Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pokrowce na buty.

67 odpowiedzi w tym temacie

#61 mobilo

mobilo
  • Użytkownik
  • 41 postów
  • Skądsilesia

Napisano 15 listopad 2014 - 20:27

Mam te Rogelli. Brzydkie co prawda, ale są świetne w niskich temperaturach i w deszczu.

Miałem je na nodze - czułem się jak w bucie narciarskim.  W deszczu bardzo rzadko jeżdżę. Muszą dawać komfort w chłodzie i wietrze.

#62 łysy1991

łysy1991
  • Użytkownik
  • 33 postów
  • SkądWrocław/Kamieniec Wrocławski

Napisano 11 grudzień 2014 - 22:37

jeździ ktoś w ochraniaczach BBB heavyduty?

w jakim zakresie temperatur są ok?

#63 maniek56

maniek56
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 03 styczeń 2015 - 15:54

Jeżdziłem w tych pokrowcach w temp.około 0 stopni na początku grudnia (śnieg leżał na drzewach) i "dawały radę".Jazda rowerem szosowym.W temp. ujemnych nie miałem okazji, więc się nie wypowiem.Pozdro.

#64 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 postów
  • SkądLublin

Napisano 04 styczeń 2015 - 00:43

Ostatnio w zimówce mtb zakładam cywilne buty zimowe i pełen komfort - tylko trochę dziwnie jeździ się na zwykłych pedałach.
Mam ochraniacze havy duty są ciepłe, ale buta zimowego nie zastąpią - a cieniarką jeżdżę w ochraniaczach. :)

M...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#65 gruber

gruber
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądSkawina

Napisano 09 maj 2015 - 08:08

Cześć, czy ktoś z Was używa takich ochraniaczy? Opis zachęcający ale gdzieś w sieci trafiłem krótki test w którym pisało, że z czasem przemakają. Ewentualnie coś podobnego.

http://endurastore.p...lick,0,114.html

Potrzebuję lekkich ochraniaczy przeciwdeszczowych bez ocieplenia, które można zabrać ze sobą do kieszonki.

#66 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 09 maj 2015 - 13:01

Endura ogólnie robi super ubrania w dobrych cenach. Te pokrowce nie powinny być wyjątkiem. Wszystko z czasem przemoknie.

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#67 Michal1906

Michal1906
  • Użytkownik
  • 656 postów

Napisano 09 maj 2015 - 13:28

Ja osobiście mam kiepskie doświadczenie z Endurą. Później wkleje zdjęcie jak wyglądają spodnie po 100 km treningu i jednym ręcznym praniu.

#68 mag...

mag...
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • Skądpomorskie

Napisano 20 maj 2015 - 19:30

Miałem te endury, były ok. W ulewy nie jeździłem , ale jedna rzecz jest w nich upierdliwa - zamek co jakiś czas sam się rozpina, przynajmniejnw moich egzempalarzach. Nie jakiejś takiej blokady zamka po zaciągnięciu.

Dodaj odpowiedź