Skocz do zawartości

Pulsometr z LIDL'a

154 odpowiedzi w tym temacie

#41 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 29 czerwiec 2012 - 20:47

Tego dokładnie nie wie nikt. Sami naukowcy się nad tym głowią.

#42 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 29 czerwiec 2012 - 20:53

hmmmmm,
powymądrzam teraz :P
Trochę anatomii: sutek=pierś, a ten "dzyndzelek" na jej czubku to brodawka sutkowa :P jakby ktoś nie wiedział :P
Pierś to mięsień, tłuszcz i gruczoły. Piersi, ta część mięsniową i tłuszczową mają wszystkie ssaki, a gruczoły tylko samice.
u facetów to raczej trudno nazwac piersią, raczej mięśniem piersiowym. Choć niejeden facet ma go większy niż kobieta piersi...
Po co one samcom to cholera wie... tak jak to po co nam wyrostek robaczkowy, skoro do niczego nie służy...

A spróbujcie sobie wyobrazić wasze klatkie piersiowe bez tego mięśnia i brodawki. Głupie, co nie? :D

PS. Macie dzięki temu ciutke więcej stref erogennych :P a że macie ich i tak mało to sie cieszcie i z tych :P
haha xD

#43 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 29 czerwiec 2012 - 20:57

Tak wracając do tematu. Wie ktoś może czy w opaskach od tych pulsometrów jest możliwość wymiany baterii i na ile taka wystarcza?

#44 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2012 - 20:59

Do nieba z butami pójdziesz za to dowartościowanie samców ;-)
A tam i tak nikt nie zgadnie jaki to ma związek z ... pulsometrami z LIDL'a :lol:
Koniec już na ten temat, bo jak się Moder obudzi, to wszystko nam wytnie. I słusznie!

#45 Gosc_e967667_*

Gosc_e967667_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:05

Nie chce, aby mnie rozpraszało smyrając to czy tam :P
Ale do rzeczy, jaki obwód ma ten pasek? I jak @Dromik napisał:
"Wie ktoś może czy w opaskach od tych pulsometrów jest możliwość wymiany baterii i na ile taka wystarcza?"

#46 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:19

To tak pasek jest regulowany i z tego co pamiętam to obejmie on wszystkich od tych najchudszych po tych co chcą pasek mocować na sutkach dorodnych pań - czyli pełna uniwersalność. Bateria jest wymienna i spokojnie na cały sezon dość aktywnego użytkowania wystarczy.
Co jeszcze... mój umarł śmiercią naturalną - możliwe że przez zatopienie potem na Indoor Cycling ale o tym już tu chyba pisałem.

#47 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:20

Dromik, mój kumpel ma zeszłoroczny model i jest taka możliwość, więc pewnie w tym też. ;-)

Po cholerę Bozia dała mężczyznom sutki

Wybaczcie offtop :-) Ale o ile dobrze pamiętam jeszcze ze studiów:
Do któregoś tygodnia ciąży płód bez względu na płeć rozwija się identycznie. Druga sprawa to taka, że podstawową płcią w naturze jest płeć żeńska. Innymi słowy: mężczyzna powstaje przez przekształcenie pod wpływem testosteronu. Jeśli w jakiś sposób reakcja płodu na testosteron jest upośledzona to nawet z męskiego garnituru chromosomów, czyli XY, rozwinie się... kobieta ;-)

#48 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:28

zawsze wiedziałam, ze faceci są uposledzeni :P

#49 bordo

bordo
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądKrk

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:35

To tak pasek jest regulowany i z tego co pamiętam to obejmie on wszystkich od tych najchudszych po tych co chcą pasek mocować na sutkach dorodnych pań - czyli pełna uniwersalność. Bateria jest wymienna i spokojnie na cały sezon dość aktywnego użytkowania wystarczy.
Co jeszcze... mój umarł śmiercią naturalną - możliwe że przez zatopienie potem na Indoor Cycling ale o tym już tu chyba pisałem.

a ile wytrzymał?

