Koła gotowe firmowe
Napisano 18 luty 2012 - 14:56
Znalazłem jeszcze takie koła. Miał może ktoś styczność z nimi?
http://www.bikestacj...kg7btm03uuoc296
Napisano 01 marzec 2012 - 11:58
Do wyboru mam:
- r500,
- fulcrum7,
- mavic aksium. Które z tej trójki będą najlepsze? Ważę 64kg. Będą jeżdżone zarówno na Mazowszu jak i w górach, czasem po szutrach. Bebenek sh.
Po doświadczeniach z Crossmaxami w MTB, jestem sceptycznie nastawiony do bebenków Mavica.
Zależy mi na sztywności, masie, niezawodności.
Napisano 01 marzec 2012 - 13:42
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
#112 Gosc_michal.now_*
Napisano 01 marzec 2012 - 13:55
Masz racją ale co innego zdjęcia z internetu gdzie nie wiesz jak i gdzie było użytkowane. A tutaj masz z wyścigu na ładnym asfalcie. Po ramie, klamkach czy owijce nie widać ze była wielka kraka.
Napisano 01 marzec 2012 - 14:13
Z drugiej strony w sieci można wyszukać koła wszystkich marek w takim stanie.
Masz racją ale co innego zdjęcia z internetu gdzie nie wiesz jak i gdzie było użytkowane. A tutaj masz z wyścigu na ładnym asfalcie. Po ramie, klamkach czy owijce nie widać ze była wielka kraka.
Czy na ładnym asfalcie to jest kontrowersyjna rzecz, bo zdjęcie zostało zrobione podczas Tour De Pologne. A co do braku śladów na owijce czy hamplach o niczym nie świadczy. Ktoś z Vacansolei mógł strzelić kołem np. w drzewo. Na youtube można znaleźć filmik jak Cavendishowi składa się koło w ten sposób, a były to zippy 404 custom. W każdym kole są pewne bariery jak każdy wie. Poza tym firma ffwd ma bardzo dobrą gwarancję na koła.
Napisano 04 marzec 2012 - 13:41
Mianowicie proszę o opinie które koła wybrać
Mavic ksyrium slr z exalit jest to zestaw tylne r sys przednie sl
Lub fulcrum zero 2 way fit czyli i szytka i opona
Dodam ze myśle o podjazdach i zjazdach raczej mało po plaskim, obręcz aluminium z racji mojej wagi ok95kg .
Fulcrum jest tańszy ale czy trwalsze od mavica? Wagowo wychodzi bardzo podobnie na korzyść mavica.
Napisano 04 marzec 2012 - 14:26
Mam podobna wage i nie ma zadnych problemow. Kola na karbonowych obreczach beda sztywniejsze od alu, przy tym samym zaplocie i wysokosci obreczy. I oczywiscie lzejsze.
Napisano 04 marzec 2012 - 15:35
Fulcrum - już pisałem o nich http://www.fulcrumwh....pdf?1312279844
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo