Skocz do zawartości

Zdjęcie

Potówka

29 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 12 styczeń 2013 - 20:23

Witam, rozglądam się za kupnem dobrej potówki. Natknąłem się allegro na : http://allegro.pl/po...2944636633.html

Warto kupić ?

#22 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Napisano 13 styczeń 2013 - 14:01

Ja takiej nie mam i nie miałem ale takie mam 3 i moge polecić jedną czarną ale biała lepsza, fajnie odprowadza pot. Osobiscie polecam i nie taka droga.

#23 SiNi

SiNi
  • Użytkownik
  • 34 postów
  • Skądobecnie Manchester

Napisano 20 luty 2013 - 23:09

Witam. Przymierzam się do zakupu potówki, lecz zastanawia mnie jedno. Czy inwestować w bezrękawnik, czy może krótki rękaw będzie lepszy?
Teraz mam mało kompletny strój na rower i największym problemem dla mnie jest ubranie góry. Albo ubiorę się za ciepło, albo za zimno. Gdy za zimno, to przycisnę i da się wytrzymać, ale gdy za ciepło to ciuszki troszkę za wolno odprowadzają pot i potówka byłaby tutaj świetnym rozwiązaniem.
Temperatury u mnie w tym momencie to 0-10*C (zazwyczaj powyżej 5*C).

Co do firmy to już dawno postanowiłem. Wspieram naszego rodzimego Brubeck'a, mimo że w UK pewnie będę miał niemały wybór.

#24 kamil1556

kamil1556
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądJędrzejów

Napisano 18 marzec 2013 - 17:09

Ja używam potówki DIADORA. Super się sprawuję.Zawsze jestem suchy po treningu i bardzo komfortowo się w niej czuję.I cena w miarę tania bo 20 euro. A w Polsce 120zł .

#25 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 24 marzec 2013 - 13:27

Powoli przymierzam się do zakupu. Widzę, że Brubeck, Azzurra czy Polednik mają zbliżone ceny. Ktoś używał bielizny tej ostatniej firmy ? Posiadam rękawiczki szosowe i jestem bardzo zadowolony...nie wiem jak z bielizną.

#26 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 24 marzec 2013 - 14:00

Ja mam potówkę Polednika, nie pamiętam jaki to jest model, a metka już wypłowiała. Ale jest lekka, dość dobrze przylega do ciała ( trochę luzu ma na brzuchu ). Do temperatur +25 jest dobra. W wyższych temperaturach, szczególnie na podjazdach gorzej odprowadza pot, co da się później odczuć na zjeździe. Ale z drugiej strony dosyć szybko wysycha po zatrzymaniu się. Kupiłem ją rok temu za ok 40 zł, wiec cudów nie wymagam - jak za taką cenę to jest to dobry produkt. Dodam jeszcze, że prana była już wielokrotnie i nic się nie pruje.

#27 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 25 marzec 2013 - 09:37

Według mojej wiedzy i doświadczenia warto sprawdzać materiał potówki. Najczęściej spotykamy PE czyli poliester. Nie są złe, ale zdecydowanie lepsze są te wykonane z PP, czyli polipropylenu. Rzecz w tym, że adhezja wilgoci na PP w stosunku do PE jest znacznie niższa, czyli potówka z PP jest bardziej sucha. A o to najbardziej nam chodzi :-)

#28 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 25 marzec 2013 - 10:29

Używam Brubecka od kilku treningów i : bez specjalnego zachwytu , ale spełnia swoja rolę i cena (ok 45 PLN) jest adekwatna do jakości jak najbardziej , za produkty bardziej renomowanych producentów trzeba zapłacić lekko licząc 2 x tyle. . Jedna uwaga : rozmiar , na co dzień noszę normalne XL i taką potówkę wziąłem - jest za luźna , proponuję wziąć rozmiar mniejszą :L dla mnie byłoby dobre ,zdecydowanie lepiej przylega do ciała.

#29 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 26 marzec 2013 - 13:18

Nie wiem po ile chodza w PL potowki Crafta ale w probikekit jest pare modeli 50% ceny.

#30 jarabl

jarabl
  • Użytkownik
  • 281 postów
  • SkądSierpc

Napisano 27 marzec 2013 - 22:57

Wcześniej używałem Crafta Pro Zero i był całkiem dobry , teraz kupiłem Under Armour Coldgear i jest naprawdę rewelacyjny , a przy moim obfitym poceniu jest co odprowadzać

Dodaj odpowiedź