Jump to content

Photo

Mój Dzisiejszy Trening - Archiwum 2011/06/29-2012/02/10

• This topic is locked This topic is locked
1146 replies to this topic

#661 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 15 December 2011 - 14:54

Potwornie wieje ostatnio.. Do tego dzisiaj mżawka przez 40km i stąd musiałem się spieszyć :D

Dst: 67.00 km
Czas: 02:17 h
Avg: 29.34 km/h
Max: 49.00 km/h
Temp: 4.0*C
HR max: 171( 84%)
HR avg: 147( 72%)
Kalorie: 1651(kcal)

#662 Gosc_Boss999_*

Gosc_Boss999_*
  • Gość

Posted 15 December 2011 - 15:33

Potwornie wieje ostatnio.. Do tego dzisiaj mżawka przez 40km i stąd musiałem się spieszyć :D

Czas: 02:17 h
Avg: 29.34 km/h
Max: 49.00 km/h
Temp: 4.0*C
HR avg: 147( 72%)
Kalorie: 1651(kcal)

Na rowerze szosowym czy na góralu tak pociskasz?

#663 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 15 December 2011 - 15:49

Szosowy ;-)

#664 Xevronix

Xevronix
  • Użytkownik
  • 109 posts
  • SkądNowy Dwór Gdański

Posted 15 December 2011 - 16:48

Drogi Grzegorzu, proponuję zakupić nowy licznik rowerowy gdyż ten który obecnie posiadasz
nie jest do końca sprawny bo prędkość średnią wskazał ci nieprawidłową.
No chyba że sam obliczasz średnią biorąc do obliczeń czas i dystans. W tym przypadku musiałbym stwierdzić że po prostu nie umiesz tego robić bo dziś wyszła ci średnia 30.38 km?h
więc pomyliłeś się tylko o około 8 km/h czyli prawie nic ;-)

Już swego czasu była kłótnia o te średnie Grzegorza, nie wiadomo skąd wychodziły mu kosmiczne. Pisał wtedy, że to nie nasza sprawa czy coś w tym stylu, potem nawet dostał bana na jakiś czas. Jak widać niczego się nie nauczył.

Obecnie mam domowy obóz treningowy, także robota idzie. Ostatnie 4 dni wyszło prawie 440km, jak pogoda dopisze to do niedzieli zasuwam.

Jeździsz na szosówce, czy masz coś zimowego? Pamiętam jak pisałeś, że jeździsz cały rok, bez względu na noc i pogodę...

#665 serav

serav
  • Użytkownik
  • 199 posts
  • SkądŁomża

Posted 15 December 2011 - 16:52

Drogi Grzegorzu, proponuję zakupić nowy licznik rowerowy gdyż ten który obecnie posiadasz
nie jest do końca sprawny bo prędkość średnią wskazał ci nieprawidłową.
No chyba że sam obliczasz średnią biorąc do obliczeń czas i dystans. W tym przypadku musiałbym stwierdzić że po prostu nie umiesz tego robić bo dziś wyszła ci średnia 30.38 km?h
więc pomyliłeś się tylko o około 8 km/h czyli prawie nic ;-)

Już swego czasu była kłótnia o te średnie Grzegorza, nie wiadomo skąd wychodziły mu kosmiczne. Pisał wtedy, że to nie nasza sprawa czy coś w tym stylu, potem nawet dostał bana na jakiś czas. Jak widać niczego się nie nauczył.

Aha czyli kolega lubi się dowartościować wpisując takie średnie :) ? Może to jest najlepsza średnia z okrążenia 10km ;)

#666 Gosc_Ranger_*

Gosc_Ranger_*
  • Gość

Posted 15 December 2011 - 19:52

Witam wszystkich :) W zeszłym tygodniu rozpocząłem bazę pod wymagające cele '12. Docelowo co miesiąc dobrze by było dobić do 20-25h tygodniowo, jeśli psychika pozwoli - szczególnie kiedy ponad połowę treningów przeprowadzę na siłowni (rower spiningowy) bądź na trenażerze. Jak na razie powoli się rozkręcam, ubiegły tydzień 13h, w tym planuję 16h - wszystko na zewnątrz, taka zima to ja rozumiem :D

TIME: 03:06h
DST: 90.5km
AVG HR: 148
MAX HR: 186
AVG SPD: 29.3km/h
KCAL: 2020

Ogólnie rzecz ujmując to ciężko mi utrzymać niższe tempo (bez ryzyka przetrenowania przy tej objętości powinienem trzymać się ~145, przeglądając dzienniki z zeszłego roku), co świadczy o doskonałej regeneracji, zobaczymy na jak długo :P

#667 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 15 December 2011 - 21:22

Jeździsz na szosówce, czy masz coś zimowego? Pamiętam jak pisałeś, że jeździsz cały rok, bez względu na noc i pogodę...

Oczywiście jak jest zima to jeżdżę na zimówce, ale jeszcze nie ma potrzeby, także jeżdżę na rowerze treningowym, a wyścigowy się kurzu. Swoją drogą wstyd się przyznać, ale dopiero dzisiaj zabrałem się do przygotowywania zimówki do sezonu, i niestety trochę roboty jest, ale co zrobić jak się jeździ w sniegowej breji to rower obrywa.

Dzisiaj trochę górek zaliczone oczywiście w Czechach ostatnie 6 dni wyszło ok 600km, a w grudniu już ponad 1 tys. km , ale za to jutro odpoczynek, no i przyszły tydzień już porządniejsza regeneracja.

