Skocz do zawartości

Zdjęcie

Opalenizna kolarza..

47 odpowiedzi w tym temacie

#21 Troi

Troi
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 30 kwiecień 2011 - 09:00

Ostatnio moja dziewczyna sie śmiała, ze na buzi mam białe paski... a to od kasku :P dziwnie to wygląda hehe.

#22 maciej1408

maciej1408
  • Użytkownik
  • 59 postów
  • SkądWlkp

Napisano 30 kwiecień 2011 - 09:26

Ja w zeszłym sezonie miałem opaleniznę od rękawiczek, pasków od kasku, okularów, koszulki , spodenek , skarpetek i od opaski livestrong :-P

#23 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 06 marzec 2012 - 21:39

Mi opalenizna sie podoba :D
Zastanawiam się na wyborem kremu. Jakie kremy polecacie by się opalić bez późniejszego pieczenia i schodzenia naskórka?

#24 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 07 marzec 2012 - 17:46

smaruj się 30ską i po sprawie

u2250y2014v3.gif

#25 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 07 marzec 2012 - 18:06

smaruj się 30ską i po sprawie

Ale jakiejś konkretnej firmy bardziej się nadają?

#26 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 07 marzec 2012 - 19:23

A ja myślę co by się kilka razy, przed ubraniem krótkiego stroju na rower, wybrać się do solarium.. 2/3 razy po 8 minut i sprawa załatwiona :mrgreen: aby później co jakiś czas tam wpaść i będzie dobrze :->

#27 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 07 marzec 2012 - 19:54

krótkie pytanie do Was:
czy dalej trzyma się Wam opalenizna z zeszłego sezonu? bo ja u siebie jeszcze ją bez problemu zauważam, choć od ostatnich jazd "opalających" minęło niemal pół roku :roll:

#28 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 07 marzec 2012 - 19:55

natus, widać widać.. teraz tylko nie jest biało brązowo tylko biało szaro można by rzec.. :-> :roll:

#29 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 marzec 2012 - 19:57

Właśnie jestem zaskoczony , bo u mnie też nadal się trzyma i widać sporą różnicę między opalonymi częściami nóg i tymi nie opalonymi. Natomiast na rękach nie ma żadnej różnicy z ramionami.

#30 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 postów
  • SkądKrk

Napisano 07 marzec 2012 - 20:04

Mi opalenizna po rękawiczkach trzymała się 2 miesiace, nogawki i rękawki mam do dzisiaj mimo, że nie goliłem nóg, wrecz przeciwnie, mam taki sweter ze aż się dziwie, że się opaliłem.
W krótkich rekawkach nie jeżdze od 30 sierpnia ( zdarzaly sie jeszcze krotkie spodenki, ale już nie bylo słońca ).

#31 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 07 marzec 2012 - 22:53

czy dalej trzyma się Wam opalenizna z zeszłego sezonu?

Wszyscy jesteśmy ... napiętnowani ? :lol:

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#32 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 07 marzec 2012 - 23:25

To jednak wciąż wyraznie widac . Ostatnio jak robiłem badania to pielęgniarka się śmiała , lekarz sam był jeżdżący to od razu uderzył w temat . Ja się tym nie przejmuję , przywykłem.

#33 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 08 marzec 2012 - 09:28

Cześć,

Ja natomiast traktuję moją kolarską opaleniznę jak coś w rodzaju "trofeum". Lubię te słoneczne "tatuaże". Nie wiem, może to dziwne, ale dobrze się z nią czuję, nawet w tedy, kiedy paraduję bez koszulki. Każdy kto "kuma bazę" będzie wiedział, że ma doczynienia z kolarzem. 8-)

W ogóle, nie traktuję tego jako "problem".

#34 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 08 marzec 2012 - 17:14

ja również nie traktuję tego jako problem, po prostu zapytałem z czystej ciekawości czy jestem jakiś dziwny egzemplarz czy to po prostu trzyma się tyle czasu :-D

#35 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 08 marzec 2012 - 20:01

A ja jak Castor Troy. Jestem prawie dumny z moich kresek. Mało tego - smutno mi na wiosnę, że tak niewiele tego zostaje. Bywa, że bywam w Hiszpanii w marcu. To jest szpan jak stamtąd wracam :mrgreen:

#36 DIVS

DIVS
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 marzec 2012 - 18:19

Witam.

A u mnie ubiegłoroczna opalenizna jeszcze się odcina od reszty ciała :).
Kolarska opalenizna jest sexi ;).
Pozdrowienia dla wszystkich opalających się inaczej.

#37 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 20 marzec 2012 - 18:23

Ba, ja mam już trochę brązu z tego roku :-D

#38 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 20 marzec 2012 - 18:31

Ja mam teraz bardzo oryginalną opaleniznę na nogach. Został mi z poprzedniego sezonu delikatny brąz, a w tym sezonie po zakupie nowych co ważne odrobinę krótszych spodni zaczęło chwytać i teraz mam 3 kolorowe nogi.

#39 DIVS

DIVS
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 marzec 2012 - 18:38

Ba, ja mam już trochę brązu z tego roku :-D

Krajowy czy zagramaniczny ;) ?
Ja na krajowy jeszcze się nie odważyłem :) , choć słoneczko fajnie świeciło w ten weekend.

#40 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 postów
  • SkądKrk

Napisano 20 marzec 2012 - 18:45

Ja jeszcze jeżdże w długich rękawach, ale jak mnie znajomi widza w zimie takiego opalonego to sie pytaja czy na solarium chodze. Mało kto wierzy, że to z wakacji, ale jak pokazuje "granice" opalenizny to jest tylko śmiesznie. Osobiście nie mam nic przeciwko takiej opaleniźnie. Przeszkadzają mi tylko ślady po kasku i oklularach, ale cóż.

Dodaj odpowiedź