Jump to content

Photo

Vuelta a Espana 2011

79 replies to this topic

#41 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 26 August 2011 - 19:27

no i Nibali sobie wygrał wyścig...

#42 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 August 2011 - 11:03

Oj mam nadzieję że Michał się pozbiera i w tak jak zapowiadał w przyszłym tygodniu pojedzie w ucieczkach

Niestety, dla Michała Vuelta się skończyła :-(

http://www.cyclingne...facial-injuries

fs-userbar-blog-white.png

#43 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 27 August 2011 - 11:16

Szkoda każdego kolarza wycofującego się z powodu kraksy i tym bardziej naszego :-(
Niech wraca do zdrowia.
A wiadomo na 100% co było przyczyną tej kraksy - kto zawinił?

#44 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 August 2011 - 11:53

A wiadomo na 100% co było przyczyną tej kraksy - kto zawinił?

Wjechał na niego Tyler Farrar (wideo).

fs-userbar-blog-white.png

#45 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 posts
  • SkądWieszowa

Posted 27 August 2011 - 12:12

Wjechał ale na życzenie Gołasia, zobaczcie sobie ujęcie z helikoptera.
Na początku jest po prawej stronie białej linii a gdy zaczyna zostawać to zjeżdża na lewo wprost pod Tylera - 2 metry po lewej stronie linii.
Czegoś takiego na finiszu się nie robi. Może mieć pretensje tylko do siebie.

#46 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 27 August 2011 - 13:10

Tylko ,że Farrar też zmieniał lekko tor jazdy wyprzedzając innego zawodnika

#47 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 posts
  • Skąd3miasto

Posted 28 August 2011 - 13:17

Wjechał ale na życzenie Gołasia, zobaczcie sobie ujęcie z helikoptera.
Na początku jest po prawej stronie białej linii a gdy zaczyna zostawać to zjeżdża na lewo wprost pod Tylera - 2 metry po lewej stronie linii.
Czegoś takiego na finiszu się nie robi. Może mieć pretensje tylko do siebie.

Nie. Na powtórce widać, że obaj zbliżali się do tego samego punktu. Gołaś przestał przesuwać się w lewo, bo był już bezpośrednio przed zawodnikiem z przodu w jego cieniu i wtedy Farrar spróbował wcisnąć się pomiędzy niego, a tego zawodnika trochę z przodu po lewej. Przed relacją z 8 etapu na Universal Sports pokazywali tego powtórkę w spowolnieniu i komentatorzy tak samo to interpretowali.

Poza tym nie ma co drzeć szat. Sami zawodnicy raczej są powściągliwi w obarczaniu kogoś winą, bo wiedzą, że sami kiedyś mogą się zagapić lub zrobić taki błąd. W końcu to są ułamki sekund i adrenalina przed metą. No, może tylko na Cavendishu się wyżywają ;)

#48 serav

serav
  • Użytkownik
  • 199 posts
  • SkądŁomża

Posted 29 August 2011 - 09:01

Oprócz całej tej dyskusji warto zauważyć upadek jednego zawodnika który centralnie bokiem głowy uderza w asfalt. Ten fragment warto pokazywać osobom które odnoszą się sceptycznie do sensu noszenia kasków...

#49 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 29 August 2011 - 09:24

^ od razu mi się to rzuciło w oczy gdy zobaczyłem kraksę, a nie pierwszy raz widzę dzowny w PT, które dzięki kaskom kończą się tylko na obdarciach i potłuczeniach. Na samą myśl co by było gdyby nie było steropianu na głowie przechodza mnie ciary.

#50 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 29 August 2011 - 10:41

A dzisiaj czasówka, ciekawe jak bardzo pozmienia się w czołówce :->

#51 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 posts
  • SkądKielce

Posted 29 August 2011 - 16:44

A wie ktoś gdzie można obejrzeć całą relacje z wczorajszego podjazdu? Może być nawet cała z EuroSport

#52 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 posts
  • SkądWieszowa

Posted 29 August 2011 - 22:22

Mister46, http://cyclingtorrents.nl/browse.php musisz się zalogować aby ściągnąć plik.

