Skocz do zawartości

Zdjęcie

Assos Mille Gt C2

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 831 postów
  • SkądSobótka

Napisano 03 marzec 2025 - 08:56

Zdecydowałem się napisać ten post ponieważ spodenki nie są tanie, były sporadycznie używane przez syna na treningach, na zawody ma ciuchy klubowe. 

Niestety po ponad roku rozeszła się lycra, według mnie wada materiału przez którą widać całe 4 litery.

Niestety producent nie uznał reklamacji mówiąc że to normalne;)

No i jakoś mi ta mityczna jakość Assosa wyparowała, do tego fatalne podejście do konsumenta przelało czarę goryczy. Niestety podobny problem z tymi spodenkami został już zauważony przez wielu użytkowników. 

https://zapodaj.net/plik-qLxLYeOcOa

Załączone pliki

• piotrkol lubi to

#2 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1042 postów

Napisano 03 marzec 2025 - 09:17

Potwierdzam, gacie Assos'a to już nie to samo co kiedyś, a ceny wiadomo ;)...Ja przerzuciłem się na Castelli. Z Assosa to chyba tylko koszulki na tą chwilę.

• piotrkol lubi to

#3 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2033 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 03 marzec 2025 - 11:21

O, dzięki za info bo jestem w fazie szukania gaci na ten sezon i legenda Assosa kusiła mocno. Pozostanę przy sprawdzonym Castelli, tym bardziej, że mam kilka koszulek od nich, a lubię jeździć w pasujących rzeczach. 

• impa lubi to

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#4 liftlodz

liftlodz
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 03 marzec 2025 - 13:58

Miałem dokładnie ten sam problem z tymi spodenkami
  • stryjek lubi to

#5 Robert555

Robert555
  • Użytkownik
  • 271 postów

Napisano 03 marzec 2025 - 17:37

Miałem GT i działał dobrze ale sprzedałem bo zachciało mi się GTO . i to wyszła lipa , bo szwy rozeszły się dość szybko i wyszła lipa :). Ogólnie to przereklamowana i przewartościowana marka.   Lepiej kupić coś innego chyba jak Santini. Z drugiej strony po co spodenki na rower.. to już nie modne chyba a za 3-4 lata nikt chyba bibsów nie założy.

#6 Bartek_S79

Bartek_S79
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 04 marzec 2025 - 14:00

Aktualnie używam 5 par Assos'ów w tym m.in. właśnie GT C2, które używam od 2 sezonów i nie widzę na nich żadnych śladów użytkowania. Zresztą do żadnej z par nigdy nie miałem zastrzeżeń i złego słowa o nich nie mogę powiedzieć, ale może miałem szczęście. Dodam tylko, że moje roczne przebiegi oscylują w granicach 10-12tys.km. 

Ale to co pokazał na zdjęciu @stryjek to jakiś dramat, takie coś nawet w najtańszych gaciach w jakich jeździłem nie miało miejsca. Bardziej wygląda to jak jakaś marna podróba z Aliexpress niż oryginał za miliony monet.

#7 ernorator

ernorator
  • Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 05 marzec 2025 - 09:06

Mam podobne doświadczenia ze spodenkami Assos, miałem (mam na trenażer) jakiś inny model, nie wiem czy nie endurance miał w nazwie. Były super wygodne, szczególnie na długich jazdach. Ale na tyłku zrobiły się przezroczyste więc są na trenażer i tylko żona ogląda mój tyłek ;p Do tego mają lekki przetarcia w kroku.

Z kolei Castelli Free Unlimited, które kupiłem rok przed assosami i używam odkąd assosy się przetarły, nie maja właściwie śladów użytkowania. 

#8 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 831 postów
  • SkądSobótka

Napisano 05 marzec 2025 - 09:49

Ja mam GTSy i też nic się w nich nie dzieje, a te młodego wyglądają jak podróbka, a nie są nią na 100%.

Jego gacie serio były używane sporadycznie, zwykle na dłuższych treningach max raz w tygodniu. 

Coś im nie wyszło z tym materiałem i niestety nie chcą się do tego przyznać. 

Dodaj odpowiedź