Cześć
Czy miał ktoś z Was kontakt z jakąś fajną małą (dokładną) pompką godną polecenia?
Pozdrawiam
Napisano 28 październik 2024 - 12:45
Kiedy nadejdzie dzień użycia bateria okaże się w połowie rozładowana. Dodatkowo już sam pomysł kupowania pompki na baterię której będziesz używał pewnie max do 3 razy w roku, jest naprawdę nie ekologiczny, szkodliwy dla środowiska. Kup jakąś małą lezyne przy dzisiejszych ciśnieniach jakich się używa każdą na pompujesz koło, a wystarczy na całe lata. Moja ma 10lat i nic jej nie jest.
<p>
Napisano 31 październik 2024 - 06:13
Moim zdaniem te pompki mimo lansowania są bez sensu. Po pierwsze w domu lepsza i tak jest zwykła stand. Na wyjazd teoretycznie zda egzamin a w praktyce musimy pilnować czy jest naładowane regularnie. CO2 wrzucasz i zapominasz a gabarytowo 5x mniejsza.
Napisano 31 październik 2024 - 07:13
Ja również nie widzę sensu. Pompka elektryczna jest ciężka, powolna i kłopotliwa (konieczność ładowania).
Tradycyjne pompki są naprawdę dobre. Nie wyważajmy otwartych drzwi.

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 30 styczeń 2025 - 14:28
Pompka elektryczna moim zdaniem ma swoje zastosowanie, ale jest ono trochę inne, tj. jako szpej wrzucony na stałe do samochodu i tylko pod warunkiem, że regularnie pompujesz różne sprzęty (rower, kajak pneumatyczny, piłkę dzieciakowi, SUP-a, materac dmuchany, inne dmuchane sprzęty wodne).
Do wożenia na rowerze nie znalazłem jeszcze nic lepszego niż:
Służy mi od kilku lat
Napisano 31 styczeń 2025 - 11:16
Pompka elektryczna moim zdaniem ma swoje zastosowanie, ale jest ono trochę inne, tj. jako szpej wrzucony na stałe do samochodu i tylko pod warunkiem, że regularnie pompujesz różne sprzęty (rower, kajak pneumatyczny, piłkę dzieciakowi, SUP-a, materac dmuchany, inne dmuchane sprzęty wodne).
Do wożenia na rowerze nie znalazłem jeszcze nic lepszego niż:
Służy mi od kilku lat
Ja kompresor kupiłem na wylot do Calpe, żeby nie wozić w samolocie dużej pompki i nie machać na miejscu małą ![]()
Napisano 09 maj 2025 - 10:55
Właśnie zacząłem zastanawiać się nad pompeczką elektryczną. Bardzo by mi się przydała na wyjazdy weekendowe i na wyścigi. Zawsze można sobie precyzyjnie ustawić ciśnienie, wrzucić do torby i nie trzeba wozić dużej pompki podłogowej.
Zaskakują mnie tylko ceny tych urządzeń. Ten popularny Cycplus kosztuje ponad 4 stówy. Myślałem, że można coś takiego kupić na Ali za 100-120 zł.
Napisano 23 maj 2025 - 17:40
Napisano 01 listopad 2025 - 09:55
Napisano 17 lipiec 2026 - 09:29
Minęło troszkę czasu. Jakieś nowe opinie na temat pompek elektrycznych ? Ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami ? Warto czy nie ? Może - pompka elektryczna Trek Air Rush ? A może - Cycplus AS2 Ultra ? To tylko przykładowe dwie. Pozdrawiam.
Około miesiąc temu zrobiłem test kilku pompek Cycplus i Cyclami - niestety ale nie ma tutaj pompki Cycplus o którą pytasz ale będziesz miał akieś odniesienie.
Cyclami w ogóle nie brałbym pod uwagę, chyba że kupujemy ją w Polsce, gdzie mamy możliwość reklamacji po roku lub w przypadku awarii w okresie gwarancyjnym.
Jakość wykonania pomiędzy Cycplus a Cycami to dwie zupełnie różne klasy. Najlepiej wypadła pompka Cycplus, ale warto również rozważyć model AeroGo.
Niestety nie testowałem pompek na oponach szosowych. Prawdopodobnie wypadłyby całkiem dobrze, ale gdybym miał teraz kupować, brałbym pod uwagę tylko Cycplus albo AeroGo.
Dwie gwiazdki (★★) oznaczają, że opona została napompowana do pełnego ciśnienia dwa razy. Natomiast zapis np. ★★ + 2,15 bara oznacza, że opona została dwukrotnie napompowana do pełnych 3 barów, a podczas trzeciego pompowania akumulator rozładował się przy osiągnięciu 2,15 bara.