Jump to content

Photo

Giro d'Italia.

247 replies to this topic

#141 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 19 May 2011 - 16:49

4 kola

u2250y2014v3.gif

#142 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 May 2011 - 17:38

dokładniej organy wewnętrzne - akromegalia. HGH raczej w kolarstwie się nie stosuje, chyba ze torowym, nie widzę sensu robienia masy w tym sporcie (poza torem), Ale α i Ω nie jestem.
pozdr.

Kolarze biorą HGH w celu drastycznego przyspieszenia regeneracji i w mniejszych dawkach 100-300mg/tydzień a kulturyści 1 gram albo więcej. Dlatego akromegalia im niegroźna ;)

#143 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 19 May 2011 - 17:41

Nom i znów wygrywa pan klamka z wyspy Men czy tam Man ;-)
Koledzy nie wiecie może po ile kolarze sprzedają te rowery po sezonie

w zeszłym roku widziałem rowery zespołu Omega-Pharma Lotto na ich stronie
ceny od 1500 do 2000 euro w zależności od rozmiaru i osprzętu

#144 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 19 May 2011 - 18:49

mówili wczoraj komentatorzy podczas transmisji. Tylko ja nie wiem czy ten rower jest tego wart jak on tyle tysi ma przerobionych

u2250y2014v3.gif

#145 bonifacy

bonifacy
  • Użytkownik
  • 74 posts
  • Skądwielkopolska

Posted 19 May 2011 - 22:45

#146 bialko

bialko
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 20 May 2011 - 14:00

Jest to trasa którego odcinka? :shock: Chętnie zobacze jak sobie na takiej trasie radzą. :P

#147 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 20 May 2011 - 15:29

trzeba jechać i zbierać to co pozostanie z rowerów ;)

u2250y2014v3.gif

#148 bonifacy

bonifacy
  • Użytkownik
  • 74 posts
  • Skądwielkopolska

Posted 20 May 2011 - 15:39

Jest to trasa którego odcinka? :shock: Chętnie zobacze jak sobie na takiej trasie radzą. :P

sobotniego

#149 bialko

bialko
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 20 May 2011 - 15:50

sobotniego

Dzięki ;) na 99% będę go oglądał. ;)

#150 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 May 2011 - 16:39

Ja akurat jutro mam ślub (jeszcze nie swój ;-)), więc z oglądania jutrzejszego etapu nici :-/ Wielka szkoda, że Sylwka rozłożyła choroba. Miałem nadzieję, że tak jak rok temu będzie rwał peleton, a jest niestety zupełnie odwrotnie.

fs-userbar-blog-white.png

#151 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 posts
  • SkądPolska

Posted 20 May 2011 - 17:03

Nudne te Giro:/ Contador i dlugo dlugo nic. Jakby chcial to zerwalby jednym skokiem Rujano. Co do reszty to juz walka o 2 miejsce zostala.
Najgorsze jest ogladanie chorego Sylwka z tylu peletonu jak sie meczy;/

#152 alcotronic

alcotronic
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądMalbork

Posted 20 May 2011 - 17:03

Ja akurat jutro mam ślub (jeszcze nie swój ;-)), więc z oglądania jutrzejszego etapu nici :-/

ja każdy etap oglądam dzięki opcji VOD na eurosportplayerze bo inaczej to codziennie byłaby lipa z oglądaniem na żywo

czy dzisiaj Contador zlitował się nad Rujano puszczając go pierwszego? i dlaczego Sylwek sie nie wycofa tylko traci resztki zdrowia?

#153 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 20 May 2011 - 17:05

To co robi Albercik to istna "masakra" - egzekucje czas zacząć i wziuuuum odjeżdża pociąg..
Jak go nie lubiłem tak mi się podoba jak jeździ.. Tak lekko ,że masakra..

