Skocz do zawartości

Zdjęcie

MŚ w Kolarstwie Szosowym.

57 odpowiedzi w tym temacie

#1 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 18 wrzesień 2011 - 11:04

Już jutro rozpocznie się jedna z czołowych imprez w zawodowym peletonie, czyli Mistrzostwa Świata. Tak więc czas rozpocząć nowy, mam nadzieję ciekawy, temat do dyskusji (po nudnej, moim zdaniem, Vuelcie).
Eurosport będzie transmitował NA ŻYWO codzienne relacje w godzinach około południowych.
Więcej info tu --> http://www.pro-cycli...i&artykul=18718
Rozpiska godzinowa, trasa, szczegóły, a po każdym dniu wyniki, relacje, zdjęcia ... standardowo tu --> http://www.steephill...-championships/
Zapraszam do komentowania, typowania, krytykowania ... Trzeba sobie jakoś umilić te coraz chłodniejsze, lekko już jesienne klimaty ;-)

#2 szopenhower

szopenhower
  • Użytkownik
  • 45 postów
  • SkądKozy/Bielsko-Biała

Napisano 18 wrzesień 2011 - 11:32

travisb, a nie wiesz może gdzię będzie można zobaczyć czy też ściągnąć poszczególne relacje? Niestety z tego co widzę to jak i relacje tak i powtórki w eurosport zaplanowane są w godzinach mojej pracy... :-/

#3 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 18 wrzesień 2011 - 11:47

travisb, a nie wiesz może gdzię będzie można zobaczyć czy też ściągnąć poszczególne relacje? Niestety z tego co widzę to jak i relacje tak i powtórki w eurosport zaplanowane są w godzinach mojej pracy... :-/

Liczył bym jak zawsze na cyclingtorrents.nl

#4 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 17:08

szopenhower, tak jak napisał user1215, ściągnąć całe relacje będziesz mógł ze strony przez niego podlinkowanej, a jeśli będziesz chciał obejrzeć tylko najciekawsze momenty, ewentualnie filmiki z ostatnich kilometrów, to będą one dostępne (jak zawsze z resztą) na stronie przeze mnie podlinkowanej, czyli na http://www.steephill...-championships/

#5 Julkos

Julkos
  • Użytkownik
  • 468 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 20 wrzesień 2011 - 09:56

Gdzie można sprawdzać wyniki na żywo z punktów pomiaru czasu w jeździe na czas?

#6 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 wrzesień 2011 - 09:59

nie wiem jak wy to oceniacie ale moim zdaniem poprowadzenia czasówki ulicami miasta i to w dodatku z ulicznymi hopkami i po kostce to jakas pomyłka :evil:

#7 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 20 wrzesień 2011 - 11:28

Gdzie można sprawdzać wyniki na żywo z punktów pomiaru czasu w jeździe na czas?

Tak jak pisałem w pierwszym poście (czy ktoś to w ogóle czyta?!?!?!?!?! ... ) - wyniki masz na stronie http://www.steephill...-championships/ (jak i masę innych ciekawych 'rzeczy' związanych z MŚ). Klikasz sobie na "Full/Official U23 TT Results — uci.ch" i otwiera Ci się PDF z dokładnymi wynikami, włącznie z tymi, które Cię tak interesują --> http://www.uci.ch/in...FILE&id=NzMyMDM

nie wiem jak wy to oceniacie ale moim zdaniem poprowadzenia czasówki ulicami miasta i to w dodatku z ulicznymi hopkami i po kostce to jakas pomyłka

A czemu? Mi się wydaje, że póki okoliczności/trasa są takie same dla wszystkich zawodników, to jest to całkiem sprawiedliwy wyznacznik. Więc w gruncie rzeczy nie jest istotne to, gdzie i w jakich warunkach się jedzie. Wynik będzie miarodajny dla każdego zawodnika. Oczywiście równie dobrze możnaby zrobić czasówkę w tunelu aerodynamicznym albo na trenażerach przy identycznych warunkach, obciążeniu i oczywiście dystansie, a porównac tylko czasy zawodników. Ale co to za zabawa wtedy ... ?

#8 sebtrn

sebtrn
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądKrosno

Napisano 21 wrzesień 2011 - 16:16

No i znamy nowego Mistrza Świata ;)
Tony Martin dzisiaj, podobnie jak w całym sezonie poza zasięgiem rywali. Szkoda Cancellary, gdyby nie ten błąd na zakręcie miałby srebro. Polacy bez rewelacji.

