Lance Armstrong - historia subiektywna
Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:21
Warta przeczytania, choćby ze względu na opis jego walki z rakiem czy powrotu do zdrowia i kolarstwa. Większość z nas doświadczy lub już doświadcza bezpośrednio lub pośrednio tej choroby, a postawa LA, jego matki i przyjaciół może być wspaniałą inspiracją do walki.
Gdy przeczytałem tą książkę, facet stał się dla mnie bohaterem. Jeśli brał doping to tylko w nieco mniej lśniącej zbroi, ale nadal bohaterem.
- Petercop lubi to
Gosc_jakubu_*
Napisano 12 wrzesień 2011 - 08:01
Gosc_jakubu_*
Napisano 30 marzec 2012 - 14:02
http://sportprofile....osci.php?nid=25
Życzę miłej lektury i dużo inspiracji!
W tekście znajdziecie linki do short'ów z cytatami Lance'a.
Jak ktoś zna ciekawe cytaty kolarskie i/lub nie tylko, albo inne motywujące teksty - wpisujcie. Albo sami twórzcie shorty: http://sportprofile.pl/shorty.php
pozdrawiam
Gosc_intel action_*
Gosc_Pegos_*
Napisano 30 czerwiec 2012 - 10:27
Cytat
To wpadka buhaha http://www.eurosport...819/story.shtml
jak zwykle o Armie kilka tygodnie przed jak i w trakcie TdF:)
Napisano 30 czerwiec 2012 - 21:48
Napisano 30 czerwiec 2012 - 23:51
Zdrowe zmysly w tym biznesie to raczej malo trafne okreslenie... :-|
Napisano 11 lipiec 2012 - 06:32
Cytat
facet jest niesamowity.Nawiazujac do tematu fajny filmik (glosniki)
Fakt, głównie dzięki jemu, dzięki US Postal i temu co robili m.in na Alpe d'Huez zakochałem się na dobre w kolarstwie.
Już teraz czuje się z lekka wydymany i oszukany.
Historyczne akcje LA nadal robią wrażenie, ale to już nie będzie to samo co kiedyś. Łezka w oku już się nie zakręci... nie ze szczęścia i podziwu.
Gosc_rower_*
Napisano 24 sierpień 2012 - 07:56
Jak to jest, że taki Albercik złapany jeździ jeszcze przez 1,5 sezonu i odbiera mu się zwycięstwa za ten okres, ale de facto nie wyklucza z środowiska kolarskiego z udziału w zawodach. Natomiast Armstrong ma być pozbawiony wszystkich zwycięstw? Główna różnica chyba bierze się z tego, że Amerykanie najwyraźniej starają się wykazać w chłostaniu, natomiast iberyjczycy murem stoją za swoim.
EDIT:
Może wprowadzić zasadę, że przechowywane jest przez np. 10 lat i pobierane od wszystkich uczestników wyścigu w tym samym natężeniu. Po tym okresie przyznawane są nagrody... i ustalane są wszystkie klasyfikacje potem. Po ostatnim etapie wielkiej pętli następuje dekoracja żywych, ostatecznie ustalonych, zwycięzców sprzed dekady.
Napisano 24 sierpień 2012 - 08:27
jest , jednoznaczne wskazanie - brał/ nie brał
stad się biorą te wszystkie dziwaczne decyzje,
bo Panowie (może i Panie) je podejmujący, sami do końca nie są
przekonani co do winy zawodnika ...
sport na tm cierpi
:-/
Napisano 24 sierpień 2012 - 08:28
Akurat Lance to typ człowieka, który nigdy się nie poddaje i ma również kasę na najlepszych prawników.
Jeśli jest tak jak myślę, to było to jedyne rozsądne zagranie PR-owe.
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne

Napisano 24 sierpień 2012 - 08:35
Dodaj odpowiedź