Stałem sie posiadaczem Rometa Huragan 1, to moja pierwsza szosa, wcześniej jeździłem na rower grawelowych
W tym modelu są zamontowane opony Michelin Dynamic Sport 25mm, stąd mam kilka pytań
1) Gdy sie zużyją na jakie byście je zamienili? Jestem po wymianie dętki i o ile jej wyjęcie poszło gładko, to założenie opony na obręcz zajęło mi 30 minut. Plus te opony chyba nie mają żadnej wkładki...
2) jakie ciśnienie przy około 90 kg?
3) czym pompujecie takie opony. Ja na razie robię to pompką stojącą, do 110 PSI daje radę, dalej już jest bardzo ciezko mimo wieszania się na pompce aby docisnąć tłok..
4) czy takie opony nadają się po jeżdzenia po szutrze. Wiadomo że nie jest to rower gravelowy, ale na Gassach jadąc od strony pragi Południe aby wjechać na odcinek wzdłuz wałów dotychczas jeżdziłem wałem i zjeżdzałem obok piaskarni na kawalek kilkaset metrów takiego utwardzonego piachu. Jeżeli mialbym to omijać asfaltem to musiałbym nadrabiać aż do ulicy Ruczaj a to +5km w jedną stronę. Ja mam juz prawie 40, kiedys robiłem po 100-120 km, ale teraz już 60-70 km to dla mnie sporo (starość nie radość )
Pozdrawiam