdził, że chrzani to wszystko, oddał pieniądze wszystkim reklamującym i o ile dobrze pamiętam, otwarcie odmawiał wymiany towaru na nowy, bo i tak wiedział, jak to się skończy
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 10 May 2023 - 20:30
Posted 10 May 2023 - 22:58
Posted 11 May 2023 - 07:03
Jeżdżę od lutego na RideNow - kilka dni temu złapałem pierwszą gumę po 4,5 tyś km - ewidentnie z mojej winy i każdą dętkę bym rozwalił w tym przypadku. Nie mam do nich zastrzeżeń. Wleciała nowa sztuka, trzyma ciśnienie, nic złego się nie dzieje.
Posted 11 May 2023 - 08:27
Kupiłem kilka kompletów (na wszelki!) na początku sezonu outdoor'owego. W jednym padł mi wentyl - zablokował się i nie można było wcisnąć. Poza typ (odpukać) na razie działa. Do łatania kupiłem zestaw od Pirelli, ale nie wiem czy będzie mi się chciało ewentualnie bawić w łatanie. Nowe są śmiesznie tanie i zawsze to pewniejsze niż MOJE łatanie
Posted 11 May 2023 - 09:24
A ja mam pytanie o wrażenia i czy ma to jakikolwiek sens jeśli chodzi o wygodę jazdy, czy też jej samą efektywność (rozpędzanie, utrzmywanie prędkości etc.). Poza wyraźnym zbiciem z wagi czy zmiana zwykłych ciężkich (w moim przypadku decathlonowych) dętek przyniesie jakieś inne zyski?
Też zastanawiam się nad tymi RideNow. Btw. Marcin321 czy tam nie powinno być przypadki 5 bar maksymalnie?
Posted 11 May 2023 - 09:51
Sam fakt, że takie zalecenia istnieją i że nie możesz po prostu KORZYSTAĆ z produktu, świadczy najdobitniej o jakości takich dętek.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 11 May 2023 - 11:09
No ale to są dokładnie te same zalecenia co do butyli tylko już nikt nie czyta instrukcji butyli albo instrukcje są tylko w formie obrazkowej.
A tu ludzie czytają instrukcje i myślą, że odkrywają Amerykę na nowo.
5 bar i owszem to limit ale tylko dla hookless:
"According to ISO/TC31 for tire inflation above 5
Posted 11 May 2023 - 14:19