Na poprawienie humoru cz.2
Posted 29 July 2014 - 08:08
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 29 July 2014 - 15:40
No, ale przecież to BMC, koledzy będą zazdrościli!
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 29 July 2014 - 21:13
Pingwini z filmu "Madagaskar" na pewno by ramę naprawili na slinę i scotch'a
Posted 31 July 2014 - 07:31
Pekl mu lakier na mocowaniu tylnych widel (karbon) do suportu (alu) . Normalne w tamtych czasach- gadalem z gosciem z BMC i mam dokument na to ze NIGDY nie bylo to uszkodzenie strukturalne. Na poczatku wymieniali ramy, pozniej dawali 100-300€ na malowanie.
Po prosyu dawali tam za duzo lakieru ( bo bialy ) i zwlaszcza w ramach NOS lakier pekal. Sam znam przypadek identycznego modelu - gosc jezdzi juz kilka lat z "peknieciem"…
Rama ewidentnie cieta na zlecenie BMC… ja swoja sprzedalem cieta za 100€, widelec eastona EC90X za 200, stery za 20€… Wiec nowe BMC GF01 kosztowalo mnie ( zakup CX01 - sprzedaz "zlomu" ) 400€
jak widac cena na alle zblizona
BMC kaze ciac w tym a nie innym miejscu, zeby sie nie dalo naprawic ( tam gdzie sa najwieksze obciazenia i zaden fachwoiec sie nie podejmie, ale "fachowiec" jak najbardziej….
EDIT :
z 2giej strony sa goscie od karbonu, przy ktorych dostep do materialow, wiedza i doswiadczenie ( jak i niektore technologie ) firm rowerowych sa , powiedzmy ograniczone. Oni sa w stanie wyciac caly suport i zrobic nowy pod dowolny standard w jakosci co najmniej nieodbiegajacej od oryginalu ( ktory nie okazal sie tak swietny jak widac… ) . Tyle ze to "po pracy" - bo naklad roboczogodzin i materialu nieproporcjonalny jest do wartosci ramy ( nowa kosztuje powiedzmy 1000e ) . No chyba, ze ktos chce "very custom" albo w gre wchodzi wartosc sentymentalna.
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.
Posted 31 July 2014 - 10:07
Z dnia serwisanta:
"No więc pracuję w sklepie z rowerami. Pewnego razu przychodzi do mnie klient z dzieckiem...
- Widzi Pan, mamy taką nietypową sprawę - rzekł ojciec. - Bo kupiliśmy u Państwa tego górala - ruszył głową w kierunku, gdzie jego latorośl stał oparty o rower. - I ten rower wolno jeździ. Tzn, nie w tym sensie, że wolno sam z siebie, ale wolno jeździ na liczniku - próbował wytłumaczyć. - Bo widzi Pan, kolega Damiana też ma takiego podobnego górala i jak jadą razem jeden koło drugiego, to tamten jedzie szybciej i ten Patryk się śmieje z mojego Damiana, ze mój ma wolniejszy rower.
Zaraz zaraz...WTF?!
- Aaaallleee, to chodzi o to, że tamtemu licznik pokazuje, że szybciej jedzie?
- No właśnie! Jadą równo, a tamten ma 22 km/h, a Damian 18 km/h.
- Teraz rozumiem. Chodzi o to, żeby przeskalować wskazania licznika, tak aby prędkośc była równa/ Ten kolega Pana syna ma pewnie ustawione na koła 26 cali, a obaj jeżdzą na 24 calach - wytłumaczyłem.
- Tak tak, właśnie o to się rozchodzi!
- Czyli przeskalować na 26 cali?
- A nie dałoby sie tak, żeby mój jechał szybciej?
- Pewnie, że się da! Zrobię tak, że prz 22 km/h tamtego, licznik Damiana będzie pokazywał 27 km/h, pasuje?
- Dziękuję Panu jak nie wiem co!!! Damian, słyszałeś? Teraz Patryk będzie cię mógł cmoknąć!
Uśmiech Damiana bezcenny."
hehe, a to pewnie dlatego pewien znajomy młodzik zarzekał się, że zjeżdżał z lokalnej góry 115km/h na swoim góralu podczas, gdy ja jadąc tam szosą, zamłynkowywując się na śmierć i przyjmując jakieś wymyślne pozycje aero wyciągnąłem 'ledwo' 81km/h
Posted 31 July 2014 - 10:28
piotrkol91 czego się nie robi dla swoich pociech byle były szczęśliwe hehe.
Żeby nie bylo że Twój kolega się będzie z Ciebie śmiał (bez urazy) że jego góral jest szybszy od szosy
Posted 05 August 2014 - 08:06
Idź na całość!!! Na KAŻDĄ szprychę magnes!!!
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 05 August 2014 - 08:28
Idź na całość!!! Na KAŻDĄ szprychę magnes!!!
Myślę, że można i zmienić ustawienia i magnes na każdą szprychę wtedy się zmieni trend i wszyscy będą dążyć do jak największej ilości szprych a no i jeszcze ograniczniki trzeba będzie zdejmować z liczników, bo jak niemiecki rower, to tylko do 250 km/h
#1377 Gosc_meanmore_*
Posted 05 August 2014 - 18:21
Przychodzi robotnik do Jasia do domu i pyta czy Jasiu da mu szklankę wody. Jasiu:
- Ależ oczywiście!
Przyniósł mu jedną szklankę, drugą szklankę, a w trzeciej już połowę. Robotnik pyta:
- Jasiu, czemu przyniosłeś połowę szklanki?
Jasiu na to:
- Jestem mały, do zlewu nie dosięgam, a z sedesu już wszystko wybrałem.
#1378 Gosc_Greta_*
Posted 07 August 2014 - 14:38
- Wiycie dyrektorze, jak żech wczoraj myła schody to na samiuśkim końcu, przy ostatnim schodku, jak byłach tak schylono, przilecioł jakiś górnik i tak mnie skrzywdził od zadku że szkoda godać!
Na to dyrektor:
- To czemu żeście nie uciekali?!
A na to ona:
- Kaj, na te pomyte?!
--------------------
Piekne i modne torby Pepe Jeans