Skocz do zawartości

Napoje izotoniczne

536 odpowiedzi w tym temacie

#121 czegevara

czegevara
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 29 maj 2012 - 20:59

Ja polecam z kolei Nutrend IsoDrinX - Fresh Apple. Jeśli chodzi o smak - narazie nie do pobicia. Po Vitarade, Isostarach, ActivLabach, ten jest idealny. Smak bardzo delikatny, stonowany i nie nachalny. No i nie dodali barwnika. Jest za to słodzik - acesulfam K. Ale nie da się miec wszystkiego. Chyba że się zrobi swój...

#122 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 414 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 czerwiec 2012 - 18:56

Teścik: Napoje izotoniczne test: 4Move, Gatorade, IsoPlus, Isostar, Oshee, Powerade.

Wygrał mój faworyt.
teścik

Pozdr.
M...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#123 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 16 czerwiec 2012 - 19:16

Wiedzieliscie o tym ze 4move i biedronkowy izotonik to ten sam produkt tego samego producenta.

#124 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 czerwiec 2012 - 20:46

jedno i drugie to paskudztwo

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#125 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 16 czerwiec 2012 - 21:04

racja,proszę dokładnie przeczytać skład chemiczny

#126 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 17 czerwiec 2012 - 19:29

ooo :shock:
Dzięki za link do testu ;-) A w lodówce chłodzi się jeden Oshee i dwa powerady z promocji w żabce :lol: Ale jak używam już jednego z tych "izotoników" to tylko na "hard treningi" a na normalne treningi lub przejażdżki używam na razie zwykłej niegazowanej wody.

#127 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 czerwiec 2012 - 19:57

Co do wody, to nie każda się nadaje do nawadniania... poszukaj takiej która zawiera w miarę dużo składników mineralnych, np Staropolanka 2000. Wracając do koncentratów, wypróbowałem ActivLab Hot Sport Drink i to jest to. Smak dobry, cena bardzo dobra, jedyny minus to mieszanie... Brakuje mi cierpliwości na szejkowanie, więc z lenistwa używam miksera :-P

#128 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 czerwiec 2012 - 20:52

Brakuje mi cierpliwości na szejkowanie, więc z lenistwa używam miksera :-P

:shock: To nie wystarczy tym lekko wstrząsnąć? Isostar sam się rozpuszcza zanim zejdę po schodach do piwnicy po rower...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#129 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 19 czerwiec 2012 - 21:17

Isostar jest super pod kątem rozpuszczania się. Nawet ten long energy rozpuszcza się bardzo dobrze mimo, że sypie się go 2 razy więcej niż zwykłego isostara.

#130 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 19 czerwiec 2012 - 22:09

Hmm...mi ten activlab rozpuszcza się bez zarzutu.

#131 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 20 czerwiec 2012 - 06:31

jak tak chwalicie tego isostara to może kiedyś się skuszę i kupię sobie coś mniejszego na początek ;-) a później się zobaczy :mrgreen: Poproszę siostrę żeby mi nic nie kupowała na urodziny tylko kupiła jakiegoś większego isostara :lol:

#132 Gosc_nettled_*

Gosc_nettled_*
  • Gość

Napisano 20 czerwiec 2012 - 11:37

tylko carbonox, przyszło 4kg to można jeździć :-D

ostatnio awaryjna sytuacja - kupiłam 0,75 oshee w butelce, kolor biały - dało radę, ale na codzień to wiadomo, nieopłacalne zupełnie

#133 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 20 czerwiec 2012 - 14:16

aaa... właśnie a ten isostar to jaki dokładnie ??? I jak go stosować (ile gram na ile ml wody)

#134 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 czerwiec 2012 - 14:46

Stormik, są raptem trzy produkty isostara przeznaczone do rozpuszczania --> http://www.isostar.pl/ Wszystkie informacje znajdziesz na stronie albo na opakowaniu!
1. koncentrat napoju izotonicznego - dostępny w trzech smakach
2. long energy do długotwałych ćwiczeń
3. after sport recharge - do picia po wysiłku, do regeneracji

