Napoje izotoniczne
Posted 29 May 2012 - 20:59
Posted 16 June 2012 - 20:46
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 17 June 2012 - 19:29
Dzięki za link do testu ;-) A w lodówce chłodzi się jeden Oshee i dwa powerady z promocji w żabce Ale jak używam już jednego z tych "izotoników" to tylko na "hard treningi" a na normalne treningi lub przejażdżki używam na razie zwykłej niegazowanej wody.
Posted 19 June 2012 - 19:57
Posted 19 June 2012 - 20:52
:shock: To nie wystarczy tym lekko wstrząsnąć? Isostar sam się rozpuszcza zanim zejdę po schodach do piwnicy po rower...Brakuje mi cierpliwości na szejkowanie, więc z lenistwa używam miksera :-P
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Posted 20 June 2012 - 14:46
1. koncentrat napoju izotonicznego - dostępny w trzech smakach
2. long energy do długotwałych ćwiczeń
3. after sport recharge - do picia po wysiłku, do regeneracji
Stosuję wszystkie trzy smaki izotonika, najsmaczniejszy chyba jest grejpfrutowy - bardzo orzeźwiający, cytryna ok, a pomarańczowy jakiś taki słodszy się wydaje.
Innych wynalazków jeszcze nie próbowałem.
Isostar ma jedną wadę - jest dosyć drogi, nawet jak się kupuje większe ilości w necie...
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Posted 20 June 2012 - 18:50
- ja nie narzekam, wsypuję jedną miarkę do bidonu i samo się miesza, mikser nie potrzebny. Teoretycznie 1 miarka jest na 0,5 l wody, używam bidonów 0,75 i powinienem dawać pół miarki więcej, ale taka ilość to już dla mnie za słone jest (no, słodko słone - wiadomo sole sodu/potasu/magnezu plus węglowodany smakują jak smakują...), miarka na 0,75 jest akurat.ActivLab Hot Sport Drink i to jest to. Smak dobry, cena bardzo dobra, jedyny minus to mieszanie... Brakuje mi cierpliwości na szejkowanie, więc z lenistwa używam miksera
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 21 June 2012 - 20:01
Jest jakaś zasadnicza różnica pomiędzy hot sport drink, a iso active activlab-u?- ja nie narzekam, wsypuję jedną miarkę do bidonu i samo się miesza, mikser nie potrzebny. Teoretycznie 1 miarka jest na 0,5 l wody, używam bidonów 0,75 i powinienem dawać pół miarki więcej, ale taka ilość to już dla mnie za słone jest (no, słodko słone - wiadomo sole sodu/potasu/magnezu plus węglowodany smakują jak smakują...), miarka na 0,75 jest akurat.ActivLab Hot Sport Drink i to jest to. Smak dobry, cena bardzo dobra, jedyny minus to mieszanie... Brakuje mi cierpliwości na szejkowanie, więc z lenistwa używam miksera
Posted 21 June 2012 - 20:43
Posted 21 June 2012 - 21:55
- Vitalmax IONTO, bardzo wydajny, ale słodki, dawałem mniej niż zalecane, chyba najlepszy z czerwonych grejfrutów - miałem jeszcze grejfrut, pomarańczę, brzoskwinię i zielone jabłuszko, wszystkie smakowały
- Carbonox, bardzo delikatny smak, trzeba mocno wyszejkować
- Activlab Hot sport, grejfrut chyba najlepszy, dobrze się rozpuszcza, też daję mniej niż zalecane, bo za słodki się robi
- ISOSTAR, nie jest znowuż aż tak drogi - idzie wyrwać czasem jakieś okazje na allegro, chyba najlepszy grejfrutowy, smakowo kojarzy się z białym OSHEE, rozpuszcza się najszybciej
Aktualnie używam Activlaba i Carbonoxa, zależy czy mam ochotę na trochę słodsze, czy na delikatny smak.