Jump to content

Photo

Giro d'Italia.

247 replies to this topic

#181 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 21 May 2011 - 20:44

Przepraszam ,że odbiegnę od tematu ale czy Niemiec będzie jechał w TDF i Tour de Pologne

#182 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 May 2011 - 20:47

W TdP ma jechać, dobrą informacją jest również iż podobno ma mieć wolną rękę na Dauphine Libere.
pzdr

#183 mr40164

mr40164
  • Użytkownik
  • 99 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 May 2011 - 21:31

Namawiać do współpracy to Contador może takiego Rujano itp. Wyobrażasz sobie podobne zachowanie Schlecka na TdF??? Mimo wszystko Nibali to najgroźniejszy rywal Contadora na Giro i jest dla mnie w 100% zrozumiałe, że ten drugi nie godzi się na żadne spółki...
A zachowanie kibiców było po prostu żałosne, choć nie można mieć do nich większych pretensji. To był raczej akt frustracji na widok formy swoich "nadmuchanych" gwiazdorów wymierzony w tego, kto im najdobitniej pokazuje ich miejsce w szeregu...

#184 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 21 May 2011 - 22:29

Oglądam Giro od początku i jak narazie wyścig jest słaby mimo trudnych etapów.
Contador nie ma rywali, wyścig nudny i przewidywalny, zero emocji, szopka z odwoływaniem czesći etapu, buczenie kibiców, brak jakiego kolwiek poświęcenia - ogólnie to powinno się buczeć na Giro.

Zastanawiam się jakby to wyglądało gdyby była cała czołówka, ale TdF zapowiada się podobnie jak rock temu czyli Albercik (o ile wystartuje, a raczej wystartuje) vs Schlecki. Oby tylko znó defekt nie decydował o wygranej wyścigu.

#185 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 posts
  • SkądPolska

Posted 21 May 2011 - 23:03

mr40164, scigales sie kiedys??? Pomimo zajmowanego miejsca, wiezie sie na kole nic nie robi a pozniej skacze. Przeczytaj wypowiedz Vincenzo co na temat postawy Contadora napisal. Tak jak wczoraj zachowal sie ladnie i dal wygrac Rujano tak dzis beznadziejnie. Jak juz chcial tak zrobic to na 5km jak strata do Antona byla 15 sek to mogl skoczyc i byloby bez gadania. A tak moim zdaniem pozostal zapach po tej akcji.

#186 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 posts
  • SkądVarsovia

Posted 22 May 2011 - 08:14

mr40164, scigales sie kiedys??? Pomimo zajmowanego miejsca, wiezie sie na kole nic nie robi a pozniej skacze. Przeczytaj wypowiedz Vincenzo co na temat postawy Contadora napisal. Tak jak wczoraj zachowal sie ladnie i dal wygrac Rujano tak dzis beznadziejnie. Jak juz chcial tak zrobic to na 5km jak strata do Antona byla 15 sek to mogl skoczyc i byloby bez gadania. A tak moim zdaniem pozostal zapach po tej akcji.

zapewnie Ty się ścigałeś, w jednej z największych etapówek i masz wielodniowe doświadczenia z jazdy w koszulce lidera? W peletonie istnieje niepisane prawo, że lider ustala reguły, m.in. dlatego, że to jego zespół wykonuje gro pracy. Contador pojechał perfekcyjnie taktycznie, a poza tym wejście Antona na podium było mu na rękę, bo uzyskał dodatkowy bufor, który może psuć szyki włochom.
ale w tym lepszym, wspaniałym świecie Contador powinien dociągnąć Nibalego do Antona i potem ryzykować stratę wyższej bonifikaty ;)

#187 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 posts
  • SkądPolska

Posted 22 May 2011 - 08:36

Nigdzie nie pisalem, ze ma kogos dociagac. Jak dobrze pamietam to chyba Liquigas tez cos pracowal. frixfrot, wiec chyba ty jechales w grand tourach znajac niepisane prawo. Contador jest najlepszy i wygra Giro jedna noga ale czy jest sens robic to za wszelka cene? Moim zdaniem nie, jak dzien wczesniej wciagnal Rujano i dal mu wygrac tak i teraz mogl powychodzic na zmiany i najwyzej skoczyc. Takie jest moje zdanie, polecam przeczytac komentarz Nibaliego, ktory powiedzial dokladnie to samo. Wiec daleki od prawy nie jestem.

#188 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 posts
  • Skądz neta

Posted 22 May 2011 - 08:37

to raczej nibali wykazał się brakiem profesjonalizmu. nie wiem na co on liczył. to jakby armstrong ciągnął ulricha pod górę. armstrongowi raczej chodziło o to aby go raczej zgubić. nie wiem o co ma pretensje włoch...niezrozumiałe to dla mnie po prostu

#189 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 posts
  • SkądVarsovia

Posted 22 May 2011 - 08:46

Contador jest najlepszy i wygra Giro jedna noga ale czy jest sens robic to za wszelka cene? Moim zdaniem nie, jak dzien wczesniej wciagnal Rujano i dal mu wygrac tak i teraz mogl powychodzic na zmiany i najwyzej skoczyc. Takie jest moje zdanie, polecam przeczytac komentarz Nibaliego, ktory powiedzial dokladnie to samo. Wiec daleki od prawy nie jestem.

