Pro ma trojkat 405mm, krotszy 385mm jest w modelu SL.O ile się nie mylę, to Jarek jeszcze wspominał, że sztywność i efektywne przyspieszanie ramka zawdzięcza krótszym rurkom tylnego trójkąta.
LUXTECH EDGE PRO
Posted 10 June 2011 - 15:03
Posted 09 December 2011 - 22:33
Nie liczyłem dokładnie ile już na niej przejechałem, ale w granicach 5 kkm.
Rower w międzyczasie dostał kilka drobiazgów - blaty Rotora Q-Rings 53-39, tylną przerzutkę DA, kierownicę alu Syntace(wygodniejsze chwyty), koszyki Elite, regulatory napięcia linek i osłonki. Myślałem nad sztycą, ale jednak zostawię tą, mimo tego, że średnio się prezentuje.
Dobra, przechodzę do ramy. Ma kilka minusów, ale to są drobiazgi i wg niektórych wcale nie muszą to być wady.
- przelotki przerzutek znajdują się na dolnej rurze, dzięki czemu nie rzucają się w oczy(to akurat plus), ale na poprzedniej ramie miałem je na główce ramy, dzięki czemu nie musiałem wcześniej stosować regulatorów napięcia linek na pancerzach tylko śrubowe
- przez to mocowanie przelotek trzeba stosować gumowe nakładki na pancerz dla ochrony lakieru(wcześniej tylko na hamulcowym musiałem założyć)
- linka przedniej przerzutki leci przez ślizg, a później opiera się na ramie ze względu na masywność węzła suportowego
+ masywność węzła suportowego - niesamowita sztywność, którą czuć podczas jazdy
+ lakier bardzo ładnie się prezentuje, choć średnio byłem do niego przekonany i łatwość czyszczenia w porównaniu do matowego jest nieporównywalna(zwłaszcza z jakiegoś błotka)
Inne plusy i minusy już były kiedyś opisane, więc piszę o innych. Nie zapisałem tego nigdzie wcześniej dlatego teraz nie kojarzę czy coś jeszcze miałem napisać.
Moją wymarzoną ramą jest oczywiście Canyon SLX, ale przy tych funduszach, jakie miałem, wziąłem tę ramę i tego nie żałuję. Prowadzi się bardzo dobrze i bardzo mi się wizualnie podoba ta jej masywność(waga jest może i spora, bo ok. 1300g, ale nie zależało mi bardzo na wadze ze względu na moje 80+
Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytania, chętnie udzielę odpowiedzi.
Posted 10 December 2011 - 21:19
- Grzesiekkry likes this
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 10 December 2011 - 21:59
Gosc_krystianzach_*
Posted 10 December 2011 - 22:05
Posted 11 December 2011 - 14:41
Gosc_zenek_*
Posted 11 December 2011 - 16:16
po prostu LUXTORPEDA
zazdrośnik :-/ zenek
Gosc_zenek_*
Posted 11 December 2011 - 20:16
zenek zazdrośnik
;-)
Posted 11 December 2011 - 21:07
Pozdrawiam :]
Posted 05 May 2012 - 22:02
Korba DA ze wspomnianymi kiedyś Q-Ringsami Rotora - na początku było ciężko z udami, ale później się przyzwyczaiły. Zauważyłem obniżenie kadencji i wzrost obwodu uda(stare spodnie cisną).
Dorobiłem się klamkomanetek ST-6700 i kokpit rzeczywiście wizualnie zrobił się ładniejszy, bardziej estetyczny. Na przedniej klamce zauważyłem różnicę w oporze przy ciągnięciu przerzutki w górę, tylna chodzi tak samo lekko jak ST-6600. Górny chwyt jest wygodniejszy, ale nie ma już chwytu za korpus, który lubiłem przy mocnej jeździe na głównej drodze.
Kierownica Syntace CDR dużo wygodniejsza od FSA K-Wing. Rurki w górnym chwycie są masywne, a owijka gruba i miękka dzięki czemu nie brakuje mi górnego spłaszczanego chwytu.
Nowe hamulce z Planet-X też się bardzo dobrze sprawują, choć czasami mi się przesunie przedni minimalnie w bok i muszę go poprawić kluczem, żeby go wyśrodkować - nie trzyma go bardzo mocno w ramie mimo bardzo mocnego dokręcenia.
Rama nadal bardzo dobrze się sprawuje, jest potwornie sztywna, choć waga nie zachwyca - za tę cenę wziąłbym ją jeszcze raz
Mam jedynie pecha do szytek, bo co 2, 3 tysiące rozetnę jakąś na boku ;/ W tej chwili używam Tufo Hi-Composiite, a na testy czekają S33 Special. Droższych już nie kupię, bo rozciąłem Conti GP4000 i jedną Vittorię Corsę Evo, a drugą szlag trafił przez uszczelniacz i oczekiwanie na następną szytkę bez jazdy ani pompowania.
Posted 05 May 2012 - 22:10
Posted 05 May 2012 - 22:16
Gosc_Jelitek_*
Posted 05 May 2012 - 22:57
Posted 08 May 2012 - 12:49
Więcej fot.

Gosc_dominik28382_*
Posted 08 May 2012 - 13:57
Gosc_Jelitek_*
Posted 08 May 2012 - 15:12