Jump to content

Photo

Giro d'Italia.

247 replies to this topic

#201 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 posts
  • SkądSzczecin

Posted 24 May 2011 - 17:18

Ja podziwiam zapał Rujano. jak ten koleś jedzie w tym roku Giro to aż mi się przypomina Bonaparte. Mały a waleczny że szok. Jak trzymał się ostatnio Albercika na podjazdach to aż marzyłem żeby urwał Conatadora. mało realne ale wola walki u tego kolesia jest nieprawdopodobna. Taki skrzat, na rowerze wygląda jak by był na niego za duży i bocznych kółek brakowało :D|
Normalnie dla mnie mistrz w tegorocznym Giro :)

#202 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 posts
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Posted 24 May 2011 - 18:03

Jak tez przyklaskuje Rujano zarówno z uwagi na zaciętość jak i zabawną fizjonomie :-)

#203 mr40164

mr40164
  • Użytkownik
  • 99 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 May 2011 - 18:37

Świetny jest ten Rujano;)
Ja tylko nie wiem, po co Contador tak zasuwa. Dałby się trochę Włochom nacieszyć, a i odpocząłby sobie nieco przed Francją. Chyba że naprawdę jest w takim mega gazie, że "samo mu wychodzi" a 100% pokaże na TdF...

#204 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 May 2011 - 18:52

Kurde przyznam, że liczyłem dziś bardzo na Niemca. Ciekawe czy mu kazali się oszczędzać czy po prostu miał problemy... Niestety etapu nie widziałem, więc ciężko stwierdzić.
Widać, że Sylwek powoli wraca do swojej normalnej dyspozycji, obyśmy jeszcze się cieszyli z jego jazdy.
pzdr

#205 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 24 May 2011 - 20:53

Ja też liczyłem ,że Niemiec się pokaże.
Nawet go raz nie pokazali w tv. :roll:
Widziałem tylko Szmyda pod koniec.

#206 Julkos

Julkos
  • Użytkownik
  • 468 posts
  • SkądBolesławiec

Posted 24 May 2011 - 21:57

Mi też się podoba Rujano. Jak Contador ucieka to tylko on siedzi mu na kole i pomaga w zrobieniu przewagi, podoba mi się ich współpraca. Co do dzisiejszego etapu to przypomniało mi się jak mówili ile kalori stracił zwycięzca 7.5h etapu przed czasówką, a mianowicie 8500 kcal. Na dodatek włosi przeliczyli, że daje to 4.3 kg makaronu. Zapewne stracił 1kg na wadze :P Pewnie same mięśnie spalił tą jazdą, oj ciężkie życie kolarza ;/

#207 Linker

Linker
  • Użytkownik
  • 58 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 24 May 2011 - 22:08

Myślicie, że Basso sprzed roku dałby rade stoczyć równą walkę z Contadorem?

#208 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 24 May 2011 - 22:35

Mnie w tym Giro podoba się to, że na każdym etapie górskim faworyci tną się na granicy swojej wydolności, bez rozgrywek taktycznych i jechania na remis. Kto ma czym - to odjeżdża (najczęściej Contador i Rujano), komu zdrowie nie pozwala dojeżdża ze stratą.

Oby tylko po Giro nie okazało się, że niektórzy byli na wspomaganiu. Pocieszające jest to, że kłuć się nie mogą, więc trudniej podać wspomagacze.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#209 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 posts
  • SkądJózefów

Posted 25 May 2011 - 08:14

Zobaczcie jakie przelozenia ma millar w swoim rowerze na gorskie etapy giro:
http://www.theroaddiaries.com/?p=4545
Ciekawe ze nie stosuje sie do zalecen wielu osob z forum ktore to osoby wysmiewaly ludzi ktorzy chca zakladac kasety wieksze niz 25, i twierdzili ze spojoknie wszystkie alpejskie podjazdy sie wjezdza na 27

#210 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Posted 25 May 2011 - 08:23

Wygląda kosmicznie, ale z przodu ma korbę z najmniejszą zębatką 42, czyli współczynnik ma zbliżony do tego, co można mieć mająć tripla i kasetę 27. Myk nie jest w super miękkim przełożeniu, tylko ciekawym rozwiązniu.