Rujano nie jest zagrożeniem w generalce, nawet teoretycznym, dlatego można bawić się w gesty. Ale jeśli dziś Contador złapie doła i przegra generalkę o te sekundowe różnice w bonifikacie, to co wtedy powiesz? A nawiązywanie do wypowiedzi sfrustrowanego Nibalego, zaraz po wjeździe na metę, to jak proszenie czterolatka o nie płakanie, po tym jak zabrało mu się ulubioną zabawkę.

#190 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 22 May 2011 - 10:19

to raczej nibali wykazał się brakiem profesjonalizmu. nie wiem na co on liczył. to jakby armstrong ciągnął ulricha pod górę. armstrongowi raczej chodziło o to aby go raczej zgubić. nie wiem o co ma pretensje włoch...niezrozumiałe to dla mnie po prostu

zgadzam się w 100%
Contador po prostu kontrolował swojego najgroźniejszego rywala - wpierw Scarponiego, później Nibalego. To Nibalemu zależało, żeby zgubić Scarponiego a jednocześnie nie stracić za dużo czasu do Antona. Contador pewnie powiedział coś w stylu "chcesz zgubić Scarpę to pracuj, mi na tym nie zależy".
Rujano pod Etnę też się wiózł i na zmiany nie wychodził, licząc na to że Albercik się wypruje na budowanie przewagi nad resztą GC a on to wykorzysta i zafiniszuje, ale się przeliczył. Drugiego dnia już zdecydował się na pracę w zamian za zwycięstwo etapowe.

W zeszłorocznym TdP kiedy Daniel Martin był liderem to sam musiał gonić jednego z uciekających zawodników, który był zagrożeniem w GC, pozostali faworyci siedzieli mu na kole.

#191 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 posts

Posted 22 May 2011 - 17:51

Ale tereny dzisiaj, po prostu poezja - dno przepaści, skały naokoło, widok nieziemski...

#192 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 May 2011 - 18:17

No po prostu piękny etap, super podjazdy, walka, te wąwozy i wodospad, super trasa. Aż nabrałem ochoty, żeby kiedyś tam pojechać z szosą.
Tak jak nie miało Euskaltel zwycięstw etapowych tak teraz worek się rozwiązał :)
Ładnie Scarponi, który dzięki temu awansował, szkoda że Niemiec się nie utrzymał, ale mam cichą nadzieję, że oszczędza siły przed czasówką - w końcu tam każdy jedzie na swoje konto :)
pzdr

#193 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Posted 22 May 2011 - 18:25

A mnie najbardziej na obu zaskoczył Francuz Gadret. Wygrany 11 etap dodał mu widać mocno skrzydeł. Wczoraj w "10" dzisiaj w "10". Wątpię, żeby się nie pojawił na TdF a jeśli się pokaże to Francuzi mogą mieć swojego mocnego zawodnika.

#194 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 23 May 2011 - 13:14

Może nie z Giro ale tutaj wszyscy newsy aktualnie czytają.

Xavier Tondo nie żyje: LINK

#195 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 23 May 2011 - 20:11

[*] tu też jest info

http://www.sport.pl/...nym_garazu.html szkoda tylko że redaktor nie wie jak contador ma na imie

"Będzie mi Ciebie brakować. Spoczywaj w pokoju" - napisał na twitterze obecny lider Giro d'Italia Alejandro Contador."

u2250y2014v3.gif

#196 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 23 May 2011 - 21:06

Tak odnośnie pechowych wydarzeń w Kaliforni też zdarzył się nieciekawy upadek: zdjęcie na szczęście dobrze się skończyło. I znów kolarz Leopard Trek :-/ to już zakrawa na jakąś klątwe.

#197 Gosc_Kunc_*

Gosc_Kunc_*
  • Gość

Posted 23 May 2011 - 21:23

Tak odnośnie pechowych wydarzeń w Kaliforni też zdarzył się nieciekawy upadek: zdjęcie na szczęście dobrze się skończyło. I znów kolarz Leopard Trek :-/ to już zakrawa na jakąś klątwe.

przecie to photoshop :-P

#198 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 posts
  • SkądPolska

Posted 23 May 2011 - 21:41

To nie photoshop tak sie stalo, bark i reke sobie ostro zjechal z glowa jest ok.

#199 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 24 May 2011 - 16:19

Matko kochana jak zwykle dla Scarponiego się oszczędzać szkoda tego Niemca :-/

#200 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 24 May 2011 - 17:14

Szkoda nie szkoda - płacą mu za pomoc Scarponiemu a nie za wypruwanie się bez celu (z punktu widzenia celu drużyny).
Wiedział na co się decyduje podpisując kontrakt i twierdzi, że taka sytuacja w jakiej jest teraz mu odpowiada bardziej niż w Miche.

Wyniki czasówki tak jak wyniki całego giro - 1 zawodnik - duża przerwa i gęsto reszta

Reply to this topic