Jump to content

Photo

Mój Dzisiejszy Trening - Archiwum 2011/06/29-2012/02/10

• This topic is locked This topic is locked
1146 replies to this topic

#881 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 13 January 2012 - 22:34

72 km po Puszczy Kampinoskiej przełąjówką. Trochę łatwych i szybkich ścieżek, a trochę terenu naprawdę trudnego dla przełajówki czyli czerwonym szlakiem z Palmir do Łomianek. Piach, korzenie, błoto i jeszcze więcej piachu, korzeni i błota. A na deser strome pagórki gdzie oponki przełajówki traciły przyczepność zwykle przed samym szczytem :-D
72.93 km
3.56 h
HR avg - 72%
HR Max - 85%
śr temp 1.7 C

#882 garenge

garenge
  • Użytkownik
  • 862 posts
  • SkądPoznań/Inowrocław

Posted 13 January 2012 - 23:14

Trenażer regeneracyjnie, ogólnie się szykowałem na 1:45 i obejrzenie całego 18 etapu TDF '11, ale net się zaciął i lipa.

DST 16.17 km
Czas 35:20
AVG speed 27.50
AVG Cad 91
AVG HR 134
Max HR 151
Spalone 427 kcal
Temp 18*C

Grube kolarstwo, BMI fighter :)

#883 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 posts
  • Skądz podium

Posted 14 January 2012 - 18:48

15km w sniezycy, po ciemku, momentami po pas sniegu, momentami po kolana, ale w lesie nawet nawet (slady skutera + zjezdzajacych snowboardzistow). na polanach gdzie bylo totalnie wszystko zawiane, widocznosc na 2 metry, ciemno, zimno to dosc specyficzne przezycie, jeszcze 2-3 lata temu bym pewno totalnie spanikowal ;)

autoportret po treningu :D

Dołączona grafika

#884 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 14 January 2012 - 18:51

LoveBeer, dziadek mróz :D

a ja wczoraj się po raz kolejny nieźle wynorałem na hali grając w piłkę nożną :)
2h ciągłego biegania za piłką.. po przerwie świątecznej [4 tyg nie graliśmy] koledzy jakoś niezbyt w formie ,po ok godzinie grania wszyscy mieli deski tylko Kriso biegał :mrgreen:

za tydzień może poproszę moją lubą to zrobi mi jakieś fotki jak gramy w piłkę ,trzeba to uwiecznić :mrgreen:

#885 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 14 January 2012 - 19:17

Kilka pstrykow z dzisiejszej calodiowej prawie jazdy w tlenie po lesie , pogoda rewelka !

Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika

Ps; Reszta pstrykow tu

#886 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 14 January 2012 - 20:27

Trenażer tlenikowy 3h i kadencja 108-110

#887 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 14 January 2012 - 20:37

Mając dośc łomotania żelastwem i potem treningu kardio zapisałem się na zajęcia crossfit i po trzecich zajęciach myślę , że dobrze trafiłem . Trening siłowo wytrzymałościowy z wieloma ajcentami rozciągania . Ponieważ tego ostatniego miałem ostatnio mało czuję się jak rozjechany przez walec .
dodatkowo dołożyłem sobie pół godziny na ergometrze wioślarskim trochę treningu powtórzeniowego pilnując tempa 1 km /4 min.

#888 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 14 January 2012 - 20:42

Mając dośc łomotania żelastwem i potem treningu kardio zapisałem się na zajęcia crossfit i po trzecich zajęciach myślę , że dobrze trafiłem . Trening siłowo wytrzymałościowy z wieloma ajcentami rozciągania . Ponieważ tego ostatniego miałem ostatnio mało czuję się jak rozjechany przez walec .
dodatkowo dołożyłem sobie pół godziny na ergometrze wioślarskim trochę treningu powtórzeniowego pilnując tempa 1 km /4 min.

fajne i ciekawe,podziel się potem efektami

#889 kowalzkap

kowalzkap
  • Użytkownik
  • 46 posts
  • SkądWudzyn k. Koronowa

Posted 14 January 2012 - 21:05

Na jakich ergometrach jeździsz? :) CONCEPT 2? No ergometr to bardzo fajna sprawa! :) Tak naprawdę to praktycznie wszystkie mięśnie są zaangażowane w prawidłowym ruchu wioślarskim :) Trenuję wioślarstwo i właśnie w tym okresie dużo jeździmy na tej maszynie :) I trafiają się treningi 2x60min :D To jest coś strasznego! :) Ale tak to już jest niestety zimą :)

#890 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 posts
  • Skądmazury

Posted 14 January 2012 - 23:02

LoveBeer jesteś Hardcorem :lol: :mrgreen: :lol:

#891 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 posts
  • Skądz podium

