Hej,
Pytanie mam do znawców oferty Srama😊
Do tej pory miałem Speca Crux na Shimano, ale z fajną korbą.
Otóż była tam korba Speca S-Works, węglowa, z tarczami Rotor i z miernikiem mocy Quark w pająku. Miernik ten co oczywiste był obustronny. Jest to dla mnie o tyle istotne że mam trochę połatane kolano w lewej nodze i z reguły rozkład mocy mam w okolicach 42-43 % na lewą stronę... Staram się pracować nad jej wzmocnieniem i dane z pomiaru z podziałem L/P są w tym dość pomocne
Zmieniam rower, w nowym będzie pełna grupa Sram Rival Etap AXS XPLR w układzie 1x12 i z korbą SRAM RIVAL 1 DUB 42T (172.5). Do tej korby Sram oferuje miernik Quark w lewym ramieniu – dość fajny cenowo bo w okolicach 1000 PLN, ale jest on jednostronny co w mojej sytuacji się nie sprawdzi..
No i właśnie tu pytanie – Shimano w miarę znam, Sram to póki co dla mnie wody nieznane a modeli, systemów mocowań, wersji jest sporo... Co konkretnie mogę włożyć w moja korbę, ewentualnie jaki pająk (dobrze żeby nie był w cenie nerki😊 żeby uzyskać pomiar obustronny? Opcji pomiaru w pedałach nie chcę, bo po 1 sporo jeżdzę w terenie i pedały czasem dostają strzała, a po drugie pomiar w obu wychodzi jednak dość drogo..
Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi😊