Jump to content

Pulsometr z LIDL'a

154 replies to this topic

#81 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 posts
  • SkądKraków/Bronowice

Posted 02 July 2012 - 20:11

Nie wyłącza się go. Nie bój nic o baterie. Jak opaska nie działa to zużycie prądu jest minimalne a bateria kosztuje jakieś 4 zł.

#82 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 posts
  • SkądKrosno

Posted 03 July 2012 - 09:11

Myślałem, że nie ma instrukcji do nieodszyfrowania. Ja z tą nie daje rady. Jak mam odczytać wyniki z treningu? Wchodzę na Timer i nie mogę wejść w funkcję Memory. Cały czas odlicza mi upływające minuty. Ponadto w górnym wierszu mogę tylko przestawić coś takiego: Cd r Cd U Cd 5. Nie ma tego w instrukcji. Jak wejść w zapisane tętno max, śr. i najniższe?

Gdzie są kalorie i BMI? Może to proste, ale zaczynam tracić nerwy więc proszę o pomoc. Dzięki

#83 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 posts
  • SkądKrk

Posted 03 July 2012 - 09:29

Klikasz MODE, żeby pojawiło się HRM, dalej klikasz SEL, będzie Timer,Calories ( jak wejdziesz i set albo sel to masz fat burn i bmi ), dalej masz Memory ( wchodzisz i masz HI czyli max tetno, klikasz set i masz AV i LO ), zone to strefy, fitness level masz w instrukcji opisany.

#84 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 posts
  • SkądKrosno

Posted 03 July 2012 - 09:33

... i wszystko jasne. Wielkie dzięki. :-D

#85 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1,982 posts
  • SkądWwa

Posted 03 July 2012 - 10:32

"zadzwoni alarm 'PIEP-PIEP-PIEP-PIEP-PIEP...'")

można się było nie źle pośmiać czytając instrukcję.

#86 BraUn

BraUn
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 July 2012 - 10:50

"zadzwoni alarm 'PIEP-PIEP-PIEP-PIEP-PIEP...'")

można się było nie źle pośmiać czytając instrukcję.

E tam.. Narzekacie ale dobrze, że w ogóle był język PL ;)

#87 pire

pire
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • Skądwarszawa

Posted 03 July 2012 - 12:38

Też nabyłem wczoraj ten pulsometr, z urządzeniem jest wszystko w porządku, jedyny problem to uchwyt na kierownicę, u mnie kierownica jest pogrubiana i niestety nie ma szans wejść.

W związku z powyższym chętnie pozbędę się tego urządzonka, kierownicy nie będę zmieniał.
Jedyny mankament, że wychodząc ze sklepu odruchowo wyrzuciłem dowód zakupu co jest równoznaczne z utratą gwarancji.
Wszystko jest kompletne, jedynie sprawdzone czy działa, więcej na prw.

#88 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 posts
  • SkądAugustow/ Białystok

Posted 03 July 2012 - 13:15

miałem go i da się na 31,8 wcisnąć ale to dosłownie się wciska (trochę na siłę nie bój się wytrzyma)

#89 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 posts

Posted 03 July 2012 - 13:37

.......wcisnąć ale to dosłownie się wciska ...

zresztą w instrukcji właśnie tak zapisano
:)

#90 pire

pire
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • Skądwarszawa

Posted 03 July 2012 - 13:39

Niby wchodzi ale trzyma się tak jakoś niemrawo. Mam też inny pulsometr i nie ma z nim takiego problemu. Odsprzedaję oczywiście w cenie sklepowej.

#91 BraUn

BraUn
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 July 2012 - 13:48

Niby wchodzi ale trzyma się tak jakoś niemrawo. Mam też inny pulsometr i nie ma z nim takiego problemu. Odsprzedaję oczywiście w cenie sklepowej.

Coś kręcisz... Wcześniej nie mogłeś wcisnąć a teraz co? Jest za duży luz i się trzyma niemrawo? Jak chcesz wzbudzić zaufanie do kupna to radzę opowiedzieć jaki jest prawdziwy problem a nie kręcenie na upartego.

#92 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 03 July 2012 - 14:18

Witam,
mam prośbę, mógłbym prosić o skan instrukcji obsługi?