#668 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 15 December 2011 - 23:15

mój dzisiejszy trening był bardzo owocny :mrgreen:

#669 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 16 December 2011 - 12:28

Uh Ah :D Masakrycznie dzisiaj wieje.. ICM pokazuje wiatr ponad 40kmh ! Powrót ponad 30km z prędkością 23-25kmh bo nie dało się nic przepchnąć.. :roll:
Ta sama trasa co wczoraj ,a sporo wolniej przez wiatr..
No i jeszcze by mnie dzisiaj rozjechali.. Całe info na bikeblogu :)

Czas: 02:27 h
Avg: 27.35 km/h
Max: 41.00 km/h
Temp: 2.0*C
HR avg: 152( 75%)
Kalorie: 1857(kcal)

#670 vuki

vuki
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądRawicz

Posted 16 December 2011 - 13:10

No i jeszcze by mnie dzisiaj rozjechali.. Całe info na bikeblogu :)
)

czytałem i mam ochotę w takich sytuacjach walnąć bidonem w gościa
no co piłem i jechał na trzeciego to odrzuciłem bidon by chwycić kierownicę
no najwyżej z OC roweru by poszło

#671 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 16 December 2011 - 13:22

xubix, seat jechał z naprzeciwka? Kiedyś miałem taką sytuację gdy jechałem ze znajomym, ja przodem, on za mna i na wąskiej drodze z naprzeciwka dres w golfie II wyprzedza. Nie mieliśmy gdzie uciekać bo na drodze były wysokie krawężniki, ja zacząłem hamować i przytuliłem się do krawężnika, prawie upadając, a kolega za mną, nieświadomy całej sytuacji wyjechał z mojej lewej prosto pod golfa, gdy go zobaczył położył rower i siebie prosto na mnie. Minął nas o centymetry.

#672 serav

serav
  • Użytkownik
  • 199 posts
  • SkądŁomża

Posted 16 December 2011 - 13:30

Kiedyś ewakuowałem się właśnie na zakręcie jak Tir wyprzedzał Tir-a. Ale gość przeprosił , ja na szczęście miałem gdzie zjechać i bezpiecznie się zatrzymać.

#673 Gosc_Ranger_*

Gosc_Ranger_*
  • Gość

Posted 16 December 2011 - 17:21

Oj ja dzisiaj również miałem masakryczny problem z wiatrem (43km/h), cztery razy musiałem się zatrzymać, w innym przypadku skończyłbym w rowie bądź na czyjejś masce z naprzeciwka. Do tego wyjechałem zbyt późno z domu i dopadła mnie ciemność, co przyczyniło się jeszcze bardziej do skrócenia treningu, a szkoda, bo coś czuję po kościach że niedługo ciepełko się skończy :(

TIME: 01:57h
DST: 55km
AVG HR: 147
MAX HR: 184
AVG SPD: 28.9km/h
KCAL: 1250

Jutro regeneracja i w niedzielę coś grubszego 4-5h. Ja chcę na Kanaryyyyy :mrgreen:

#674 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 16 December 2011 - 19:45

W przypadku wyprzedzania na trzeciego mam dwa rozwiązania, celowanie w lusterko, albo bidonem w przednią szybę i nie waham się tego użyć w razie potrzeby.

#675 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 16 December 2011 - 20:01

Oglądałeś ?

#676 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 16 December 2011 - 20:48

Jeśli chodzi o wymuszanie z przeciwka,to przeważnie zdążę tylko pajacowi napluć na szybę,ale zdarzało mi się z refleksem uciekając nalać gościowi z bidonu do środka przez otwarte okno :-P . Przy zajezdzaniu i spychaniu mnie z szosy podczas wyprzedzania wytrenowałem sobie tempówki(przeważnie miejskie) i łapanie delikwenta na kolejnych światłach,bądz skrzyżowaniu,potem już tylko młotek z łapy w dach,lub szybę i adekwatna do winy słuszna wiązanka,bynajmniej nie kwiatów :mrgreen:

#677 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,694 posts
  • SkądKraków

Posted 16 December 2011 - 21:38

masz racje , naiperdzielaj wszystkich , oni póżniej sie odwdzięczają innym rowerzystom.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#678 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 16 December 2011 - 21:44

Jeśli chodzi o niebezpieczne wyprzedzanie to zdarzyło mi się kilka razy przywalić blachosmrodziarzowi porządnie pięścią w drzwi, oczywiście jeśli miałem okazje go dogonić. Owszem rozumie wyrozumiałość, bo różne rzeczy mogą się na drodze zdarzyć, ale ja jeżdżę na tyle dużo że nie będę tolerował chamskich wyczynów kierowców.

Dyskusja niestety nie na temat, także niech to ktoś uporządkuje jeśli można i kończymy polemikę.

#679 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 16 December 2011 - 22:09

masz racje , naiperdzielaj wszystkich , oni póżniej sie odwdzięczają innym rowerzystom.

to chyba jakiś Plastusiowy żarcik... czyżby kolega jezdził na MTB w terenie wyłącznie?

#680 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 posts
  • Skądz podium

Posted 17 December 2011 - 10:26

jestem dziwny, ale jak widze taka sytuacje to wyjedzam na srodek pasa i udaje ze nie widze ze ktos jedzie po moim pasie z naprzeciwka. wtedy te matoly w jakis sposob nagle mnie zauwazaja. oczywiscie mam na uwadze ze musze byc gotowy na katapulte na pobocze. ps: i mam w glebokim powazaniu co sobie na temat takiego zachowania mysli jeden z drugim, wiec prosze bez kometarza :-P

ps: wczoraj zwyczajowe 18km na turacz i z powrotem. pusto, zajebiscie ale megaslisko. na szczescie wlasnie zaczal padac snieg :mrgreen: