Napisano 07 lipiec 2011 - 12:32
No to tak, pulsometr kupiłem żeby mieć zapasowy gdy moja Sigma ląduje na gwarancji (już 6 egzemplarz leci). I parę uwag na szybko.
Deszcz raczej przeżyje ale pływania w basenie chyba nie (przyciski), co najlepsze na pudełku pisze że"pasek zegarka wodoszczelny do 3 bar". Zegarek całkiem ładnie się prezentuje, dosyć czytelny wyświetlacz. Funkcje typu stoper, budzik, timer ma.
Co do funkcji pulsometru to tak - mamy ustawione 3 strefy (brak możliwości zmiany) i 4 do własnej modyfikacji. Gdy wybierzemy strefę (jedną) liczy czas spędzony w niej, poniżej i ponad, dodatkowo alarm wyjścia poza zakres strefy (można wyciszyć). Oczywiście ma średnie max i min tętno. Tętno pokazywane jest dodatkowo w % i tu jeden minus, pulsometr sam wylicza max według daty urodzenia i wagi. Mi akurat wyszło dobrze ale jeśli ktoś ma mocno nietypowe to będzie trzeba sobie datę urodzenia dopasować. Przyczepić się jeszcze można do przycisków, mogłyby być większe (albo po prostu jestem zbyt przyzwyczajony do tych duużych).
Co do opaski - typ plastikowej Sigmy - plastik (guma) jest bardziej miękka niż w Sigmie i trochę węższa. Duża wada to materiałowy pasek szerokości 1,5cm - czyli dość wąski więc opaskę trzeba nosić dość luźno aby nie uwierała (ale co kto lubi). Ciekawi mnie sposób komunikacji - niestety brak informacji.
Podstawka na kierownicę jest, ale raczej nie wepchnie się na zgrubienie przy mostku.
Ogólnie rzecz biorąc - nie żałuję tych 60zł, dla mnie pełni on funkcję zapasową ale myślę że dla początkujących też będzie wystarczający. Gwarancja est 3 letnia ale liczę że przeżyje ten okres spokojnie bo przypadł mi do gustu.
Jakby ktoś miał szczegółowe pytania to pisać, z chęcią pomogę.