Hamulce i klocki
Napisano 07 sierpień 2008 - 22:21
klocki (obudowa+okladzina hamulcowa) beda wspolzamienne w wiekszosci hamulcow szosowych, poniewaz system mocowania jest prawie identyczny. natomiast okladziny hamulcowe nie beda kompatybilne w wielu modelach ze wzgledu na roznice konstrukcyjne
Jesteś pewien tej niekompatybilności? Wydaje mi się że okładziny dura ace będą pasować do wszystkich nie-campowskich hamuców. Jeśli nie to jest jeszcze opcja kupienia okładzin razem z blaszkami...
Napisano 11 wrzesień 2008 - 21:44
zakupiłem sobie nową ramę z widelcem i co się okazało, śruba od hamulca jest za krótka i nie da rady przykręcić do widelca który jest szerszy od poprzedniego. Help
te śruby(albo nakrętki) występują chyba w dwoch rozmiarach. W dobrym sklepie rowerowym powinieneś taka dostać.
Napisano 11 wrzesień 2008 - 21:45
#30 Gosc_@ndy_*
Napisano 12 wrzesień 2008 - 09:07
Ale problem już rozwiązany, wiedziałem, że mam te nakrętki w dwóch długościach tyle, że od dawna korzystałem z dwóch krótkich i nie mogłem znaleźć tej długiej.Teraz już znalazłem i wszystko jest ok ;]
Btw: dziś wieczorkiem wrzucę foty rowerka na nowej ramie meridy :-)
Napisano 14 wrzesień 2008 - 19:39
Napisano 14 wrzesień 2008 - 20:49
Napisano 03 październik 2008 - 13:39
hamowac sie da, ale to jakos nie tak jak powinno byc :-( podczas hamowania mam wrazenie jakbym mial okladziny posmarowane olejem :-/ niby sciska, niby hamuje, tarcie slychac, a sprzet zwalnia nie za chetnie...
zaraz po zakupie bylo wypas, przy hamowaniu pot z plecow na brzuch przeplywal :mrgreen:
dodam ze okladziny sa nawet w 1/3 nie zuzyte, a obrecze nowe, szczeki ustawione na żylete
help needed - bo sie zabije kiedys...