Posted 15 January 2012 - 09:18

sa momenty ze tez tak mysle. do tego ze niespelna rozumu hardkorem ;)

#892 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 15 January 2012 - 19:30

Wczoraj 82 km po śniegu w Puszczy Kampinoskiej. Wyrobiłem się tuż przed śnieżycą, która mocno zasypała ścieżki. Jeździłem przełajówką po prostych szlakach - czarnym przez Sieraków do Drogi Palmirskiej i później nudnym i brzydkim zielonym.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Gdy wracałem zaczęła się śnieżyca, jazda po drogach była mało przyjemna i niebezpieczna, na szczęście na Bemowie jest sporo ziemnych ścieżek wzdłuż ulic. Dojechałęm do SKMki i wróciłem pociągiem do Pruszkowa

82.32 km
4.08 h
HR AVG - 70%
HR Max - 85%

Przez dwa dni zrobiłem 150km w większości po Puszczy więc dziś po zmasowanym ataku zimy 2.20 h jazdy po najbliższym lesie.

40 km
2.22 h
HR avg - 65%
HR max 80%

#893 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 15 January 2012 - 20:08

A ja w weekend dwa kapcie złapałem w zimówce :-/ . Wczoraj z własnej winy w lesie przebiłem tylną oponę. W domu nie obejrzałem co się stało i dzisiaj na treningu kolejna guma, opona była po wczorajszym uderzeniu uszkodzona. Ale nie ma tego złego, mam nadzieje że limit przynajmniej do wiosny wyczerpany. Swoją droga w weekend wyszło ok 190km, aczkolwiek tydzień był nieco odpoczynkowy. Jak śniegu nie napada po pas to damy radę.

#894 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 16 January 2012 - 09:46

Ja też 2 kapcie zaliczyłem. Zmiana dętki zgrabiałymi od mrozu dłońmi to super zabawa :)

#895 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 posts
  • Skądz podium

Posted 16 January 2012 - 15:03

17 km, 700 up w takich warunkach:

Dołączona grafika

:mrgreen:

po drodze na szlaku mijalem 2 metrowe nawiane zaspy (!!!), jak na gorce to naprawde srogo !

#896 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2,692 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 January 2012 - 15:33

Sie nie dziwie, ze biegac sie chce, widoki jak w bajce :D

#897 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 16 January 2012 - 16:14

LoveBeer, a można wiedzieć, w jakich butach Ty biegasz ? Nie masz bajorka w nich ? Śnieg Ci nie wlatuje ? I tak w ogóle w TV mówili ,że 4 stopień zagrożenia lawinowego, więc gdzie Ty biegasz ? :-P ;-)

A to mój dzisiejszy trening: trenażer :)

Dst: 67.00 km
Czas: 02:00 h
Avg: 33.50 km/h
Max: 57.00 km/h
Temp: -*C
HR max: 155( 78%)
HR avg: 145( 73%)
Kalorie: 1366(kcal)

#898 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 posts
  • Skądz podium

Posted 16 January 2012 - 16:31

biegam w softshellowych adidasach, a cieplo jest w sumie zawsze dopoki sie jest w ruchu, gorzej z 'mokroscia', ale tu juz nic nie da, w trekingowych butach biegalem i tez mialem mokro, nie tyle od sniegu co od nieoddychania buta, ktory oddychac nie ma jak skoro jest w wiekszosc czasu zatopiony w sniegu ;)

ps: w polowie biegu z jakies 500 metrow brnalem w sniegu po pas, juz mialem zarzadzic odwrot kiedy w lesie dostrzeglem przedeptane swiatelko nadziei, a potem juz jakos poszlo, mimo to nogi specjalnie mi nie zmarzly (nie zeby bylo super cieplo, ale w takich tatrach juz takie boruty przechodzilem ze takie akcje jak dzis to pikus :mrgreen: )

#899 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 16 January 2012 - 17:44

kocham taka zime , ale u mnie na razie poki co wiosna :mrgreen: (prawie caly dzien w lesie smigalem )

Dołączona grafika

http://marco.web-alb...-16-januar-2012

#900 serav

serav
  • Użytkownik
  • 199 posts
  • SkądŁomża

Posted 16 January 2012 - 17:44

Trenażer:

Dystans: 42.48 km
Czas: 1:30:26
Śr. prędkość: 28.2 km/h
Kalorie: 1,256 C
Śr. tętno: 149 uderzenia/min
Maks. tętno: 168 uderzenia/min
Śr. rytm pedałow.: 79 obr./min
Maks. prędkość: 59.3 km/h

Po takiej sesji koszulka i spodenki mokre jakbym wyjął je przed chwilą z pralki :) i ponad 1kg ubytku na masie :)