#211 sewi

sewi
  • Użytkownik
  • 236 posts
  • SkądOpole

Posted 25 May 2011 - 08:39

A Przemek Niemiec wjezdzal pod Zoncolan na 34-29, wiec jednak nawet zawodowcy maja respekt przed takimi gorami!

http://www.naszosie....poza-zasiegiem/

#212 mr40164

mr40164
  • Użytkownik
  • 99 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 May 2011 - 09:26

Ja natomiast zwróciłem uwagę, że Contador nie lubi zrzucać z duzego blatu póki to nie jest absolutnie konieczne. Pare razy (na różnych etapach) było zbliżenie jak jedzie na maksymalnym skosie łańcucha czyli coś w stylu 53-29. Wózek przerzutki praktycznie już wyprostowany miał... Ale, nie nam oceniać ;)
Druga zastanawiająca rzecz to ten nawyk na czasówkach, że zsuwa tyłek z siodła przez kilka ruchów i potem poprawia. Choć w porównaniu z zeszłorocznym TdF to trochę ograniczył.

#213 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 posts
  • Skąd3city

Posted 25 May 2011 - 13:53

Contador jechał z przerzutka tylną Apex. Najwieksza koronka tez chyba 32 albo 34.

#214 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 posts
  • SkądPolska

Posted 25 May 2011 - 14:56

Etap trwa, myslalem ze dzis Sylwek juz bedzie z przodu pracowal po wczorajszym etapie. Jak sam pisal czas mial lepszy wiec chyba z noga nie az tak zle, a dzis znow z tylu. Wiem, ze choroba itd ale jakies to dziwne. Jakby wczoraj stracil z 5 min to bym zrozumial a on jedzie mocno i jest w 30, wiec tego nie rozumiem.

#215 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 25 May 2011 - 16:12

Ci południowcy ;-) jak w każdym sporcie zawsze musi być gestykulacja rękami

#216 Krzysiek1994

Krzysiek1994
  • Użytkownik
  • 184 posts
  • SkądIława

Posted 25 May 2011 - 16:23

I go przesunęli z 1 na 3 :-P haha
Etap ciekawy, jutro też pewnie taki podobny do tego.

#217 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 25 May 2011 - 22:01

Właśnie obejrzałem filmik z finiszu dzisiejszego etapu. Chyba bym zareagował tak samo jak Visconti. W każdym razie nie jestem pewny czy ta decyzja była słuszna...no ale to tylko moja "skromna" opinia.

#218 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 25 May 2011 - 22:22

ja tam nie widziałem żeby ktokolwiek komu drogę zajechal. typ gnał po prawej i nagle sie znalazł na lewej a ten z przodu przecież w tyłku oczu nie ma :)

u2250y2014v3.gif

#219 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 May 2011 - 23:36

A ja sam nie wiem, co o tym myśleć. Z jednej strony Ulissi rzeczywiście zmienił trochę tor jazdy tym samym zajeżdżając drogę Viscontiemu, a biorąc pod uwagę to, co ten mówił po etapie (że 10 razy krzyczał na Ulissiego żeby go przepuścił, bo jedzie 2 razy szybciej i gdyby go nie odepchnął, to by leżał), może i faktycznie Ulissi zrobił to celowo. A może Visconti zapomniał dodać, którą stroną jedzie i Ulissi rzeczywiście chciał go puścić, ale prawą stroną? ;-) Z drugiej strony jednak, jeśli jechał dwa razy szybciej, to chyba nic nie stało na przeszkodzie żeby bez problemów minąć Ulissiego pustą prawą stroną i wygrać?

fs-userbar-blog-white.png

#220 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 posts
  • Skądz neta

Posted 26 May 2011 - 06:22

mówił po etapie (że 10 razy krzyczał na Ulissiego żeby go przepuścił, bo jedzie 2 razy szybciej i gdyby go nie odepchnął, to by leżał)

Na perkuna!!! :shock: Kabaret to chyba jakiś. Może trzeba było zawołac "z drogi śledzie"...itd. albo sarmackie "gdzie się pchasz obwiesiu".
Po prostu nie mogę uwierzyć ze takie rzeczy wygaduje profesjonalny kolarz.
niech się cieszy ze jest Włochem i dostal tylko 3 miejsca w plecy. Kilka ładnych lat temu Vaitkus dał sobie po głowie z petacchim . Włocha poglaskali po głowie a Vaitkus karę finansową choć powinno być odwrotnie.

Reply to this topic