Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mini Pompka Elektryczna

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 znajomy

znajomy
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 28 październik 2024 - 10:35

Cześć

Czy miał ktoś z Was kontakt z jakąś fajną małą (dokładną) pompką godną polecenia?

Pozdrawiam

#2 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3264 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 październik 2024 - 12:45

Kiedy nadejdzie dzień użycia bateria okaże się w połowie rozładowana. Dodatkowo już sam pomysł kupowania pompki na baterię której będziesz używał pewnie max do 3 razy w roku, jest naprawdę nie ekologiczny, szkodliwy dla środowiska. Kup jakąś małą lezyne przy dzisiejszych ciśnieniach jakich się używa każdą na pompujesz koło, a wystarczy na całe lata. Moja ma 10lat i nic jej nie jest. 

• Kekacz, mikroos i EmPe lubią to
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#3 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 351 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 październik 2024 - 20:22

Jakieś Cycplus AS2 Pro jest ostatnio lansowane. 

#4 Robert555

Robert555
  • Użytkownik
  • 275 postów

Napisano 31 październik 2024 - 06:13

Moim zdaniem te pompki mimo lansowania są bez sensu. Po pierwsze w domu lepsza i tak jest zwykła stand. Na wyjazd teoretycznie zda egzamin a w praktyce musimy pilnować czy jest naładowane  regularnie.  CO2 wrzucasz i zapominasz a gabarytowo 5x mniejsza.

#5 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8664 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 październik 2024 - 07:13

Ja również nie widzę sensu. Pompka elektryczna jest ciężka, powolna i kłopotliwa (konieczność ładowania).

Tradycyjne pompki są naprawdę dobre. Nie wyważajmy otwartych drzwi.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#6 znajomy

znajomy
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 31 październik 2024 - 09:44

Dzięki za uczciwe zniechęcenie.

Odpuszczam temat.

Pozdrawiam

#7 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 842 postów
  • SkądSobótka

Napisano 30 styczeń 2025 - 10:32

Ja za to szczerze polecę dużą pompkę od xiaomi, ustawiasz psi, włączasz i tyle, koniec machania pompką w domu :)

Naprawdę dobrze to działa 

#8 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2955 postów

Napisano 30 styczeń 2025 - 14:28

Pompka elektryczna moim zdaniem ma swoje zastosowanie, ale jest ono trochę inne, tj. jako szpej wrzucony na stałe do samochodu i tylko pod warunkiem, że regularnie pompujesz różne sprzęty (rower, kajak pneumatyczny, piłkę dzieciakowi, SUP-a, materac dmuchany, inne dmuchane sprzęty wodne).

Do wożenia na rowerze nie znalazłem jeszcze nic lepszego niż:

https://www.ceneo.pl/96980100

Służy mi od kilku lat

#9 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 842 postów
  • SkądSobótka

Napisano 31 styczeń 2025 - 11:16

Pompka elektryczna moim zdaniem ma swoje zastosowanie, ale jest ono trochę inne, tj. jako szpej wrzucony na stałe do samochodu i tylko pod warunkiem, że regularnie pompujesz różne sprzęty (rower, kajak pneumatyczny, piłkę dzieciakowi, SUP-a, materac dmuchany, inne dmuchane sprzęty wodne).

Do wożenia na rowerze nie znalazłem jeszcze nic lepszego niż:

https://www.ceneo.pl/96980100

Służy mi od kilku lat

Ja kompresor kupiłem na wylot do Calpe, żeby nie wozić w samolocie dużej pompki i nie machać na miejscu małą  ;)

#10 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 2000 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 maj 2025 - 10:55

Właśnie zacząłem zastanawiać się nad pompeczką elektryczną. Bardzo by mi się przydała na wyjazdy weekendowe i na wyścigi. Zawsze można sobie precyzyjnie ustawić ciśnienie, wrzucić do torby i nie trzeba wozić dużej pompki podłogowej. 

Zaskakują mnie tylko ceny tych urządzeń. Ten popularny Cycplus kosztuje ponad 4 stówy. Myślałem, że można coś takiego kupić na Ali za 100-120 zł. 

