Jump to content

Photo

L-karnityna...

32 replies to this topic

#1 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 29 March 2008 - 14:20

Mam pyatnie odnosnie L-karnityny czy dobra jest do kolarzy :roll: , wiem że jest po to by zrzucic troche tkanki tłuszczowej. W którym miejscu zrzucał bym tkanke jadąc na biku (nogi??)
Pozdro :mrgreen:

#2 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2,523 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 29 March 2008 - 14:38

Głównie z nóg oraz z zadka ;-)
Lkarnityna przez niektórych uważana jest za ściemę inni zaś twierdzą, że dzięki niej zrzucili nadmiar balastu.
Jak chcesz to spróbuj i się przekonasz czy działa ;-)

#3 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 29 March 2008 - 21:57

w zeszłym roku łykałam,w tym nie... prawda jest taka, że jak się porządnie pilnowałam z dietą to byłam chuda, a jak się nie pilnuje to żadna chemia nie pomoże...

#4 Gosc_michaelk_*

Gosc_michaelk_*
  • Gość

Posted 30 March 2008 - 16:29

jest skuteczna, kiedyś łykałem przed treningami, myślę ze dawała duży efekt
ale ciężko teraz znaleźć czysta l-karnityne bez syfów i dlatego teraz już nie łykam

#5 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 31 March 2008 - 09:18

Aha Thx ;-) chciałem sie spytać co wy o tym myślicie :-D
pozdro

#6 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 posts
  • SkądRybnik

Posted 31 March 2008 - 22:29

L-karnityna NORMALNIE wystepuje w organiżmie...
Pomaga w odchudzaniu popzrez transport tłuszczu do komórek (tak w ogromnym skrócie i uproszczeniu).. takzę to nei tylko po to by spalić tłuszcz, ale też na zabicie GŁODU czy DODATKOWĄ porcje energii...
Ja sobie jachwalę :P

Nawet jeśli to tylko efekt PLACEBO :-P
L-karnityna + odp. trening + dietka daje efekt ;-)

#7 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 01 April 2008 - 06:47

L-karnityna + odp. trening + dietka daje efekt ;-)

i tu się w 100% zgodzę, choć nie wiadomo ile w tym zasługi l-karnityny :P

#8 Tik_Tak

Tik_Tak
  • Użytkownik
  • 88 posts
  • Skądwschodnie rubieże

Posted 01 April 2008 - 06:54

l-karnityna?? na jednych działa na innych nie, ja bym polecał raczej pobiegać. Sam biegam i od kiedy zacząłem ponad miesiąc temu efekty widzę piorunujące. 8-)

#9 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 01 April 2008 - 09:00

A ile biegasz dziennie?? po ile km no i w jakim tempie?? ;-)

#10 Gosc_michaelk_*

Gosc_michaelk_*
  • Gość

Posted 01 April 2008 - 10:16

ile macie wzrostu i ile ważycie?

#11 Tik_Tak

Tik_Tak
  • Użytkownik
  • 88 posts
  • Skądwschodnie rubieże

Posted 01 April 2008 - 11:00

co do dystansu to dwoma trasami biegam, jedna ma ok. 6km a druga ok.10 a co do tempa to tutaj ci dokładnie nie powiem bo po prostu nigdy nie mierzyłem, jednakże staram się rozłożyć tak siły żeby całość przebiec w jednakowym tempie, więc wychodzi zazwyczaj taki średnio szybki trucht. A jeśli chodzi o wagę to zgubiłem przez ten okres biegania niecałe 3 kg ciałka i ważę teraz w granicach 74-75 kg przy wzroście 176cm.
A tak na marginesie to zbaczamy z tematu, nie sądzice?? ;-)

#12 Gosc_michaelk_*

Gosc_michaelk_*
  • Gość

Posted 01 April 2008 - 11:29

moje wahania masy ciala sa bardzo duze
kiedys jak nie moglem jezdzic na rowerze i sie bardzo objadalem slodyczami i amerykanskim jedzeniem to wazylem 88kg, wystarczyl jeden sezon i masa spadla do 77kg
moje minimum to 74-75 kg i mysle ze to moja najlepsza masa przy 185cm wzrostu

teraz tez ostatnio malo trenowalem (nauka cale dnie) i waze okolo 83kg, ale teraz mam wiecej czasu i mam zamiar codziennie byc na rowerze i mysle ze w lipcu juz bede mial wage mniejsza o te 6kg.