#50 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:41

Używany był w zastępstwie Sigmy która w pewnym okresie czasu lubiła podróżować do Niemiec i zimę na spinningu (3 miesiące - 3 razy w tygodniu po co najmniej 2h). Myślę że gdyby nie zalewanie go potem na spinningu to służył by dzielnie nadal - po treningach często po otwarciu na baterii były widoczne oznaki zbyt wysokiej wilgoci. Na szosie w życiu się chyba człowiek tak nie spoci więc raczej nic złego nie powinno się dziać.

#51 Gosc_e967667_*

Gosc_e967667_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:42

To może ostatnie pytanie :P
Wspominacie, że najczęściej on umiera przez zatopienie lub Indoor Cycling (rozumiem, że to rower w jakimś klubie fitnessm czy coś podobnego). Otóż podczas wysiłku dość obficie wydzielam płyny ze swojego ciała i nie chciałbym, aby po jednym użytkowaniu przestał mi działać :P Więc jak wygląda sprawa z potliwością i paskiem?
A może go odizolować od ciała np folią do żywności (1 warstwa) ?

#52 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:44

Panowie ja bym się nie bał. W Lidlu nie ma problemu z reklamacjami. Nawet jeżeli wytrzyma tylko 2 lata to za taką cenę OK.

200 post, chyba się już zadomowię na tym forum.

#53 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:46

e967667, widziałem wielu ludzi obficie pocących się na rowerze ale uwierz że to w sumie nic w porównaniu ze spinningiem gdzie po prostu pot leje się z Ciebie na podłogę i zostaje po tobie dość obfita kałuża.
Nawet jeśli to u mnie tak jak pisałem wytrzymał 3 miesiące, więc od razu na pewno nie padnie. W razie czego na reklamacji oddają pieniądze od ręki więc spróbować nie zaszkodzi.

#54 Gosc_e967667_*

Gosc_e967667_*
  • Gość

Napisano 29 czerwiec 2012 - 21:57

Ok, dzięki za informacje :) Wolę się wypytać osób, które miały jakikolwiek styk z tym pulsometrem niż kupić a potem nie wiadomo co z tym zrobić :)

#55 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 postów
  • SkądAugustow/ Białystok

Napisano 30 czerwiec 2012 - 08:13

dobra potwierdzam baterie wymienne obie 2032 czyli standard pasek od 62 do 100 bez rozciągania a z to i 150 da radę :)

#56 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 postów
  • SkądKrk

Napisano 30 czerwiec 2012 - 10:37

Jak myślicie, pulsometry rzucą od otwarcia czy bliżej południa ? Nie wiem czy się ustawiać pod sklepem o 7 rano czy później :)

Potrzebna jest mi pompka, ta z oferty jest jakaś dziwna. Manometr do 12 bar, a pisze, że pompuje do max 7. WTF ? Po cholere manometr do 12 jak pompuje do 7 O_o ? Widzę, że jest to "nowość" więc nic mi o niej nie powiecie. Wymiary raczej nie duże, więc wątpie czy pod kolarskim kopytem długo wytrzyma. Ale za 17/18 zł to chyba spróbuję.

#57 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 30 czerwiec 2012 - 11:26

u mnie lidl jest od 8 i bede już w pracy :/

#58 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 30 czerwiec 2012 - 19:31

Manometr do 12 bar, a pisze, że pompuje do max 7. WTF ?

Manometr ma z kosmosu. Żeby ładnie wyglądało. Poprzednia pompka podłogowa ma manometr do 16 barów :lol: ale napompujesz max 9.

#59 Gosc_e967667_*

Gosc_e967667_*
  • Gość

Napisano 01 lipiec 2012 - 14:53

Ostatnie dziwne pytanie o pulsometr :D
Czy ten pasek nie odparza, albo nie uczula (bardziej martwię się o odparzenia, zwłaszcza przy dzisiejszej temperaturze)?

#60 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 01 lipiec 2012 - 17:25

... a odparzał Cię już jakiś? Nie oczekuj cudu, jak masz alergię, to pewnie każdy Cię będzie odparzał :-( A jeżeli nie masz złych doświadczeń, to spoko :lol:

Dodaj odpowiedź