Dzisiejsza czasówka sporo wyjaśniła, Nibali & Wiggins według mnie główni faworyci do zwycięstwa, nieźle jedzie Kessiakoff. Scarponi, Martin, Rodriguez za burtą.
Drugi tydzień rywalizacji jest zabójczy, ciekawe kto pęknie.

#53 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 29 August 2011 - 22:31

Tony Martin pokazał klasę bez dwóch zdań.

Tom'ek Kessiakoff faktycznie może namieszać.

Daniel Martin za burtą ale jak on walczy na tych podjazdach to szok...oglądając jego zwycięstwo w Bukowinie na TDP i na 9 etapie Vuelty miałem wrażenie, że On już nie ma siły kompletnie, że za chwilę padnie jak kawka, a on dalej jedzie. Serce do ścigania to on ma jak mało kto.

#54 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 29 August 2011 - 23:03

Tom'ek Kessiakoff faktycznie może namieszać.

Generalnie to uważam, że raczej nikogo nie można skreślać z czołówki. Natomiast wydaje mi się, że poza Nibalim z pierwszej siódemki nie ma zawodników atakujących i w tej sytuacji imo na najlepszej pozycji jest dwójka Froome i Wiggins - niesamowicie dali tempo pod Covatille.
No i chyba wyścig nie będzie rozstrzygnięty już po Angliru, a dopiero na Pena Cabarga, a może nawet na etapie do Bilbao. Tak czy inaczej różnice są minimalne i zapowiada się ciekawa rywalizacja - zwłaszcza, że nie będzie gadania jak na tourze "czekam na czasówkę". Czasówka już zebrała swoje żniwa :mrgreen:

#55 tmlm333

tmlm333
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 30 August 2011 - 19:08

Tą czasówkę w pierwszym tygodniu to uważam za świetny pomysł. Ale na ocenę tego posunięcie trzeba będzie jeszcze poczekać na kilka etapów

#56 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 posts
  • SkądWieszowa

Posted 31 August 2011 - 20:14

Dobrze że D. Martin jedzie w tym wyścigu, to przynajmniej się coś dzieje w peletonie liderów. Myślałem że będzie jak tydzień temu ale nasz znajomy z TdP rozruszał towarzystwo.
Widać że ciężko odjechać, poziom wyrównany, nie zdziwię się jak Nibali przegra ten wyścig o te 8 sekund które mu zabrał Agnoli.

#57 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 03 September 2011 - 21:30

Jestem pod wielkim wrażeniem jazdy Frooma i Wigginsa w górach. Jak lokomotywy dzisiaj urwali wielu rywali. No i respect dla Majki - pierwszy w życiu wielki tour a gość na metę na górze przyjeżdża przed Nibalim czy Rodroguezem, osłaniając przez wiele km Sorensena.

#58 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 posts
  • SkądWieszowa

Posted 03 September 2011 - 21:37

Tak jak pisałem wcześniej, najbardziej ciekawiła mnie forma m.in. Wigginsa, i już można powiedzieć że byłby wstanie namieszać we Francji a skoro nie było mu dane to odbije to sobie na Vuelcie.

Dzisiaj Nibali trochę stracił, ale ryzykuje teze że celowo zostawił sobie odrobine świeżości na jutro i zniweluje tą stratę. Ale głowy nie dam.
Ciekawe czy Niemiec po wycofaniu się Scarponiego będzie widoczny...

#59 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 03 September 2011 - 22:23

Dzisiaj Niemiec przyjechał - o ile pamiętam wyniki - ponad 20 minut za Taaramae - może oszczędzał się na Angliru?

#60 Julkos

Julkos
  • Użytkownik
  • 468 posts
  • SkądBolesławiec

Posted 03 September 2011 - 23:01

Bardzo dobry wyścig, dużo wymagających i decydujących podjazdów i więcej emocji niż na TdF :)

Reply to this topic