dziura w drodze
Napisano 21 sierpień 2011 - 11:24
.
Napisano 21 sierpień 2011 - 13:22
Gosc_nettled_*
Napisano 21 sierpień 2011 - 14:33
W Wwie tory często można ominąć, np. przy wiadukcie na grochowskiej wystarczy przez przejście się przetoczyć i wjechać z powrotem z podporządkowanej. Na tory jak muszę, to wjeżdzam w miarę możliwości prostopadle no i tyle. Roweru ze złota nie mam, więc jak kiedyś koło mi pójdzie, no to trudno.
Napisano 21 sierpień 2011 - 17:17
dopiero tras szukam w mojej okolicy.
Proponuję zapoznać się z tematem warszawa - trasy.
A tego z jaką prędkością jechać żeby dziura o danej głębokości i szerokości nie uszkodziła twojego roweru nikt ci nie powie. Nie ma na to wzoru, ani statystyk. Musisz wyczuć sam dużo jeżdżąc.
Z pewnością jednak jest tak, że szosówka nie szklanka i wiele może znieść. Jeśli nie masz kółek z 4 szprychami to dadzą radę. Ja nie zwalniam przed torami nawet wystającymi z asfaltu, ale też fakt, że mam klasyczne mavici open pro oraz 28/36 szprych.
Napisano 21 sierpień 2011 - 19:39
Napisano 21 sierpień 2011 - 20:44
oczywiście od Ciebie to pewnie Marymoncką i powrót trasą 580, która przechodzi później w Górczewską.
Możesz też jechać Żeromskiego aż do Truskawia, tam skręcasz w Księcia Aleksandra Fedorowicza (masz tą pętle na mapce) i wyjeżdżasz na drogę 580 w Babicach.
Możesz wreszcie jechać drogą 580 do Leszna (albo i dalej ;-)) w Lesznie skręcasz w trasę 579 i za kilka km w lewo na Białutki i dalej przez Pilaszków, Strzykuły, aż do Wieruchowa, na rondzie w lewo i jesteś w Babicach. O tu masz zaznaczoną tą drogę przez Białutki. http://www.bikemap.net/route/1205407
Za Lesznem też są fajne trasy równoległe do drogi 580
Wreszcie na południe od dwójki możesz jechać z Błonia do Rokitna, a dalej do Płochocimia, przejechać dwójkę i dojedziesz do Pilaszkowa.
Napisano 21 sierpień 2011 - 21:39
Napisano 21 sierpień 2011 - 22:06
Możesz też odbić z Fedorowicza (to chyba jeszcze Izabelin, a nie Truskaw, ale jak by nie było, punktem charakterystycznym jest kościół na rogu ;-)) w prawo w ul. Akacjową (chociaż nie wiem, czy obecnie nie jest znowu w remoncie - ostatnio widziałem tablicę, że będą coś robić od 20 sierpnia), która potem przechodzi w Klonową i Trakt Królewski. Dojeżdżasz do końca Traktu i skręcasz w prawo w Spacerową. Potem w lewo przez Mariew, Wólkę, Wiktorów i wyjeżdżasz w Wyględach. Potem już droga 580 (nawet ją lubię, chociaż jest tylko 1 pas w każdą stronę i sporo samochodów, ale za to nawierzchnia dobra). Traska sprawdzona, ruch samochodów praktycznie zerowy, a asfalt ok. Chociaż początkowy odcinek między Laskami a Izabelinem jest średni - obok drogi leci ścieżka rowerowa i kierowcy się czasem irytują, czasem zdarzają się dziury w nawierzchni, a w samym Izabelinie też najrówniej nie jest. Ale wg mnie warto się poświęcić, bo potem jest już super. No ale jak napisał outoftimeman może nie róbmy OT z trasami, są już od tego tematy ;-)tam skręcasz w Księcia Aleksandra Fedorowicza (masz tą pętle na mapce) i wyjeżdżasz na drogę 580 w Babicach
Z prawej strony masz 4 ikonki - pierwsza z nich to "Eksport do GPS" (.kml albo .gpx).mapy z bikemap da sie wrzucic na fona zeby wiedziec jak jechac?
Napisano 21 sierpień 2011 - 22:26
niezle.a to jakies sprawdzone drogi kolarka? da sie spoko smignac?
Jestem życzliwym człowiekiem, ale moja wyrozumiałość ma granice. Jasne, że sprawdzone i jasne, że da się śmigać "kolarką". Inaczej bym Ci ich nie poponował. ;-)
I mówi się szosówka, a nie kolarka ;-) Kolarka to jeździ na kolarce ;-) Zresztą jeśli kolarką jest rower dla kolarza to na czym jeździ kolarz MTB ;-)
Napisano 21 sierpień 2011 - 22:28
musze sie zorientowac jakie pliki do fona moge wrzucic. dzieki za pomoc. niestety musze trase powoli poznac a pozniej bede mogl sie nia dopiero cieszyc jak juz bede z pamieci jechal a nie na ulice patrzyl. a moze jakies trasy za nowy dwor znacie?
Wejdź w temat warszawa-trasy oraz poszperaj na stronie rondababka i w temacie o rondo babka. Tam są trasy za ND.
Napisano 21 sierpień 2011 - 22:31
Wyluzuj troszkę. Przecież chłopak napisał, że się poprawi a nie że "daj".oki. dzieki za zwrocenie uwagi. postaram sie poprawic. jestem nowy w waszym swiecie i musze sie do niego przystosowac. obiecuje poprawe. ;-)
Noszkurwa, daj, daj i daj. Trochę inicjatywy na litość boską.