Stosuję wszystkie trzy smaki izotonika, najsmaczniejszy chyba jest grejpfrutowy - bardzo orzeźwiający, cytryna ok, a pomarańczowy jakiś taki słodszy się wydaje.
Innych wynalazków jeszcze nie próbowałem.
Isostar ma jedną wadę - jest dosyć drogi, nawet jak się kupuje większe ilości w necie...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#135 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 20 czerwiec 2012 - 18:08

ah :/ to szkoda że jest drogi :( ale jest droższy niż np. carbonox ? którego użytkownicy też sobie chwalą ???
Wiecie jeszcze nie zarabiam i mój budżet nie jest za spory, a co tylko idzie odkładam na droższe potrzeby ;-) i staram się tego nie wydawać.

#136 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8617 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 20 czerwiec 2012 - 18:50

ActivLab Hot Sport Drink i to jest to. Smak dobry, cena bardzo dobra, jedyny minus to mieszanie... Brakuje mi cierpliwości na szejkowanie, więc z lenistwa używam miksera

- ja nie narzekam, wsypuję jedną miarkę do bidonu i samo się miesza, mikser nie potrzebny. Teoretycznie 1 miarka jest na 0,5 l wody, używam bidonów 0,75 i powinienem dawać pół miarki więcej, ale taka ilość to już dla mnie za słone jest (no, słodko słone - wiadomo sole sodu/potasu/magnezu plus węglowodany smakują jak smakują...), miarka na 0,75 jest akurat.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#137 mat777

mat777
  • Użytkownik
  • 274 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 21 czerwiec 2012 - 20:01

ActivLab Hot Sport Drink i to jest to. Smak dobry, cena bardzo dobra, jedyny minus to mieszanie... Brakuje mi cierpliwości na szejkowanie, więc z lenistwa używam miksera

- ja nie narzekam, wsypuję jedną miarkę do bidonu i samo się miesza, mikser nie potrzebny. Teoretycznie 1 miarka jest na 0,5 l wody, używam bidonów 0,75 i powinienem dawać pół miarki więcej, ale taka ilość to już dla mnie za słone jest (no, słodko słone - wiadomo sole sodu/potasu/magnezu plus węglowodany smakują jak smakują...), miarka na 0,75 jest akurat.

Jest jakaś zasadnicza różnica pomiędzy hot sport drink, a iso active activlab-u?

#138 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 21 czerwiec 2012 - 20:43

to co polecacie jak isostar odpada ponieważ jest drogi. Może carbonox ? nie znam się na tym więc chcę wiedzieć żeby kupić dobrze i tanio :mrgreen: Jeszcze został wspomniany: ActivLab Hot Sport Drink więc na razie są 2 wybory, chyba że znacie coś równie dobrego w tańszej cenie. Więc czekam na propozycje ;-)

#139 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 21 czerwiec 2012 - 21:48

Ale o co Ci chodzi? Różnicy w działaniu nie poczujesz. Różne są gusta smakowe więc żeby znaleźć coś co będzie Ci pasowało pod tym względem musisz popróbować. Młody jesteś, więc pewnie lubisz słodkie rzeczy to możesz sprawdzić olimpa tropikalnego.

#140 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 21 czerwiec 2012 - 21:55

Próbowałem różnych i w sumie wszystkie mogę polecić.
- Vitalmax IONTO, bardzo wydajny, ale słodki, dawałem mniej niż zalecane, chyba najlepszy z czerwonych grejfrutów - miałem jeszcze grejfrut, pomarańczę, brzoskwinię i zielone jabłuszko, wszystkie smakowały
- Carbonox, bardzo delikatny smak, trzeba mocno wyszejkować
- Activlab Hot sport, grejfrut chyba najlepszy, dobrze się rozpuszcza, też daję mniej niż zalecane, bo za słodki się robi
- ISOSTAR, nie jest znowuż aż tak drogi - idzie wyrwać czasem jakieś okazje na allegro, chyba najlepszy grejfrutowy, smakowo kojarzy się z białym OSHEE, rozpuszcza się najszybciej

Aktualnie używam Activlaba i Carbonoxa, zależy czy mam ochotę na trochę słodsze, czy na delikatny smak.

Dodaj odpowiedź