#93 pire

pire
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • Skądwarszawa

Posted 03 July 2012 - 14:51

Coś kręcisz... Wcześniej nie mogłeś wcisnąć a teraz co? Jest za duży luz i się trzyma niemrawo? Jak chcesz wzbudzić zaufanie do kupna to radzę opowiedzieć jaki jest prawdziwy problem a nie kręcenie na upartego.

Wypraszam sobie takie insynuacje, nie muszę się przed nikim tłumaczyć, pulsometr można sprawdzić i odebrać osobiście, do czego zapraszam.

Rozumiem, że Tobie wszystko w nim pasuje, ale mam nadzieję, że dopuszczasz myśl, że komuś może coś nie pasować ?

niech tam, problem polega na tym, że uchwyt pulsometru, przy grubej kierownicy, nie obejmuje jej w stopniu gwarantującym stabilność. Przy byle uderzeniu/potrąceniu pulsometr może spaść razem z uchwytem.

#94 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 posts

Posted 03 July 2012 - 15:03

Przy byle uderzeniu/potrąceniu pulsometr może spaść razem z uchwytem.

... nie spadnie
jest przypięty paskiem
co najwyżej się ..... obróci

ale faktycznie; nie pasuje to, nie pasuje
i wcale nie są tu ważne, względy czysto techniczne
własne odczucia też są ważne ....a w zasadzie , najważniejsze

:-)

#95 pire

pire
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • Skądwarszawa

Posted 03 July 2012 - 15:22

Fakt, nie pomyślałem o pasku, tzn. że dodatkowo trzyma pasek. Z pulsometrem zapiętym na uchwycie faktycznie będzie OK, gorzej sam uchwyt bez założonego pulsometru. Skończyłem przymiarkę na wciśnięciu uchwytu i dalej już nie kombinowałem.
Co do samego pulsometru to zaskakująco szybko łapie tętno.
Może niepotrzebnie startuje zaraz po założeniu opaski, ale to już według gustu. Można przecież zresetować przed startem.

#96 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Posted 03 July 2012 - 16:16

pire, co do uchwytu - o ile wcisnąłeś go na szerszą część kierownicy to zapewniam Cię że w życiu nie spadnie, obracać sam się też nie będzie nawet na dużych dziurach.

#97 BraUn

BraUn
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 July 2012 - 16:54

[quote]Witam,
mam prośbę, mógłbym prosić o skan instrukcji obsługi?[/quote]
Proszę Cię bardzo ;)
Instrukcja PL

[quote]Wypraszam sobie takie insynuacje, nie muszę się przed nikim tłumaczyć, pulsometr można sprawdzić i odebrać osobiście, do czego zapraszam.

Rozumiem, że Tobie wszystko w nim pasuje, ale mam nadzieję, że dopuszczasz myśl, że komuś może coś nie pasować ?

niech tam, problem polega na tym, że uchwyt pulsometru, przy grubej kierownicy, nie obejmuje jej w stopniu gwarantującym stabilność. Przy byle uderzeniu/potrąceniu pulsometr może spaść razem z uchwytem.[/quote]
Nie chciałem Cię urazić ale twoje wypowiedzi są nie zwięzłe i stąd moje podejrzenie.
A co do uchwytu to możesz spróbować wymienić tą gumę w uchwycie na jakąś cieńszą.[/quote]

#98 pire

pire
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • Skądwarszawa

Posted 03 July 2012 - 17:02

Dzięki wszystkim za rady, po zastanowieniu zostanę jednak przy starym pulsometrze, wystawione na sprzedaż w dziale sprzedam/zamienię.

#99 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 03 July 2012 - 18:10

Instrukcję znalazłem, ale mam duży problem. Pulsometr łapie opaskę przez 3 piknięcie i mrugnięcia serca potem przerywa, jak odciągnę opaskę od ciała, znowu na 3 razy i stop, gdy odciągam opaskę od ciała oczywiście wychodzą absurdalne wyniki (299 BPM :mrgreen: ). Bateria w opasce wymieniona na nową.

#100 madrej

madrej
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądZduńska Wola/Warszawa

Posted 03 July 2012 - 19:20

Widzę takie same objawy jak ja miałem. Próbowałem na mokro, mocno dociskając, a skończyło się na oddaniu go do Lidla

u5227y2014v4.gif

Reply to this topic