A dobrze zrobił ,że przepuścił swojego małego kompana ;)
Aż mi się gęba uśmiechła i łezka zakręciła jak bidaczyna oglądał się niepewnie za sebie ;-)

#154 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 May 2011 - 17:13

Też tak na to patrzę. Jedzie w grupie, po czym stwierdza, że czas odjechać i po prostu odjeżdża. Ja tam nadal za nim nie przepadam, ale nie zmienia to faktu, że w górach nie ma na niego mocnych. Na ostatnich metrach zastanawiałem się, czy puści Rujano, ale elegancko się zachował. Faktycznie, specyficznie to wyglądało - podniósł ręce, ale chciał się jeszcze upewnić, czy Contador go nie minie ;-) Gratulacje do obu.

fs-userbar-blog-white.png

#155 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 posts

Posted 20 May 2011 - 17:13

to był zwykły trening dla Alberta - tak to wyglądało
takie oddanie zwycięstwa zawsze cieszy widza i wzbudza podziw

po Giro ma być werdykt w sprawie Contadora, jeśli będzie negatywny dla niego to czy odbiorą mu również ewentualne Giro ?

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#156 mr40164

mr40164
  • Użytkownik
  • 99 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 May 2011 - 18:27

Może to i nudne, ali mi się strasznie podoba jak się nie patyczkuje i nie bawi w podchody. Dawno nie było takiej sytuacji na dużych tourach, żeby na etapach typu etna czy dzisiejszy faworyt brał sprawy w swoje ręce a nie bawił się w podchody z resztą. Ja mam taką cichą teorię, że chce jak najszybciej zapewnić sobie zwycięztwo by móc w ostatnim tygodniu już nieco wyluzować przed TdF.
Swoją drogą nie wyobrażam sobie, by mogło go tam zabraknąć... nawet nie wiem, czy chciałoby mi się oglądać TdF bez Alberto;) To jak MŚ w piłke nożną bez Brazylii i Niemiec...

#157 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 20 May 2011 - 18:28

A nie wiecie jak Andy po górkach ciekawe czy też tak lekko , szczerze mówiąc to włoscy kolarze w tym wyścigu to nara zie parodia :->

#158 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 20 May 2011 - 18:32

myślę, że dzisiaj śmiało można stwierdzić, że jeśli contadorowi nie przytrafi się jakaś bardzo pechowa kraksa to walka o Maglia Rosa się skończyła
natomiast o podium będzie się biło paru świetnych górali i tutaj powinny być spore emocje, włączając w to także obie czasówki

te zjazdy na filmiku to Monte Crostis - kończą się one, kilometr płaskiego i zaczyna się finałowy Zoncolan

#159 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 20 May 2011 - 18:32

18. Przemysław Niemiec (Polska) Lampre-ISD +2:42
121. Michał Gołaś (Polska) Vacansoleil +18:56
135. Sylwester Szmyd (Polska) Liquigas-Cannondale +20:43

Niemiec ? Fenomenalnie.. !

A Szmyda szkoda.. Już się chyba "nie przyda" w tym Giro.. :roll:

#160 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 posts
  • Skądz neta

Posted 20 May 2011 - 19:04

co do schlecka to na razie wiemy co jest warto Contador z riisem . Zobaczymy co jest wart Schleck bez Riisa.
Jeśli Contadora zawieszą to odbiorą mu i Giro choć dla mnie to idiotyzm . Nie jest łatwo im zawiesić contadora bo na razie to megagwiazda wielkich tourów a pojedynek ze schleckiem to coś na kształt pojedynków merckx-ocana, lemond-fignon, armstrong-ulrich. Coś co napędza widzów przed telewizory.
A czy contador może wygrać giro i tdf w jednym roku? Wg mnie już najwyższa pora a on udowodnił ze nawet jak nie jest w optymalnej formie to potrafi wygrać. na jego plus działa to ze dobrze jeździ czasówki a schleck przeciętnie. poza tym schleck chyba przeliczył się przechodząc do nowego teamu. widać że nie wszystko tam idzie tak jak powinno. nawet cancellara ma problemy. na dzień dzisiejszy to poza nimi dwoma nie widać nikogo na horyzoncie kto mógłby porwać się na wygranie tdf. basso wyraźnie spuścił z tonu po operacji Puerto (wygrywał wtedy czasówki z Ullrichem nawet). Poza nim Włosi nie maja kolarza na wygranie wielkiego touru. menchov też już jest na celowniku odpowiednich służb i woli nie ryzykować wpadki dopingowej. Francuzi nie maja nikogo, amerykanie maja niby młodego Phinney'a ale to chyba nie ten potencjał. W zasadzie to Contador poza schleckiem to nie ma jakiegoś większego rywala. Armstrong co by nie mówić to już musiał mieć oko na paru kolarzy

Reply to this topic