Skocz do zawartości

Zdjęcie

dziura w drodze

33 odpowiedzi w tym temacie

#21 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 21 sierpień 2011 - 22:39

oki. dzieki za zwrocenie uwagi. postaram sie poprawic. jestem nowy w waszym swiecie i musze sie do niego przystosowac. obiecuje poprawe. ;-)

Noszkurwa, daj, daj i daj. Trochę inicjatywy na litość boską.

Wyluzuj troszkę. Przecież chłopak napisał, że się poprawi a nie że "daj".

Napisałem posta zanim on obiecał poprawę ;-) Właściwie to edytowałem poprzedniego posta, ale pojawił się w międzyczasie inny post i o.

Generalnie jestem bardzo życzliwy dlatego w temacie o dziurach wrzucam przykładowe trasy dla mieszkańca Bielan.

#22 delonge1985

delonge1985
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 21 sierpień 2011 - 22:46

i ja naprawde dziekuje za zyczliwosc. bede szukal tras na forach. tylko jak widze trase z 2009r to sie zastanawiam czy tam teraz nie ma juz rozkopwo itp ale spoko. bede jezdzil i sprawdzal. postaram sie nie zawracac juz glowy trasami. jestem nowy i mam mnostwo pytan co do sprzet, tras, jazdy itp. ale forum czytam zanim zadam pytanie.

#23 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 21 sierpień 2011 - 22:52

i ja naprawde dziekuje za zyczliwosc. bede szukal tras na forach. tylko jak widze trase z 2009r to sie zastanawiam czy tam teraz nie ma juz rozkopwo itp ale spoko. bede jezdzil i sprawdzal. postaram sie nie zawracac juz glowy trasami. jestem nowy i mam mnostwo pytan co do sprzet, tras, jazdy itp. ale forum czytam zanim zadam pytanie.

luz amerykańśki, ja jestem czasem ironiczny, ale zawsze wyluzowany.

#24 delonge1985

delonge1985
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 21 sierpień 2011 - 22:57

to sie ciesze bo juz myslalem ze na starcie kogos ostro wkurzylem. hehe

#25 Gosc_nettled_*

Gosc_nettled_*
  • Gość

Napisano 22 sierpień 2011 - 07:42

bierz rower i jedź, ja też dopiero zaczęłam i jakbym miała się zastanawiać nad trasami, to bym 2x mniej km wyjeździła (a i tak jest malo) ;-) z Wwy możesz zawsze się kopsnąć na Mińsk Maz., Zegrze, albo cokolwiek w rejonie trasy lubelskiej.

#26 delonge1985

delonge1985
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 22 sierpień 2011 - 12:17

no i troche pojezdzilem. wawa-czosnow-leszno-blonie-rokitno-brwinow-rokitno-ozarow-wawa. 110km wyszlo w 3:40h. srednia 30km. mysle ze byloby lepiej gdyby nie pobladzil i nie jechal jakas dziurawa zwirowka kilka km. wiem ze dla niektoreych to dystans rozgrzewkowy. hehe chcialem dzis przelamac 100km po porstu. dzieki za trase outoftimeman. troszke ja zmodyfikowalem.

#27 delonge1985

delonge1985
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 22 sierpień 2011 - 12:43

dodam ze jezdze na pedalach spd ale butach do biegania.hehe caly czas jestem na etapie szuaknia obuwia spd. na 70km zaczelo mnie kolano bolec i juz sie mniej ciekawie jechalo ale to chyba od niskiej kadencji (tak sadze po poczytniu na forum o bolu kolana). musze nastepnym razem zmniejszyc przelozenie i zwiekszyc kadencje.

#28 bam

bam
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpień 2011 - 18:54

chrystusie jak to spd i buty biegowe? nie wbiły Ci się jeszcze w podeszwę? niesamowite że możesz na tym 100 km robić. Ja mieszkam na bielanach (Pabla Nerudy) i trasy na północ mam zjeżdżone do obrzydzenia, ale możemy próbować coś pojeździć. ostatnio niestety nie mam pracy a co za tym idzie mam dużo czasu, także jezdze za dnia. w najblizszych dniach upały, także trzeba wykorzystać koncówkę lata.jezeli faktycznie smigasz setkę ze srednią 30 to mi to starczy - nie jestem jakimś kozakiem, ale też nie lubie czekać na kogoś. jak jesteś zainteresowany dawaj znać!