co do tematu l-karnityny to rzeczywiście jest to naturalny skladnik naszego organizmu niezbedny do metabolizmu i regulacji gospodarki hormonalnej organizmu (jedno sie wiaze z drugim). jest to skladnik pokarmow takich jak nabial czy mieso. ja nie jadam miesa dlatego nadrabiam nabialem, no i kiedys l-karnityna w tabletkach. wlasnie to jest wytlumaczenie dlaczego osoby ktore sie glodza (odchudzaja poprzez niejedzenie) nie chudna, a jak chudna to tylko na chwile, zeby pozniej jeszcze bardziej przytyc, po prosty rozregulowywuja metabolizm organizmu i obnizaja ilosc l-karnityny w miesniach

#13 situ

situ
  • Użytkownik
  • 30 posts
  • SkądGarwolin

Posted 22 June 2008 - 23:02

Witam :!:

Postanowiłem wziąc sie troche za brzuszek. Obecnie ważę 100kg. Na płaskim terenie i na zjazdach OK, ale cięzkie podjazdy z balastem wchodza naprawde cięzko.
Spasłem sie 15kg jak miałem prawie 2letnią przerwe z powodu kontuzji kolana.

I ni cholery nie moge zrzucić bebna. W nogach juz prawie nie mam galarety, tylko mułki twarde jak kamien :mrgreen:

Otóż po konsultacjach z kolegami z siłowni kupiłem Lkarnityne i HMB. Łykam to od 3 dni, ćwicze brzuszki itd, dzisiaj wyszedłem na rower. I nie wiem czy to zasługa karnityny ale jechało mi sie znacznie lepiej.
Na początek pod wiatr, cięzko. Potem podjazdy - 300 metrowe 10procentówki, było ich 8 sztuk. Potem wracałem, miałem mocny wiatr z boku. Cholerne zmęczenie, ledwo trzymałem 28-30. Nagle czuje ze coraz lepiej sie śmiga, zarzuciłem cięzszy blat, 36-38 szło do samego domu, a wiało cały czas ostro.

Normalnie przy takim spompowaniu sie to bym sie tłukł resztkami sił do domu. Zobaczymy jak bedzie mi sie jeździć na 100-150km, mam nadzieje ze ten specyfik to nie ściema. Ciąg dalszy nastapi :mrgreen:

#14 Gosc_rumcajs666_*

Gosc_rumcajs666_*
  • Gość

Posted 15 July 2008 - 16:58

Ja też brałem l-karnityne i faktycznie podczas treningu byłem 2 razy bardziej mokry niż bez niej.
Nie wiem czy sobie to wkręcałem ale po l-karnitynie w ogóle nie miałem siły, zarówno na rowerze jak i podczas biegów, a powinno byc odwrotnie.

#15 Hombre

Hombre
  • Użytkownik
  • 167 posts
  • SkądPolice

Posted 15 July 2008 - 17:15

Ja brałem l-karnityne w płynie(na obozie). Na treningach wogle nie czułem różnicy , a z wagą tak jak było pisane poprzednio- pilnowałem się to schudłem :)

#16 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 15 May 2009 - 20:12

tyle tego jest ... a którą byscie polecili, albo moze jakąś inna czy moze inne ... źródełko ;-)
L-karnityna na Allegro

#17 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 posts
  • Skądelbląg

Posted 15 May 2009 - 21:03

No właśnie, ja ważę 57,5 kg. mam 176 cm i trochę na brzuchu mam zapasów (o bokach nie wspomnę), z nóg schudłem i to bardzo, zaś z brzucha troszkę mniej. Może to być spowodowane tym, że tam miałem więcej "zapasów"? Jak poprawić efekt? Brzuszkami?

#18 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 15 May 2009 - 21:07

jaaacie .... Ty lepiej zimnioki , jakie kluchy i inne obzarstwo uprawiaj, a nie mysl o L-karnitynie ... + ofkorz trening ;-)
57kg i 176 wzrostu, a Ty myslisz o odchudzaniu ?!
W Twoim wieku organizm zwykle nie potrzebuje "wspomagania" w spalaniu tłuszczu ...
A ja ze swoim age'm niestety chyba muszę ...

#19 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Posted 15 May 2009 - 21:11

Jak on ma zapasy tłuszczu na brzuchy to ja w takim razie ma poważną otyłość :mrgreen:

#20 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 15 May 2009 - 21:13

yhy - nastepny kurde "grubas" sie odezwał ...
Tacy jak Wy w ogóle nie powinniscie w taki topic zaglądać ... :mrgreen:

Reply to this topic