Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowy Hamulec Hydraliczny Ultegra R8170 , Plyn Wylewa Sie Z Tloczka (Grupa Di2)

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 nolimts

nolimts
  • Użytkownik
  • 171 postów
  • SkądPoznan

Napisano 08 wrzesień 2024 - 10:22

Zrobilem wszystko tak jak bylo w intrukcji odpowietrzania. Klamka zachowuje sie prawidlowo.

Kiedy zamykam uklad i naciskam klamke hamulca to jeden tloczek wychodzi delikanie i nie wraca na swoje miejsce co powoduje wyciekanie w tym miejscu plynu a co za tym idzie hamulec nie dziala - kilka nacisniec klamki i zaciski wogole sie nie ruszaja (plyn wyciaeka)

Cala operacje robilem bardzo dokladnie sprawdzilem kilkanascie filmow i powoli zgodnie ze wszystkimi zalecenia uzupelnilem plyn. Tak wiec nie rozumiem dlaczego ten plyn sie wylewa. 

#2 ogreczek

ogreczek
  • Użytkownik
  • 258 postów

Napisano 09 wrzesień 2024 - 10:52

Dla mnie na oko, coś nie tak z zaciskiem. Masz możliwość sprawdzenia na innym ? 

#3 nolimts

nolimts
  • Użytkownik
  • 171 postów
  • SkądPoznan

Napisano 11 wrzesień 2024 - 21:31

no tak zasisk, tylko dlaczego? calkowicie nowa grupa. Wylal sie olej i zacisk do kosza?? NIezla lipa te sprzety za pierdyliardy cebulionow

#4 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 885 postów
  • SkądOstrów Wlkp.

Napisano 12 wrzesień 2024 - 09:06

Sam z siebie olej się nie wylał. Prawdopodobnie sam tłoczek lub uszczelka mogła być uszkodzona.

#5 nolimts

nolimts
  • Użytkownik
  • 171 postów
  • SkądPoznan

Napisano 12 wrzesień 2024 - 12:23

Sam z siebie olej się nie wylał. Prawdopodobnie sam tłoczek lub uszczelka mogła być uszkodzona.

Hamulec nowy , nowy sprzęt calkowicie. Okrecilem srube ktora sie odkreca aby odpowietrzyc hamulec (omylkowo) nacisnalem klamke -plyn sie wylal. i od tego momentu mam juz ten problem. Straszne badziewia teraz produkuja

#6 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 885 postów
  • SkądOstrów Wlkp.

Napisano 12 wrzesień 2024 - 14:01

Ciężko mi powiedzieć jak nie widzę tego wszystkiego.

"Zrobilem wszystko tak jak bylo w intrukcji odpowietrzania." - też nie wiele mówi, jakiej instrukcji?

Dodaj odpowiedź