Tour De Pologne Amatorów
Napisano 16 styczeń 2012 - 15:44
Napisano 16 styczeń 2012 - 16:20
Napisano 16 styczeń 2012 - 16:53
Napisano 16 styczeń 2012 - 18:14
znając mentalność naszym rodaków moim zdaniem 900/1000 startujących poczuje, że to właśnie ich dzień i mogą wygrać ; ) w sumie może i o to chodzi ;-)Myślę, że rozsądniej byłoby żeby już na początku startujący ustawiali się w takich sektorach na ile się czują.
Napisano 16 styczeń 2012 - 18:41
Napisano 23 luty 2012 - 15:35
Po pięciu latach przerwy Jelenia Góra wraca na trasę Tour de Pologne UCI World Tour. Kultowy etap na trasie z Gołębiewski-Karpacz do Jeleniej Góry otworzy tegoroczny wyścig. Umowę na organizację tego przedsięwzięcia, podpisali w czwartek 23 lutego: Marcin Zawiła - Prezydent Miasta Jelenia Góra, Mirosława Dzika - Zastępca Prezydenta oraz Dyrektor Generalny Wyścigu - Czesław Lang, Dyrektor ds. Sportowych - Lech Piasecki i Mirco Piermarini - kontakty międzynarodowe.
Wraz z powrotem Jeleniej Góry powraca słynny Orlinek. W przeciwieństwie do poprzednich lat, ten ciężki, górski etap rozgrywany w Karkonoszach, otworzy rywalizację w 69. Tour de Pologne UCI World Tour.
- Jelenia Góra wyrasta nam na stolicę kolarstwa. Wraz z włodarzami miasta przygotowaliśmy wiele atrakcji. Najważniejsza z nich to prezentacja wszystkich kolarzy i ekip w przeddzień wyścigu na jeleniogórskim Rynku. Będzie to wspaniała okazja dla kibiców, do porozmawiania z najlepszymi kolarzami na świecie, czy też zdobycia autografów. Dodatkowo odbędzie się tutaj wyścig Nutella Mini Tour de Pologne dla dzieci. Zdecydowaliśmy się również na organizację pierwszego etapu Tour de Pologne Amatorów, który oprócz Bukowiny Tatrzańskiej pojawi się także w Jeleniej Górze - powiedział Czesław Lang.
69. Tour de Pologne UCI World Tour rozpocznie się 10 lipca, a dzień wcześniej zaplanowana jest prezentacja wszystkich startujących.
Napisano 23 luty 2012 - 16:53
Napisano 23 luty 2012 - 18:13
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 25 marzec 2012 - 21:17
wpisowe - 120zł za każdy wyścig.. czyli jak ktoś jedzie do Jeleniej Góry i Bukowiny płaci 240 PLN..
ja do JG nie jadę raczej, no bo bez przesady, trasa jakieś 40km i 120zł ? pogięło :-P
do Bukowiny pewnie się wybiorę choćby z sentymentu do poprzedniego roku [wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ] :-P :mrgreen:
Napisano 26 marzec 2012 - 10:46
Mnie w tym roku zabraknie, 800km w obie strony plus wpisowe...nie wydołam finansowo.