lancuch 10-rzedowy
Napisano 12 maj 2008 - 13:09
Z dziesieciorzedowych w sumie mozliwosci jest malo... Shimano [ale nie bardzo chce widzac, ze to dosc delikatne lancuchy i nie maja fabrycznie wygodnej spinki], Campagnolo [na nich sie nie znam] i Wippermann z tego co sie orientuje.
Sklanialbym sie ku trzeciej opcji, bo slyszalem o Wippermannie niezle opinie, poza tym wiem, ze jest dostepny w cykloturze.
Moze jakies inne propozycje? Jakies opinie nt. powyzszych lancuchow?
Moj osprzet to pelna 105 + kaseta ultegry.
Napisano 12 maj 2008 - 13:58
Ja osobiście polecam Campagnolo nie koniecznie Record, jesli portfel jest chudy to nawet Veloce w zupelnosci wystarczy ! Oczywiscie jesli bedziesz o niego odpowiednio dbal (smarował) ! :mrgreen:
A on ma sam z siebie ladna rozpinalna spinke, czy musialbym takiego bajera dokupic?;]
Gosc_Sruba_*
Napisano 14 maj 2008 - 08:59
Ja osobiście polecam Campagnolo nie koniecznie Record, jesli portfel jest chudy to nawet Veloce w zupelnosci wystarczy ! Oczywiscie jesli bedziesz o niego odpowiednio dbal (smarował) ! :mrgreen:
A on ma sam z siebie ladna rozpinalna spinke, czy musialbym takiego bajera dokupic?;]
w komplecie nie ma spinki.
Napisano 14 maj 2008 - 11:40
silverplacebo nawet mnei nie strasz bo wczoraj kupilem wlasnie taki 105. mialem dylemat czy dura ace , ale pan sprzedajacy powiedzial ze wytrzymalosciowo sie nie roznia....
Pan sprzedający nie ma pojęcia o czym mówi.DA jest ponad dwukrotnie trwalszy od 105.....sprawdziłem to doświadczalnie na kilku sztukach.Mierząc miarką 105 wytrzymywał zależnie od waruków w granicach 1400-1900 km.Da dwukrotnie więcej...
Gosc_zawodowiec_;)_*
Napisano 14 maj 2008 - 17:51
co nie zmienia faktu, że łańcuchy sh gorsze od DA są do niczego
zgadzam sie z tym w 100%, moje DA wytrzymują ok 5tyskm, miałem ultegr 2000km i do niczego... mi to nie przszkadza ze DA wytrzymuje ok 5tys, mi dwa na rok starcza - a to wydatek ok 140zł wiec nie jest zle ;-)
Pozdrawiam:P
Napisano 09 listopad 2008 - 21:41
przegladajac strone campagnolo nie dostrzeglem ogromnych roznic w materialach uzytych przy produkcji lancucha record i chorus dla napedu 10s, wystepuja natomiast roznice w budowie sworzni. czy ktos wie z wlasnego dowiadczenia, ktory lancuch jest lepszy?
jak przy tym wypada kmc (X10-SL), connex (10s1)?
Napisano 09 listopad 2008 - 22:54
zdecydowalem sie na wipperman 10sX. jest o nim troche informacji na zagranicznych portalach. jest wykonany z dobrej jakosci materialow wiec powinien sie sprawdzic.
najbardziej podoba mi sie mozliwosc sciagania lancucha przez odpiecie spinki. ma to dla mnie duze znaczenie bo nie zawsze chce mi sie szorowac caly rower, a czesto jak juz wkrocze z odtluszczaczem to potem nie mam innego wyjscia.
Napisano 29 listopad 2008 - 23:24
http://cyklotur.com/...85&PZTA=8&HNT=T
podobno "jakoś" to działa, widziałem także na ebayu spinki kcnc, ale pisało że są kompatybilne ze wszystkimi łańcuchami oprócz campy
Napisano 30 listopad 2008 - 18:59
łańcuchy zamykane są na spinkę powerlock czy jakoś tak, niestety jednorazowego użytku (nowa około 11zł)
W sklepach w UK widziałem wersję 1090 za około 30Ł, więc to bardzo dobra cena, porównując ceny w Polsce.
także polecam sprawdzić ofertę SRAMA