#29 delonge1985

delonge1985
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 22 sierpień 2011 - 20:06

co do wbijania sie pedalow to nie jest zle. gorzej jak sie noga zesliznie. hehe ale juz mam buty upatrzone tylko musze w wawie przymierzyc i zamowic na allegro. moze jak zaloze buty spd to bede w stanie lepsze osiagi wykrecic

#30 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 22 sierpień 2011 - 21:11

dzieki za trase outoftimeman. troszke ja zmodyfikowalem.

Cieszę się, że się podobało. Możesz też skręcić za Lesznem w Lewo na Białutki i dalej w Pilaszkowie w prawo dojechać do Poznańskiej, przejechać nią z 300 m, w prawo i jesteś w Płochocimiu, w lewo na Pruszków, w prawo na Rokitno i znaną Ci już za pewne trasę przez Biskupice do Brwinowa. A co do butów to współczuje i podziwiam jednocześnie. Mogę Ci pożyczyć platformy z noskami - to naprawdę lepsze rozwiązanie póki nie masz butów do SPD.

Zastanawiam się czy faktycznie masz pedały SPD, SPD szosowe czy typowe szosowe pedały bo nie mogę sobie wyobrazić jak w zwykłych butach jeździć na SPD. Na szosowych jeszcze jako tako bo mają większą powierzchnię i są bardziej "płaskie".

#31 delonge1985

delonge1985
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 23 sierpień 2011 - 09:22

PEdały mam shimano spd m505 o ile dobrze pamiętam. Tak spycmajmmgdj było napisane w ogłoszeniu jak brałem rower. Tak poza tym to czy buty spd shimano m123 będą współgrać z tymi pedałami? Bo chyba takie zakupie.

#32 delonge1985

delonge1985
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 23 sierpień 2011 - 09:49

SŁUchaj co do pozyczeNia pedałów z noskami. Buty już mam upatrzone. Mierzyłem inny model shimano i wyszło ze potrzebuje 44. Zastanawiam sie zamawiac na podstawie tego pomiaru ten model co sobie upatrzylem. Myślisz zeby brać coś teraz czy poczekać trochę bo mogą być jakieś dobre promocję na jesień-zimę? Chciałem kupić coś w okolicy 200zł bo jeszcze kask muszę jakiś ogarnąć.

#33 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 sierpień 2011 - 11:28

Co prawda niektórzy jeżdżą na szosie korzystając z SPD, ale skoro nie masz jeszcze butów, to może lepiej zainwestować od razu w SPD-SL? To jest shimanowski system przeznaczony właśnie na szosę. Bo po co Ci na szosie agresywny protektor na podeszwie czy wręcz kołki? Nie musisz się często wypinać i wpinać ani podbiegać z rowerem po leśnych drogach. Jeśli zależy Ci na cenie, to buty R075 można kupić też za ok. 200 zł. Co prawda dochodzi jeszcze kupno pedałów, ale może gdyby Twoje M505 były w niezłym stanie to udałoby Ci się je sprzedać i dzięki temu dołożyć mniej do pedałów SPD-SL? Pedały R540 (których pomimo ceny raczej nie polecam, bo ich plastikowa platforma wyciera się po kilku tys. km i but noga wtedy trochę lata) można kupić za ok. 100 zł, a z nowej grupy 105 (5700) za jakieś 160 zł.

No i kolejny raz pytania powinny pojawić się w innym temacie, ale to już "kwestia techniczna" :-P

fs-userbar-blog-white.png

#34 delonge1985

delonge1985
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 23 sierpień 2011 - 12:30

No tak. Ale ja bede używał szosy także na dojazdy w różne miejsca dlatego zdecydowałem sie na spd i butach niestety mtb. Moze za czas jakiś przejdę na system typowo szosowy. Teraz muszę pobawić sie z ustawieniem siodła bo po wczorajszej jeździe kolano boli.

Dodaj odpowiedź