#11 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 750 postów

Napisano 23 maj 2025 - 17:40

Przyszedł do mnie cycplus, który zabrałem ze sobą na górski wypad. Wziąłem też pompkę stacjonarną dla pewności. Ten cycplus as2 pro jest naprawdę świetny. Zaraz po,powrocie kumpel poprosił o link, bo też mu się spodobała.
Jedyny minus to głośność, jak szedłem wieczorem z paczkomatu i załączyłem pompkę na klatce to żona spytała czy coś się zawaliło na klatce.
Idzie się do tego przyzwyczaić, ale na pewno dźwięk jest niepasujący do rozmiaru, wydajność także. I o to w sumie chodzi.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

#12 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 439 postów
  • SkądLublin

Napisano 31 październik 2025 - 22:04

Ja polecę pompkę nie na rower, ale do roweru m.in. >>  Reeg Air Pump Pro - koła w aucie nieźle pompuje.

Pompuje do 11 bar.

Trzeba tylko dokupić do presty końcówkę bo oryginalna jest słaba.

M...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#13 Chertan

Chertan
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 01 listopad 2025 - 09:55

Wczoraj pierwsze użycie pompki Cyclami, szybciutko dopompowała do 75 PSI, wygoda zdecydowanie na plus w stosunku do normalnej pompki, wchodzi do podsiodłówki większej bez problemu. Cena 3x mniej niż cycplus, co do trwałości, się zobaczy

Wysłane z mojego PTP-N49 przy użyciu Tapatalka

#14 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 439 postów
  • SkądLublin

Napisano 01 listopad 2025 - 15:09

Większość tanich pompek ma tłoki plastikowe czyli długo nie pochodzą. 

M...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#15 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 842 postów
  • SkądSobótka

Napisano 17 marzec 2026 - 13:51

Kupiłem niedawno coospo x1, zaskoczyła mnie bo daje radę, oponę 28 napompowałem do 6 bard prawie 4 razy, jest dobrze 

#16 Wojko

Wojko
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13 lipiec 2026 - 21:26

Minęło troszkę czasu. Jakieś nowe opinie na temat pompek elektrycznych ? Ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami ? Warto czy nie ? Może - pompka elektryczna Trek Air Rush ? A może - Cycplus AS2 Ultra ? To tylko przykładowe dwie. Pozdrawiam.

#17 getpeped

getpeped
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądz netu

Napisano 17 lipiec 2026 - 09:29

Minęło troszkę czasu. Jakieś nowe opinie na temat pompek elektrycznych ? Ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami ? Warto czy nie ? Może - pompka elektryczna Trek Air Rush ? A może - Cycplus AS2 Ultra ? To tylko przykładowe dwie. Pozdrawiam.

Około miesiąc temu zrobiłem test kilku pompek Cycplus i Cyclami - niestety ale nie ma tutaj pompki Cycplus o którą pytasz ale będziesz miał akieś odniesienie.

Cyclami w ogóle nie brałbym pod uwagę, chyba że kupujemy ją w Polsce, gdzie mamy możliwość reklamacji po roku lub w przypadku awarii w okresie gwarancyjnym.

Jakość wykonania pomiędzy Cycplus a Cycami to dwie zupełnie różne klasy. Najlepiej wypadła pompka Cycplus, ale warto również rozważyć model AeroGo.

Niestety nie testowałem pompek na oponach szosowych. Prawdopodobnie wypadłyby całkiem dobrze, ale gdybym miał teraz kupować, brałbym pod uwagę tylko Cycplus albo AeroGo.

Dwie gwiazdki (★★) oznaczają, że opona została napompowana do pełnego ciśnienia dwa razy. Natomiast zapis np. ★★ + 2,15 bara oznacza, że opona została dwukrotnie napompowana do pełnych 3 barów, a podczas trzeciego pompowania akumulator rozładował się przy osiągnięciu 2,15 bara.

Załączone pliki

• Załączony plik  aaa.jpg   97,16 KB   5 Ilość pobrań

Dodaj odpowiedź