#9 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 postów
  • SkądPolska

Napisano 21 wrzesień 2011 - 16:17

Nie jestesmy potega w kolarstwie ale zeby koleś z Tunezji czy jakiegos Kirgistanu czy gdzie to jest byl od naszych lepszy? Po co oni wogole jada? Jeszcze Kwiatka to zrozumiem młody musi zbierac doswiadczenia ale co ten Bodnar odwalil. Za takie wyniki to glowa selekcjonera powinna poleciec nie za przygotowanie ale za dobor zawodnikow!

#10 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 postów
  • SkądMirków/Wroclaw

Napisano 21 wrzesień 2011 - 16:24

Bodnar mial problem z kierownica,pokazali filmik na eurosporcie.pl

#11 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 21 wrzesień 2011 - 16:30

http://video.eurospo...owki_vid197544/

kierownica mu jakby opadła :roll: mechanikowi głowa poleci :roll:

#12 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 21 wrzesień 2011 - 19:42

Za takie wyniki to glowa selekcjonera powinna poleciec nie za przygotowanie ale za dobor zawodnikow!

Tylko że prawda jest taka że nie mamy obecnie lepszych czasowców. Zobaczymy w niedzielę, ja liczę na Kwiatkowskiego, jak wytrzyma cały dystans to może zrobić dobry wynik.

#13 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 postów
  • SkądWieszowa

Napisano 21 wrzesień 2011 - 22:43

Tony na trudnej technicznie trasie, z fragmentami kostki brukowej, ciasnymi zakrętami, progami zwalniającymi wykręcił średnią 52 km/h.
Dwa słowa komentarza - ku*wa m*ć!
To nie człowiek - to cyborg.
Niepojęte to dla mnie jak można organizm wytrenować.

#14 Julkos

Julkos
  • Użytkownik
  • 468 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 21 wrzesień 2011 - 23:02

a w juniorach 17 latek wykrecil na podobnej trasie tylko troszke krotszej bo 28km srednia 47km/h, a 20 latek przejechal 35km ze srednia 49km/h. Jednak dla mnie taka roznica jaka mial Martin nad przeciwnikami jest powalajaca, np. polacy mieli strate do niego az 6min a srednia Michala Kwiatkowskiego to 46,4 przy czym niemca to 51,8. Dla mnie roznice w czasowkach sa ogromne.

#15 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 wrzesień 2011 - 06:50

Ale jednak Cancellara w Mendriso i jego różnica czasowa nad kolejnymi zrobiły na mnie większe wrażenie, szczególnie że ostatnie 700 metrów fetował już zwycięstwo :)
Jedno jest pewne, jest to bardzo dobry wynik w kontekście przyszłorocznych igrzysk olimpijskich, bo Tony prezentuje genialną dyspozycję, a Fabian myślę że nie odpuści :)
A co do występu Polaków, to nie będę tego komentować...
pzdr

#16 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 22 wrzesień 2011 - 09:21

A co ty komentowac :) jest jak było nic sie nie zmienilo, sukcesm bedize pierwsza 30

#17 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 23 wrzesień 2011 - 16:31

"Żarzyli się przez cały etap ,ale zamiast się zapalić to zgaśli..." :roll:

Piękny finisz w wykonaniu Francuzów - rozporwadzający nie zwolnił i zdobył drugie miejsce , bajka !

#18 Julkos

Julkos
  • Użytkownik
  • 468 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 24 wrzesień 2011 - 00:04

Dzisiaj sobie tak pomyślałem. Dlaczego Tomek Marczyński nie jechał w mistrzostwach świata w jeździe indywidualnejna czas? Pokazał na MP, że jest najlepszy. Szkoda, bo napewno byłby to lepszy rezultat niż Bodnara i Kwiatkowskiego. Mam nadzieje, że w niedziele jakiś polak ukończy wyścig przynajmniej w pierwszej 20, bo jak narazie to polka Kasia Niewiadoma najlepiej wypadła.

#19 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 24 wrzesień 2011 - 17:15

Taaa.... I znów.. Były widoczne do kilku km przed metą.. A kapusta zupełnie skisła :roll:

#20 Julkos

Julkos
  • Użytkownik
  • 468 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 24 wrzesień 2011 - 18:13

Wedlug mnie 19 i 25 to dobre miejsce polek. Juniorzy, juniorki i elita w czasówce to dopiero żal. Oby jutro było lepiej.

Dodaj odpowiedź