Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiki ma nowy rower :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#21 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 18 maj 2011 - 15:25

Rower wygląda skromnie i z klasą :)

#22 Gosc_gregi1997_*

Gosc_gregi1997_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2011 - 17:54

no naprawde jest na co popatrzeć a masz zamiar przymierzyć do nowego osprzętu???

#23 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 18 maj 2011 - 21:41

no naprawde jest na co popatrzeć a masz zamiar przymierzyć do nowego osprzętu???

Jakiego osprzętu ? Przecież ten obecny jest nowy (niemal), kupiony ostatniej zimy :roll:

#24 sewi

sewi
  • Użytkownik
  • 236 postów
  • SkądOpole

Napisano 20 maj 2011 - 15:27

Wiki, gdzie i za ile kupiles siodlo Fizik Antares, na jakich pretach (carbon?)? Wazyles go tez moze? Wedlug metody Fizika tez powinienem miec Antaresa.

#25 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 20 maj 2011 - 16:16

Wiki, gdzie i za ile kupiles siodlo Fizik Antares, na jakich pretach (carbon?)? Wazyles go tez moze? Wedlug metody Fizika tez powinienem miec Antaresa.

Tutaj masz dobrą cenę. Kupowałem na Allegro od innego sprzedawcy (Republic Bikes z Tych). Co do wagi to ważyłem, i o ile dobrze pamiętam to moja waga nie odbiegała od wagi producenta. Siodełko dla moich czterech liter jest super.

#26 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 20 maj 2011 - 17:17

tcp zważę jutro, nie ma sprawy.

:-(

#27 sewi

sewi
  • Użytkownik
  • 236 postów
  • SkądOpole

Napisano 21 maj 2011 - 12:49

Wiki, dzieki bardzo za linka i info dot. siodełka Antares. :-D

#28 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 21 maj 2011 - 21:23

Ładne kółka, znajomo wyglądają. ;-)

Masz zamiar je zmienić na jakieś dziadowskie mafiki? ;-)

#29 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 23 maj 2011 - 12:02

Ładne kółka, znajomo wyglądają. ;-)

Masz zamiar je zmienić na jakieś dziadowskie mafiki? ;-)

Nie zmienić tylko kupić jakieś fajne kółka na wyścigi. Fulcrumy od Ciebie sprawują się wyśmienicie i zostawiam je na treningi (na wyścigi na razie także).

#30 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 27 maj 2011 - 22:21

Może nie jest tak bombowo jak ma Deadi, ale jakieś tam zmiany są :-P

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Aha, co do widelca.
Były naklejki Drużyny Szpiku z obydwu stron. Nie podobała mi się czcionka od samego początku. W ruch poszła suszarka. Naklejki zeszły, zostały i resztki kleju. Próbowałem delikatnie, nic nie dawało. Dodam, że lakier na widelcu odkąd ramę zmieniłem, nie podobał mi się i to bardzo. Poszedł rozpuszczalnik w ruch, "ryzyk fizyk" pomyślałem. Klej schodził i oczywiście lakier też. Okazało się, że ktoś pryskał na własną rękę widelec. Zużyłem cały rozpuszczalnik i widelec ma też oryginalny kolor. Jest lepiej. Jakby ktoś widział z bliska mój czarny widelec to by powiedział: O MATKO, KTO TO MALOWAŁ ???

#31 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 27 maj 2011 - 22:35

Hmmm bez urazy, ale ta bomba to raczej niewypał ;-)

kółka niby carbonowe, niby fajne, ale aluminiowa bieżnia hamulcowa w ogóle nie pasuje i psuje wygląd tych kół. Wyglądają jak 26'' MTB

Biały widelec - totalne nieporozumienie.

Reasumując: rama pstrokata, owijka pstrokata, kólka pstrokate, widelec z kosmosu - czerwona owijka to pikuś ;)

może fotka na trasie bądz po prostu wygląd na live ratująten rower :)

#32 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 maj 2011 - 22:42

Piękne kółka :-) Choć na góry i kryteria które jeździsz te drugie chyba były by lepsze, ale ja na moja Wielkopolskę wolał bym też takie jak masz.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#33 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 27 maj 2011 - 22:43

Deadi co do widelca to jak się byś bliżej przyjrzał poprzednikowi to jest lepiej niż było. Na fotkach czarny to czarny, z bliska lakier był masakryczny. Fakt, gdybym nie zrywał naklejek czarny byłby do tej pory. Jak wpadnie coś grosza w sezonie to prysnę u kogoś kto to robi dobrze.
Co do kół: Cosmic tak ma, co ci na to poradzę. Jest plus: nie muszę wymieniać klocków.

ROZMIAR nastawiłem się na płaskie jednak (koła są tylko na starty) i dlatego taki wybór. Druga sprawa, na Ksyriumy musiałbym czekać kupę czasu.

#34 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 27 maj 2011 - 22:50

Cosmici :shock:

nie mam więcej pytań :)

niech Cię niosą pod Mont Ventoux :)

#35 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 28 maj 2011 - 16:39

wicklowman, ile dales za komplecik uzywki czy nowka ? ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#36 kapsel

kapsel
  • Użytkownik
  • 138 postów
  • SkądPtb \ ŁDZ

Napisano 28 maj 2011 - 19:10

Deadi, ty tak na poważnie? najpierw "niby fajne kółka ale wyglądają jak MTB" a dopiero potem jak wicklowman napisał, że to cosmici to się tym podnieciłeś?
no i te kółka to raczej nie na Mont Ventoux :)
w każdym razie - ja się jaram.zwłaszcza tylnym trójkątem przy mocowaniu hamulca.
to pozwala w pełni wykorzystać słynne "tłumiące właściwości" węgla?

#37 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 28 maj 2011 - 19:19

kapsel Deadi lubi się droczyć :-P
Co do tylnego widelca: czy ja wiem, spisuje się dobrze jak dotąd.
Co do kół: dzisiaj był pierwszy test na Jarna Klasika. W połączeniu z GP4000S rewelacja, szczególnie na płaskich odcinkach (takich nie brakowało).
W najbliższych dniach będzie zmiana. Do kupienia nowa kierownica. Dzisiaj pękła na przejeździe kolejowym na Jarnej (podejrzewam, że to najzwyklejszy niefart). Ponad 60 km do samej mety jazda na górnym chwycie (pękniecie jest od klamki ciut w górę). O szczegóły proszę nie pytać aby nie robić OT. W swoim czasie będzie relacja z wyścigu na BS.

#38 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 28 maj 2011 - 19:44

nic z tych rzeczy - po prostu dla mnie bardziej liczą się wartości użytkowe niż estetyczne - w tym przypadku jakość zdecydowanie przebija wygląd, dlatego mogą one w ogóle nie wyglądać. ;-)

#39 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1048 postów
  • SkądWWL

Napisano 28 maj 2011 - 19:51

wicklowman, kurde ale dojechaleś cały? Pekanie kierownicy to jedna z najgorszych rzeczy jakie mogą się przytrafić. :shock:

#40 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 28 maj 2011 - 20:00

Bikemaster tak dojechałem cały. Kierownicę w kupie trzymała owijka Fizik-a z microtexu. Tak mi się zdaje, że jakbym miał jakąś tanią, korkową to mogłoby się skończyć inaczej. Przerzutka tylna nie działała już jak się należy ale aż tak źle nie było.